Topactiviteiten in Split-Dalmatië

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Strand Kasuni bevat algemene kustgezichten en een strand en ook een vrouw

Topactiviteiten die je kan doen in Split-DalmatiëLeuke bezienswaardigheden

1. Paleis van Diocletianus

In het Paleis van Diocletianus zijn enkele van de mooiste Romeinse ruïnes ter wereld te zien. Dit oude fort was ooit het onderkomen van een machtige, gepensioneerde keizer en groeide uit tot het historische centrum Split. Tegenwoordig wonen er ongeveer 3000 mensen binnen de muren van het centrum. Wandel door de smalle straten en bekijk de overblijfselen van het oude paleis en de vestingwerken.
Meer informatie
Verken het historische centrum van Split en bekijk de overblijfselen van het Romeinse complex dat het begin vormde van de ontwikkeling van Split.

2. Strand Bacvice

Het bruisende Bačvice-strand is het populairste strand van Split onder de lokale bevolking en toeristen. Speel een spelletje picigin met je vrienden of gezin, neem een duik tussen de kleine golven van de Adriatische Zee of drink een biertje bij een van de bars aan het strand.
Meer informatie
Begeef je tussen de lokale bevolking op dit bruisende strand met vele voorzieningen in het centrum van Split.

3. Haven van Split

De Jachthaven van Split is een luxe, goed onderhouden jachthaven ten westen van de het historische centrum van Split. Huur een luxejacht voor een ontspannen uitstapje of om een speciale gelegenheid te vieren en neem de tijd om alle mooie boten die in de haven liggen te bekijken.
Meer informatie
Charter een jacht met schipper voor een bijzonder dagje uit of bewonder gewoon de prachtige boten die in deze chique jachthaven liggen aangemeerd.

4. Boulevard van Split

De Riva is een brede, levendige boulevard die wordt omzoomd door met palmbomen, talloze gezellige bars en cafés en bankjes met uitzicht op zee. Overdag is het een populaire ontmoetingsplaats en 's avonds is hier ook altijd wat te doen. Luister naar livemuziek in een bar, bekijk de straatartiesten of geniet van een kop koffie terwijl je de boten de haven in en uit ziet varen.
Meer informatie
Wandel over de prachtige boulevard van Split, langs de haven en de schitterende Adriatische Zee.

5. Strand Kasuni

Het Kašuni-strand is een mooi strand om te zwemmen en zonnebaden. De sfeer van dit strand is wat rustiger dan het hoofdstrand van Split, het Bačvice-strand en is een ideale plek voor een ontspannen dagje uit. Geniet van de zon en kom helemaal tot rust aan de kalme kust.
Meer informatie
Aan de voet van de met dennen bedekte heuvels van het schiereiland Marjan ligt dit schilderachtige kiezel- en zandstrand, dat een aangename ontspannen sfeer heeft.

6. Vismarkt

De vismarkt in de Oude stad van Split ontwaakt al je zintuigen. Te midden van veel lawaai, doordat vissers hun nieuwste vangsten luid aankondigen, zijn er allemaal verschillende vissen te bewonderen. Wezens van alle kleuren, vormen en groottes zijn te zien bij de vele kraampjes. Ga naar de vismarkt om de vissers te ontmoeten, verse vis of zeevruchten te eten en te genieten van een unieke culturele ervaring.
Meer informatie
Bekijk de vreemde en prachtige wezens die in de Adriatische Zee bij Kroatië zwemmen op deze vismarkt, gehuisvest in een charmant oud gebouw.

7. Strand van Brela

De pittoreske kustlijn van het Strand van Brela trekt zonaanbiddende vakantiegangers aan dankzij de fraaie omgeving en het warme water. Het is een aangename plek om de middag door te brengen of een avondwandeling te maken. om de Ga zwemmen in de Adriatische Zee, geniet van de zon of maak een wandeling langs de kustlijn.
Meer informatie
Hier vind je diverse prachtige stranden, allemaal met zuiver water en indrukwekkende rotsformaties.

Populaire plekken om te bezoeken in Split-Dalmatië

Buurten van Split-Dalmatië

Steden in de buurt van Split-Dalmatië