Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Oberbaumbrücke

Wandel over deze iconische bezienswaardigheid, die ooit diende als bescherming van de stad en die Oost- en West-Berlijn met elkaar verbond. Tegenwoordig kun je er genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de rivier.

Wanneer je de Spree oversteekt via de Oberbaumbrücke, wandel je over een stukje Berlijnse geschiedenis. De eerste versie van de Oberbaumbrücke was een houten ophaalbrug, gebouwd in de achttiende eeuw. Deze diende als toegang tot de stad. De naam 'Oberbaumbrücke' verwijst naar de massieve houten slagbomen waarmee 's nachts de doorgang over de rivier werd geblokkeerd. De huidige Oberbaumbrücke die nu over de rivier loopt, werd in 1896 geopend en heeft twee niveaus. De twee kenmerkende torens in gotische stijl verwijzen naar de oorspronkelijke functie van de brug als stadspoort.

Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de stad en de rivier. Als je naar het noordwesten kijkt, zie je de historische Berlijnse Muur en de prachtige schilderingen van de East Side Gallery die de muur tegenwoordig siert. De Fernsehturm op de Alexanderplatz is niet te missen. Richting het zuidoosten staat midden in de Spree de 30 meter hoge stalen sculptuur Molecule Men. De sculptuur is gemaakt door de Amerikaanse beeldhouwer Jonathan Borofsky en staat precies op de plek waar de wijken Treptow, Kreuzberg en Friedrichshain aan elkaar grenzen.

Van 1961 tot 1989 fungeerde de brug als verbinding tussen Oost- en West-Berlijn. De inwoners van West-Berlijn konden via deze brug te voet de grens oversteken. Na de val van de Muur werden alle wegen en treinverbindingen over de brug weer opengesteld en werd een door Thorsten Goldberg gemaakt neonlichtkunstwerk op de brug geïnstalleerd. Dit kunstwerk beeldt een onafgebroken spelletje Steen, Papier, Schaar uit.

De Oberbaumbrücke is gelegen in het centrum van het stadsdeel Kreuzberg-Friedrichshain. Je kunt de brug bereiken per metro, trein of bus. De brug is dagelijks toegankelijk en je kunt gratis oversteken. In de omgeving van de brug vind je de cafés en het uitgaansleven van de bruisende wijken Kreuzberg en Friedrichshain. 's Avonds houden verschillende straatartiesten de brug levendig.


Oberbaumbrücke Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Oberbaumbrücke

Alle 1.441 accommodaties in de buurt van Oberbaumbrücke weergeven
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery € 47
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

Am Postbahnhof 4, Berlijn
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 3 km afstand. Berlin East S-Bahn en Station Berlin Ost liggen op 5 minuten wandelen.

  Hotel PLUS Berlin € 45
  Hotel PLUS Berlin

  Hotel PLUS Berlin

  Warschauer Platz 6-8, Berlijn, BE
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 5 minuten wandelen van Oberbaumbrücke en East Side Gallery. Ook Mercedes-Benz Arena en Alexanderplatz liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn en Bahnhof Warschauer Straße liggen op 5 minuten wandelen.

   nhow Berlin € 94
   nhow Berlin

   nhow Berlin

   Stralauer Allee 3, Berlijn, BE
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Treptower Park en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 9 minuten wandelen.

    Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery € 85
    Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

    Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

    Mildred-Harnack-Strasse 15, Berlijn, Berlin
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 5 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 10 minuten wandelen en naar Berlin East S-Bahn is het 9 minuten wandelen.

     Michelberger Hotel Berlin € 92
     Michelberger Hotel Berlin

     Michelberger Hotel Berlin

     Warschauer Straße 39/40, Berlijn, BE
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 3 minuten wandelen.

      Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery € 83
      Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

      Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

      Muehlenstrasse 13-19, Berlijn
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Friedrichshain, vlak bij Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 8 minuten wandelen.

       Holiday Inn Berlin - City East Side € 76
       Holiday Inn Berlin - City East Side

       Holiday Inn Berlin - City East Side

       Wanda-Kallenbach Str., Berlijn, BE
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 1,7 km van Badeschiff. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 5 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 6 minuten wandelen.

        Hotel Klassik Berlin € 62
        Hotel Klassik Berlin

        Hotel Klassik Berlin

        Revaler Straße 6, Berlijn, BE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 15 minuten wandelen van Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Bahnhof Warschauer Straße en Warschauer Strasse U-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.