Voordeligste vluchten naar Split

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 89 voor enkele vluchten en € 121 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Over Split

Split is een populaire kustbestemming in Kroatië. Het is de belangrijkste stad van Dalmatië en gelegen op een klein schiereiland in de Adriatische Zee. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad is het enorme Paleis van Diocletianus. Dit paleis dat in de vierde eeuw in opdracht van de Romeinse keizer Diocletianus werd gebouwd, vormt nog altijd het centrum van de stad. Er zijn verschillende winkeltjes en horecagelegenheden gevestigd in het paleis. Degenen die behoefte hebben aan wat groen kunnen de heuvel Marjan beklimmen. Dit boomrijke herkenningspunt van de stad is zeer schaars bebouwd en bovenaan heb je een schitterend uitzicht. Verder kun je je in Split uitstekend vermaken op de stranden en ook het uitgaansleven van deze plaats is veelgeprezen. Je kunt vanuit de haven van Split ook gemakkelijk doorreizen naar de eilanden in de Adriatische Zee, zoals Brač en Hvar. Je betaalt in Kroatië met de kuna en er is geen tijdsverschil met België.

Vliegen naar Split

De Luchthaven van Split (SPU) ligt in Kaštela, op 25 km van de stad Split. Na Zagreb is dit de grootste luchthaven van Kroatië. Je kunt zowel vanaf Brussel als vanaf Antwerpen naar deze bestemming vliegen. Het aantal vluchten is voor beide luchthavens afhankelijk van het seizoen. Het is vanuit België ongeveer 2,5 uur vliegen naar Split.

Voorzieningen op de luchthaven van Split

De luchthaven van Split is niet erg groot. Je vindt hier goede, maar basale voorzieningen. Je kunt een hapje eten of iets drinken bij de koffiebar. Daarnaast zijn er een café en een restaurant aanwezig. Op de begane grond is een kleine supermarkt te vinden. Naast eten en drinken worden hier ook souvenirs en andere handige artikelen verkocht. Voor een uitgebreide winkelervaring kun je terecht in de duty-freeshop. Je kunt hier echter niet belastingvrij winkelen, aangezien Kroatië lid is van de EU. Verder zijn er een geldwisselkantoor en verschillende geldautomaten op de luchthaven te vinden. Er zijn computerkiosken en er is een wifi-netwerk als je gebruik wilt maken van het internet. In het hoogseizoen kan het erg druk zijn op deze luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Split

Er rijden twee buslijnen vanaf de luchthaven; lijn 37 en lijn 38. Lijn 37 rijdt tussen Split en Trogir. De stad Trogir ligt 6 km van de luchthaven. Lijn 38 rijdt naar Split en Kaštel Stari. Met de bus rijd je in ongeveer 40 minuten naar Split. De bussen rijden zeer regelmatig. Er rijdt ook een speciale shuttlebus vanaf de luchthaven naar Split, aansluitend op de aankomsttijden van bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Dezelfde bus vertrekt vanuit Split richting de luchthaven, aansluitend op de vluchttijden van bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Je kunt ook de taxi nemen vanaf de luchthaven. De taxi’s staan bij de terminal en brengen je in ongeveer 30 minuten naar Split. Als je wilt worden afgezet bij je accommodatie, is het handig om een taxi te nemen of om zelf een auto te huren. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Split, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Split op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Populaire vluchten naar Split

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 89 voor enkele vluchten en € 121 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.