Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Alcazaba

Verken het weelderige verblijf van Moorse sultans en andere heersers in dit duizend jaar oude fort, dat boven op de resten van een Romeinse nederzetting is gebouwd.

Dit kasteel werd gebouwd tussen de achtste en elfde eeuw en kreeg de naam Alcazaba, wat in het Arabisch 'citadel' betekent. De militaire vesting heeft dubbele stenen muren en hoge torens die zo zijn gebouwd dat vijanden al van veraf te zien zijn. Treed via de imposante poorten van het fort het verleden binnen en verken de tuinen, torens en patio's. Vanaf de Torre de Maldonado kun je op heldere dagen helemaal tot Afrika kijken.

De Moren bouwden Alcazaba op de ruïnes van een Romeinse plaats op de Monte Gibralfaro. Hier hebben meerdere Arabische sultans en andere heersers gewoond. Vlak voor de ingang ligt een Romeins amfitheater uit de eerste eeuw, dat in 1951 werd blootgelegd. 

Aan de kant van de Plaza Aduana kun je de buitenste citadel betreden via een gewelfde poort. Bezichtig de kapel Torre del Cristo en maak een wandeling door de tuinen van Plaza de Armas. 

De binnenste citadel bereik je via de Puerta de los Cuartos de Granada. Verharde paden leiden je naar weelderige binnenplaatsen met sierfonteinen. Bestudeer de complexe watersystemen waarmee water over het terrein werd geleid. Bewonder de gedetailleerde houtsneden op het zestiende-eeuwse plafond van de Torre de la Armadura Mudéjar. Begeef je vervolgens naar de Torre de Maldonado om de originele marmeren zuilen en Moorse bogen te zien. 

Sla ook het museum van het complex niet over. Je vindt er een collectie archeologische vondsten uit het paleis, waaronder Fenicisch, Romeins en Moors keramiek. Keer terug naar de Oude Stad door met de lift omlaag te gaan naar de Calle Guillen Sotelo.

Het Alcazaba is van dinsdag tot en met zondag tot in de vroege avond toegankelijk. Het is gesloten op nieuwjaarsdag, 28 februari en eerste kerstdag. De entreeprijs is bescheiden en kinderen onder de 16 krijgen korting. Op zondag wordt er 's middags elk uur een gratis rondleiding door het fort gegeven. 

Er zijn combinatiekaartjes verkrijgbaar voor korting op je bezoek aan het Castillo de Gibralfaro, dat via een passage in verbinding staat met het Alcazaba.


Alcazaba Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Alcazaba

Alle 7.899 accommodaties in de buurt van Alcazaba weergeven
Hotel ILUNION Malaga € 57
Hotel ILUNION Malaga

Hotel ILUNION Malaga

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centro, op 2 km afstand van Haven, Catedral de Málaga en Museo Picasso Málaga. Ook Alcazaba en Playa de La Malagueta liggen op 3 km afstand. El Perchel Station ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 6 minuten wandelen.

  Gran hotel Miramar GL € 180
  Gran hotel Miramar GL

  Gran hotel Miramar GL

    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Centro ligt aan het strand, op 5 minuten wandelen van Playa de La Malagueta en Plaza de Toros. Ook Museo Picasso Málaga en Alcazaba liggen op een kwartiertje wandelen. La Malagueta Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 15 minuten wandelen.

   Picasso Suites Málaga Apartamentos € 49
   Picasso Suites Málaga Apartamentos

   Picasso Suites Málaga Apartamentos

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Museo Picasso Málaga, Teatro Romano de Malaga en Catedral de Málaga. Ook Plaza de la Merced en Calle Larios (winkelstraat) liggen op 5 minuten wandelen. El Perchel Station ligt op 24 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 22 minuten wandelen.

    Apartamentos Mediterránea Centro
    Apartamentos Mediterránea Centro

    Apartamentos Mediterránea Centro

      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Plaza de la Constitucion en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 5 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 6 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 12 minuten wandelen.

     Vincci Seleccion Posada del Patio Hotel € 106
     Vincci Seleccion Posada del Patio Hotel

     Vincci Seleccion Posada del Patio Hotel

       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centro, op 5 minuten wandelen van Museo Unicaja de Artes y Costumbres Populares en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 10 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 7 minuten wandelen en naar Guadalmedina Station is het 8 minuten wandelen.

      Hotel Don Paco
      Hotel Don Paco

      Hotel Don Paco

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centro, op 2 km afstand van British Consulate, Haven en Museo Picasso Málaga. Ook Calle Larios (winkelstraat) en Catedral de Málaga liggen op 2 km afstand. Station Málaga-María Zambrano ligt op maar 3 minuten wandelen en naar El Perchel Station is het 6 minuten wandelen.

       Soho Boutique Vegas € 45
       Soho Boutique Vegas

       Soho Boutique Vegas

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in Centro ligt aan het strand, in het stadscentrum en op 2 km afstand van Plaza de Toros, Museo Picasso Málaga en Alcazaba. Ook Castillo de Gibralfaro (kasteel) en Museo Carmen Thyssen liggen op 2 km afstand. La Malagueta Station ligt op 10 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 21 minuten wandelen.

        Málaga Premium Hotel
        Málaga Premium Hotel

        Málaga Premium Hotel

          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Museo Unicaja de Artes y Costumbres Populares en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 10 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Guadalmedina Station is het 10 minuten wandelen.