Montpellier

Reisgids
Montpellier
Denk je in dat je je in de Franse Middeleeuwen bevindt tijdens een bezoek aan deze eeuwenoude handels- en universiteitsstad. En profiteer vervolgens van de locatie vlak bij de Middellandse Zee.

Montpellier is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Frankrijk en van de oudste botanische tuin van het land. De zuidelijke locatie zorgt ervoor dat Montpellier geen typisch Frans karakter heeft. Ontdek de Spaanse invloed op de architectuur van de stad, probeer de verse vis uit de Middellandse Zee en ga voor een dagje zonnebaden bij een zuidelijke Mediterrane badplaats.

Begin je dag op het open en centraal gelegen Place de la Comédie met het indrukwekkende operagebouw Opéra Comédie. Kijk naar een voorstelling van wereldklasse of ga er 's avonds heen en geniet van het 19e-eeuwse gebouw terwijl de enorme ramen worden verlicht met paars neonlicht.

Vanaf het historische centrum van Montpellier bevindt je je al na een paar straten ten oosten bij een van de meest recente ontwikkelingen van de stad: de Antigone-wijk. Tussen 1979 en 2000 werd deze buurt geheel opnieuw ontworpen door bekende architect Ricardo Bofill, afkomstig uit de Spaanse regio Catalonië, een regio vlak bij de stad. De grootse neoklassieke gebouwen leiden hier naar een grasvlakte met het amfitheater van de Esplanade de l’Europe, dat bij de rivier de Lez ligt. Kies voor een zomerse vrijdag om de esplanade te bezoeken en van een avond wijnproeven te genieten.

Een geschiedenis vol rijkdom en de rijke artistieke traditie van de stad hebben gezorgd voor indrukwekkende, culturele attracties die ook later op ontwerpen elders van invloed zijn geweest. Een voorbeeld hiervan is de oudste botanische tuin van Frankrijk uit 1598, Jardin des Plantes de Montpellier, die ter inspiratie heeft gediend voor de Jardin des Plantes in Parijs. Voor een bezoek aan een tentoonstelling met klassieke Europese kunst kun je bij Musée Fabre terecht, waar je onder andere een uitgebreide verzameling van tekeningen van Franse meesters kunt zien. Vergeet niet om tijdens je bezoek aan Cathédrale Saint-Pierre de Montpellier een kijkje te nemen bij een canvas van Sébastien Bourdon, een van de bekendste kunstenaars die de stad heeft voortgebracht.

Maak gebruik van de Mediterrane locatie van Montpellier en ga voor een bezoek aan Palavas les Flots, op 20 minuten rijden ten zuiden van de stad. Je vindt de badplaats op een lang en zeer smal eiland net buiten de Franse kust. Probeer tijdens je bezoek de sappige garnalen of de kabeljauw uit de regio.

Er ligt een internationaal vliegveld op 8 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Montpellier. Eenmaal in de stad kun je gebruik maken van het uitgebreide tramnetwerk of de stad te voet verkennen. Je zult als je door de smalle middeleeuwse straten loopt kunnen genieten van een heerlijk Mediterraan briesje.

Waar overnachten in Montpellier

Montpellier bevat straten

Stadscentrum van Montpellier

4,5/5(4 beoordelingen over de buurt)

Stadscentrum van Montpellier staat bekend om zijn historische plekken en rivieruitzichten. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Comedy Square en Musée Fabre die je niet mag missen. Neem de metro bij Tramstation Comédie of Tramstation Hôtel de Ville om de stad verder te verkennen.

Stadscentrum van Montpellier
Default Image

Montpellier-Centre

Montpellier-Centre staat bekend om zijn historische plekken en rivieruitzichten. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Kathedraal van Montpellier en Jardin des plantes de Montpellier die je niet mag missen. Neem de metro bij Tramstation Louis Blanc of Tramstation Place Albert 1er om de stad verder te verkennen.

Montpellier-Centre

Les Cévennes

4/5(1 beoordeling over de buurt)

In Les Cévennes zelf zul je niet heel veel bezienswaardigheden vinden, maar als je net dat beetje verdergaat, word je beloond met geweldige activiteiten en bezienswaardigheden, zoals Aquaduct van Montepellier en Promenade du Peyrou.

Les Cévennes