Forum Romanum

Aanschouw een van de meest beroemde archeologische sites ter wereld en dompel je onder in de antieke sfeer van het Romeinse Rijk.

Op zijn hoogtepunt strekte het Romeinse Rijk zich uit over 6,5 miljoen vierkante kilometer rond de Middellandse Zee, maar het Forum Romanum was het absolute middelpunt.

Het plein is relatief klein, maar vergis je niet; het is een echt pareltje dat je gezien moet hebben. Er staat weinig aangeduid op het Forum Romanum, dus als je alles wilt weten over dit antieke marktplein, dan huur je een audiogids aan een standje naast de Boog van Titus, vlakbij het Colosseum.

Het terrein van het Forum Romanum huisvest enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Tempel van Saturnus (aan de noordelijke zijde van het plein), een van de oudste overblijfselen uit het oude Rome, en de grote met marmer beklede Boog van Septimus Severus die in 203 n. Chr. is gebouwd ter ere van de overwinningen op de Parthen. Andere populaire monumenten zijn de Boog van Titus uit de eerste eeuw en de Tempel van Vesta en de kerk van Santi Luca e Martina uit de zevende eeuw. Op het Forum Romanum staan nog talloze andere attracties, dus neem je tijd om alles te verkennen, zoals de mozaïekvloeren in gekleurd marmer van de Curia Julia, het senaatsgebouw van het oude Rome.

Koop een combiticket om het Forum Romanum te bezoeken, want dan heb je meteen ook toegang tot het Colosseum en de Palatijn. Dit ticket is twee dagen geldig, zodat je voldoende tijd hebt om de hele site te bezichtigen. Het Forum Romanum is alle dagen open, in de winter tot ongeveer 16.30 uur, in de zomer iets langer en op zondag tot 13.00 uur. Voorzie voldoende water en zonnecrème op zonnige dagen want er is weinig schaduw op het plein.

Het Forum Romanum is een absolute must tijdens je bezoek aan Rome. Van de meeste monumenten blijft natuurlijk niet veel meer over, maar wanneer je langs de Via dei Fori Imperiali naar het plein wandelt, zul je beamen dat ook ruïnes echt indrukwekkend kunnen zijn.

De hoofdingang tot het Forum Romanum ligt aan de Via dei Fori Imperiali, maar er is ook een andere ingang aan de Via San Gregorio 30.

Het plein ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Forum Romanum


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Forum Romanum

Alle hotels in de buurt van Forum Romanum weergeven