Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hastings Castle

Laat je verbeelding op de vrij loop bij de ruïnes van dit ooit machtige fort boven op een rotsklif, in de 11e eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar.

Hoewel er alleen nog maar restanten van zijn overgebleven, is het Hastings Castle nog altijd zeer sfeervol. Dankzij de prachtige ligging boven op een rotsklif kun je het vanuit veel plekken in de stad zien. Bezoekers komen hier naartoe om zijn interessante en woelige verleden. Ook vind je er fantastisch uitzicht op de rotskliffen en kustlijn. Bekijk een filmpje waarbij de belangrijke rol van het Normandische fort wordt verteld en slenter door de fascinerende ruïnes.

Raak bekend met de geschiedenis van het kasteel door het informatieve filmpje van 20 minuten te zien over de Normandische verovering van Engeland. Het Hastings Castle werd rond 1060 gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar, die slechts een paar jaar eerder de Britse koning Harold II had verslagen tijdens de beslissende slag bij Hastings. Door de eeuwen heen heeft het kasteel door erosie enorme schade opgelopen. Het werd daarnaast verlaten nadat koning Hendrik VIII het bevel gaf dat alle katholieke plekken verwoest moesten worden. De Tweede Wereldoorlog bracht nog meer verwoesting met zich mee, waarbij het kasteel bommenschade opliep.

Hoewel er alleen nog maar een paar restanten van het kasteel te vinden zijn, is de locatie evengoed betoverend. Slenter over het terrein en begin je in te denken hoe het eruitzag in zijn hoogtijdagen, toen Normandische koningen en boogschutters de omgeving bewaakten. Probeer de treden naar de oude kerkers te spotten en de overblijfselen van de kapel te vinden, die halverwege de 16e eeuw werd verwoest in opdracht van Hendrik VIII.

En geniet op je gemak van het uitzicht op de kust. Door zijn verhoogde positie biedt het kasteel fantastisch uitzicht op zowel de stad beneden als de ruige kustlijn.

Je kunt het kasteel te voet bereiken, maar de klim is vrij steil. In plaats van te wandelen kun je ook de West Hill Lift nemen, een Edwardiaanse kabelspoorweg die vanuit de stad vertrekt. Koop je kaartje voor het Hastings Castle apart of als deel van een pakket, waarbij ook het Smugglers Adventure en het Blue Reef Aquarium bij zijn inbegrepen.

Hastings Castle is van eind maart tot eind oktober geopend. Het is ook gedurende enkele schoolvakanties geopend en voor groepen die vooraf boeken. Controleer de tijden voorafgaand aan je bezoek als je het buiten het hoofdseizoen wilt bezoeken.


Kasteel van Hastings Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel van Hastings

Alle 693 accommodaties in de buurt van Kasteel van Hastings weergeven
Royal Victoria Hotel € 73
Royal Victoria Hotel

Royal Victoria Hotel

Marina, St Leonards-On-Sea, Engeland
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in het centrum van St Leonards-On-Sea, vlak bij Het Kanaal en St Leonards Gardens. Ook Warrior Square Gardens en Pier van Hastings liggen op 2 km afstand. St Leonards Warrior Square Station ligt op 11 minuten wandelen en naar West St Leonards Station is het 15 minuten wandelen.

  Chatsworth Hotel € 57
  Chatsworth Hotel

  Chatsworth Hotel

  7-11 Carlisle Parade, Hastings, Engeland
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt vlak bij het strand, op 5 minuten wandelen van Het Kanaal, White Rock Theatre en Pier van Hastings. Ook Priory Meadow Shopping Centre en Kasteel van Hastings liggen op een kwartiertje wandelen. Hastings Station ligt op 8 minuten wandelen en naar St Leonards Warrior Square Station is het 18 minuten wandelen.

   Astral Lodge € 72
   Astral Lodge

   Astral Lodge

   4 Carlisle Parade, Hastings, Engeland
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt vlak bij het strand, op 5 minuten wandelen van White Rock Theatre en Pier van Hastings. Ook Priory Meadow Shopping Centre en Kasteel van Hastings liggen op 15 minuten wandelen. Hastings Station ligt op 7 minuten wandelen en naar St Leonards Warrior Square Station is het 18 minuten wandelen.

    The Lansdowne € 70
    The Lansdowne

    The Lansdowne

    1 & 2 Robertson Terrace, Hastings, Engeland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension in Hastings ligt aan het strand, binnen 10 minuten wandelen van Het Kanaal, Pier van Hastings en Priory Meadow Shopping Centre. Ook Warrior Square Gardens en Smugglers Adventure liggen op een kwartiertje wandelen. Hastings Station ligt op 9 minuten wandelen en naar St Leonards Warrior Square Station is het 19 minuten wandelen.

     The Laindons € 91
     The Laindons

     The Laindons

     23 High Street, Old Town, Hastings, Engeland
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze aan het strand gelegen bed & breakfast in Hastings ligt op 10 minuten wandelen van Smugglers Adventure en Kasteel van Hastings. Ook White Rock Theatre en Pier van Hastings liggen op 2 km afstand. Hastings Ore Station ligt op 18 minuten wandelen en naar Hastings Station is het 19 minuten wandelen.

      Number 46 Rooms and Apartments € 58
      Number 46 Rooms and Apartments

      Number 46 Rooms and Apartments

      46 Cambridge Gardens, Hastings, Engeland
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt vlak bij het strand, op 10 minuten wandelen van Het Kanaal, Priory Meadow Shopping Centre en White Rock Theatre. Ook Pier van Hastings en Museum en kunstgalerie van Hastings liggen op 10 minuten wandelen. Hastings Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar St Leonards Warrior Square Station is het 18 minuten wandelen.

       Millifont Guest House € 52
       Millifont Guest House

       Millifont Guest House

       8/9 Cambridge Gardens, Hastings, Engeland
         
        2.5 van 5.0 Sterren

        Dit pension in Hastings ligt op 5 minuten wandelen van Het Kanaal en Priory Meadow Shopping Centre. Ook White Rock Theatre en Pier van Hastings liggen op 10 minuten wandelen. Hastings Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar St Leonards Warrior Square Station is het 19 minuten wandelen.

        The White Rock Hotel € 103
        The White Rock Hotel

        The White Rock Hotel

        White Rock, Hastings, Engeland
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel in Hastings ligt vlak bij Het Kanaal, White Rock Theatre en Pier van Hastings. Ook Priory Meadow Shopping Centre en Warrior Square Gardens liggen op 10 minuten wandelen. Hastings Station ligt op 9 minuten wandelen en naar St Leonards Warrior Square Station is het 15 minuten wandelen.