Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Ny Carlsberg Glyptotek

Bezoek een van de meest uitgebreide kunstcollecties uit de Oudheid in Noord-Europa in een indrukwekkend historisch gebouw.

Dit belangrijke museum in een prachtig historisch gebouw is ontstaan uit de privécollectie van een rijke Deense man. De indrukwekkende kunstverzameling die voorwerpen tot 8000 jaar oud huisvest, maakt van de Ny Carlsberg Glyptotek een absolute must voor kunstliefhebbers.

Carl Jacobsen startte met een privécollectie die intussen is uitgegroeid tot een van de grootste verzamelingen van kunst uit de Oudheid, beeldhouwwerken en Franse schilderijen in Denemarken. Als zoon van de stichter van de Carlsberg-brouwerijen was hij rijk genoeg om prachtige Europese schilderijen en voorwerpen uit de Oudheid te kopen. Toen de collectie te groot werd en niet meer in zijn huis kon worden ondergebracht, schonk Jacobsen een groot deel ervan aan de Deense staat. De talrijke kunstschatten kregen onderdak in het voormalige fort van de stad Kopenhagen.

De meeste bezoekers van de Glyptotek komen hier om de collectie met kunst uit de Oudheid te bewonderen. Deze collectie is een van de grootste in Noord-Europa en bevat stukken van 6500 voor Christus. Ontdek de geschiedenis van de verschillende oude kunstvormen in de gratis rondleiding met gids. Loop langs de gigantische sculpturen uit het oude Egypte en bezichtig de gegraveerde witmarmeren sarcofaag waarmee Jacobsen zijn collectie begon. 

De afdeling met Griekse, Romeinse en Etruskische kunst is de grootste buiten het Middellandse Zeegebied en omvat marmeren standbeelden en aardewerk. Bewonder de oudste werken van het museum in de fascinerende collectie uit het Midden-Oosten waar je de culturen van de Levant en Mesopotamië verkent aan de hand van oude voorwerpen. 

Jacobsen had eveneens een grote interesse in moderne Europese kunst en het museum omvat dan ook een enorme verzameling kunstwerken van over het hele Europese continent. Je vindt hier met name veel Franse schilderijen en beeldhouwwerken. De hoogtepunten van de Franse collectie zijn stukken van Édouard Manet en Edgar Degas. Bezoek ook de uitgebreide verzameling van Auguste Rodin en bekijk enkele van zijn wereldberoemde sculpturen.

De Ny Carlsberg Glyptotek ligt vlak bij het Tivoli-pretpark op enkele minuten lopen of fietsen van het stadscentrum. Het centraal station van Kopenhagen is de belangrijkste openbaarvervoerverbinding in de buurt en je kunt op straat parkeren tegen betaling. De Ny Carlsberg Glyptotek is gesloten op maandag en op bepaalde feestdagen. Voor de toegang moet worden betaald.


Ny Carlsberg Glyptotek Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Ny Carlsberg Glyptotek

Alle 804 accommodaties in de buurt van Ny Carlsberg Glyptotek weergeven
Ascot Hotel € 121
Ascot Hotel

Ascot Hotel

Studiestræde 61, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Pumpehuset en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Strøget liggen op 10 minuten wandelen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten wandelen.

  Skt. Petri € 187
  Skt. Petri

  Skt. Petri

  Krystalgade 22, Kopenhagen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen op 5 minuten wandelen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten wandelen.

   Villa Copenhagen
   Villa Copenhagen

   Villa Copenhagen

   Tietgensgade 39, Kopenhagen
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Nyhavn liggen op 2 km afstand. Centraal Station Kopenhagen ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station Vesterport is het 8 minuten wandelen.

    Scandic Palace Hotel
    Scandic Palace Hotel

    Scandic Palace Hotel

    Rådhuspladsen 57, Kopenhagen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Stadhuis Kopenhagen en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Strøget liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Rådhuspladsen ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Vesterport is het 8 minuten wandelen.

     Urban House Copenhagen by MEININGER € 52
     Urban House Copenhagen by MEININGER

     Urban House Copenhagen by MEININGER

     Colbjørnsensgade 11, Kopenhagen
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hostel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen op een kwartiertje wandelen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten wandelen.

      Comfort Hotel Vesterbro € 112
      Comfort Hotel Vesterbro

      Comfort Hotel Vesterbro

      Vesterbrogade 23-29, Kopenhagen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Torvehallerne liggen op 2 km afstand. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten wandelen.

       Scandic Webers
       Scandic Webers

       Scandic Webers

       Vesterbrogade 11 B, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen op een kwartiertje wandelen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten wandelen.

        Scandic Copenhagen € 112
        Scandic Copenhagen

        Scandic Copenhagen

        Vester Søgade 6, Kopenhagen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen op 2 km afstand. Station Vesterport ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 7 minuten wandelen.