Topactiviteiten in Kopenhagen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Kopenhagen

De beste activiteiten in het moderne Kopenhagen

Kopenhagen is de sfeervolle hoofdstad van Denemarken. De stad ligt aan de Øresund, waar je ook de populaire haven Nyhavn vindt. Hier kun je ontspannen op een van de gezellige terrasjes terwijl je geniet van het uitzicht op de kleurrijke huizen. Je kunt talloze leuke activiteiten ondernemen in Kopenhagen. Ga bijvoorbeeld met je gezin naar het pretpark Tivoli, dat in het centrum van de stad ligt. Ook kun je te voet een groot aantal bezienswaardigheden bezoeken.

Dingen om te doen in Kopenhagen

Een leuke manier om Kopenhagen te ontdekken is met de Copenhagen Private 3 uur durende fietstour. Tijdens deze excursie in Kopenhagen ervaar je de stad per fiets met een lokale privégids. Je bepaalt zelf de route en fietst in je eigen tempo langs de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad. Hierdoor is de tour geschikt voor alle fitheidsniveaus en leeftijden. Kopenhagen is de nummer één fietsstad ter wereld heeft meer dan 350 kilometer aan fietspaden. Een andere leuke activiteit in Kopenhagen is een cruise langs de haven en de kanalen, met optionele tickets voor Tivoli Gardens. Je vaart langs kerken, historische gebouwen en kastelen terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de stad. Zo kom je onder andere langs het paleis Amalienborg, het winterverblijf van de Deense koninklijke familie.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

De hotels in Kopenhagen liggen voornamelijk in het centrum van de stad. Diverse bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar. Ook kun je kiezen voor een hop-on, hop-off-bustour door Kopenhagen. Hierdoor kun je naar eigen inzicht pendelen tussen beroemde bezienswaardigheden, interessante buurten en winkelstraten. Het is ook mogelijk om een combinatieticket nemen zodat je op de regelmatig vertrekkende rondvaartboten kunt stappen. Het is leuk om een bezoek te brengen aan het paleis Rosenborg Slot waar de fonkelende kroonjuwelen worden bewaard, het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin bezichtigen en om een kijkje te nemen bij de ronde toren Rundetårn. In de toren huisvest zich de oudste sterrenwacht van Europa.

Interessante musea in Kopenhagen

Je kunt een groot aantal musea bezoeken in Kopenhagen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Designmuseum Danmark, waar je Deens design uit verschillende periodes kunt bewonderen. In het paleis Amalienborg kun je een tentoonstelling met historische interieurs bekijken van verschillende koninklijke generaties. Als je meer te weten wilt komen over de culturele geschiedenis van Denemarken, valt het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Nationalmuseet. Dit Nationaal Museum is het grootste museum van het land. Het Eksperimentarium is een leuk museum voor een bezoek met kinderen. Zo kunnen ze hier verschillende experimenten uitvoeren en mag je bijna alles aanraken. Vanaf Brussel vertrekken er regelmatig vluchten naar Kopenhagen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.