Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Castillo de Gibralfaro

Een van de markantste bezienswaardigheden van Málaga staat boven op een berg en biedt een weids uitzicht op de stad en de Alboránzee, helemaal tot aan Afrika.

Het Castillo de Gibralfaro is een icoon van Málaga; het staat zelfs op de vlag en het wapen van de stad en de provincie. Het monument dateert uit de tiende eeuw met robuuste vestingwerken uit de veertiende eeuw. Het staat boven het Moorse fort Alcazaba in de bergen van de Montes del Málaga. Vanaf de top heb je uitzicht op de historische muren, de haven van Málaga en de kustlijn van de Middellandse Zee.

Je kunt het kasteel te voet bereiken door de passage vanaf het Alcazaba te volgen, of je kunt een taxi of een van de toeristen- of metrobussen van Málaga nemen die rechtstreeks naar de poort rijden. Het is ook mogelijk om het hele stuk naar boven te wandelen. Volg het glooiende keienpad dat door de heuvels en het pijnboombos van de Coracha-bergkam loopt of neem de trap die zigzaggend naar boven leidt vanaf de Plaza del General Torrijos. Het is een fikse klim, maar onderweg heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De naam Gibralfaro is een samenstelling van de woorden 'yabal', Arabisch voor heuvel, en 'faruh', Grieks voor vuurtoren. Deze naam wijst erop dat de berg al lang voor de bouw van een kasteel en moskee in 929 werd gebruikt als uitkijkpunt. De moskee werd omgevormd tot christelijke tempel en vormde zo een mudéjarmonument met een mix van Arabische en Europese stijlen. 

Loop over het terrein van het kasteel, wandel door de beeldige tuinen en bekijk de diepe Airón-put. Beklim de muren om te genieten van het uitzicht op de kathedraal, de stad en de haven van Málaga. Als je geluk hebt, kun je over de Alboránzee tot aan Marokko kijken. Vanaf een van de muren kun je de stierenarena Plaza de Toros La Malagueta zien liggen. 

Als je meer wilt weten over de vroege rol van het kasteel als verdedigingswerk, ga je naar het informatiecentrum dat in een voormalige kruitkamer is gevestigd. Ontdek boeiende verhalen en bestudeer wapens en andere voorwerpen.

Als je met de auto naar Gibralfaro rijdt, volg je de weg vanaf de Paseo de Reding en parkeer je ter plaatse. Op zondagmiddag is de toegang tot het kasteel en het informatiecentrum gratis. Van dinsdag tot en met zondag is de entree 's ochtends goedkoop. Er zijn combinatiekaartjes verkrijgbaar waarmee je met korting ook het Moorse fort Alcazaba kunt bezichtigen. Dit fort staat in verbinding met het kasteel. Beide locaties zijn op nieuwjaarsdag, 28 februari en eerste Kerstdag gesloten.


Castillo de Gibralfaro Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Castillo de Gibralfaro

Alle 7.810 accommodaties in de buurt van Castillo de Gibralfaro weergeven
Gran hotel Miramar GL € 180
Gran hotel Miramar GL

Gran hotel Miramar GL

   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Centro ligt aan het strand, op 5 minuten wandelen van Playa de La Malagueta en Plaza de Toros. Ook Museo Picasso Málaga en Alcazaba liggen op een kwartiertje wandelen. La Malagueta Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 15 minuten wandelen.

  Hotel ILUNION Malaga € 57
  Hotel ILUNION Malaga

  Hotel ILUNION Malaga

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centro, op 2 km afstand van Haven, Catedral de Málaga en Museo Picasso Málaga. Ook Alcazaba en Playa de La Malagueta liggen op 3 km afstand. El Perchel Station ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 6 minuten wandelen.

   Picasso Suites Málaga Apartamentos € 51
   Picasso Suites Málaga Apartamentos

   Picasso Suites Málaga Apartamentos

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Museo Picasso Málaga, Teatro Romano de Malaga en Catedral de Málaga. Ook Plaza de la Merced en Calle Larios (winkelstraat) liggen op 5 minuten wandelen. El Perchel Station ligt op 24 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 22 minuten wandelen.

    Soho Boutique Vegas € 45
    Soho Boutique Vegas

    Soho Boutique Vegas

      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Centro ligt aan het strand, in het stadscentrum en op 2 km afstand van Plaza de Toros, Museo Picasso Málaga en Alcazaba. Ook Castillo de Gibralfaro (kasteel) en Museo Carmen Thyssen liggen op 2 km afstand. La Malagueta Station ligt op 10 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 21 minuten wandelen.

     Parador Málaga Gibralfaro Hotel € 95
     Parador Málaga Gibralfaro Hotel

     Parador Málaga Gibralfaro Hotel

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centro, op 15 minuten wandelen van Castillo de Gibralfaro (kasteel), Museo Picasso Málaga en Plaza de Toros. Ook Teatro Romano de Malaga en Plaza de la Merced liggen op een kwartiertje wandelen. La Malagueta Station ligt op 8 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 17 minuten wandelen.

      Hotel MS Maestranza € 69
      Hotel MS Maestranza

      Hotel MS Maestranza

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Málaga ligt vlak bij het strand, op 10 minuten wandelen van Plaza de Toros, Playa de La Malagueta en Teatro Romano de Malaga. Ook Haven en Museo Picasso Málaga liggen op een kwartiertje wandelen. La Malagueta Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 11 minuten wandelen.

       Grand Apartment with terrace & Parking by La Recepcion € 144
       Grand Apartment with terrace & Parking by La Recepcion

       Grand Apartment with terrace & Parking by La Recepcion

         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Centro, op 10 minuten wandelen van Museum voor Glas en Kristal, Museo Picasso Málaga en Plaza de la Merced. Ook Calle Larios (winkelstraat) en Teatro Romano de Malaga liggen op 10 minuten wandelen. La Malagueta Station ligt op 13 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 14 minuten wandelen.

        Apartamentos Mediterránea Centro
        Apartamentos Mediterránea Centro

        Apartamentos Mediterránea Centro

          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Plaza de la Constitucion en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 5 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 6 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 12 minuten wandelen.