Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ontdek Bilbao

Ontdek Bilbao met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

In het noordwesten van Spanje ligt in het Baskenland de stad Bilbao. Hier kun je kennismaken met de uitstekend aangeschreven Baskische keuken met onder meer de lokale 'pinxtos', heerlijke kleine hapjes. Bilbao biedt daarnaast fantastische culturele bezienswaardigheden met als hoogtepunt het Museo Guggenheim Bilbao, een kunstmuseum dat van buiten net zo indrukwekkend is als van binnen. Als je echter het stadsgewoel achter je wilt laten om te relaxen op het strand, ben je hier ook op de juiste plek. In een half uurtje rijd je in je online geboekte huurauto naar het strand van Barinatxe, Playa Salvaje. Met hoge kliffen en goudgeel zand is dit een geweldige bestemming voor een uitstapje.

Vind een huurauto in Bilbao

Als je vóór vertrek online een huurauto reserveert, kun je precies bepalen waar je deze wilt ophalen. Vlieg je bijvoorbeeld naar de luchthaven van Bilbao op circa 9 kilometer van de stad, dan kun je meteen na aankomst op de luchthaven je huurauto ophalen. Haal je liever ergens anders in Bilbao je auto op, dan kun je onder meer bij het treinstation terecht. Zowel op de luchthaven als bij het treinstation zijn bekende internationale autoverhuurbedrijven gevestigd.

Het is bij een online reservatie via Expedia gemakkelijk om een bepaald automodel te selecteren. Als je van plan bent om een lange rit te maken, bijvoorbeeld naar Zaragoza of Pamplona, kies dan voor een comfortabel midsize- of premiummodel. Wanneer je bergachtige gebieden gaat verkennen zoals het natuurgebied Parque Natural de los Collados del Asón, rijd je wellicht liever in een iets robuuster autotype. In de stad zelf heb je meer profijt van een compacter model. Natuurlijk mag in Spanje airconditioning niet ontbreken in je auto. Vink airco aan als optie, zodat je altijd goed zit wat dat betreft. Ten slotte kun je nog extra accessoires selecteren zoals gps of een baby- of kinderzitje.

Praktische tips voor het rijden in en rond Bilbao

Met je eigen huurauto voel je je pas echt vrij tijdens je trip en kom je op plekken waar bussen of treinen niet kunnen komen. Er zijn wel een paar zaken om rekening mee te houden. Zoals in elke grote stad kan het verkeer in Bilbao soms erg druk zijn en is parkeren in het centrum vaak vrij duur. Op verschillende autostrades, bijvoorbeeld op de AP-68 tussen Bilbao en Zaragoza, dient tol te worden betaald. Verder horen veiligheidshesjes, een reservewiel en twee gevarendriehoeken in de auto aanwezig te zijn.