Albany

Reisgids
Governor Nelson A. Rockefeller Empire State Plaza bevat een wolkenkrabber, een vijver en moderne architectuur
Ga naar de hoofdstad van de staat New York om parels van architectuur te bewonderen, te shoppen in hippe winkels of te genieten van de mooie parken en musea.

Als hoofdstad van de staat New York en centrum van wetgeving, dwingt Albany respect af. Deze stad heeft echter meer te bieden dan alleen politiek. Albany heeft een bloeiend kunstwereldje, een veelzijdige mix van restaurants en verschillende historische juweeltjes.

Bezoek Empire State Plaza om de moderne overheidsgebouwen te bekijken en de politiek in actie te zien, met af en toe vreedzame demonstraties door bezorgde burgers. 'sZomers kun je gratis genieten van concerten en op 4 juli kun je het spectaculaire vuurwerk meemaken.

Kijk vanuit een willekeurige richting over het plein en zie hoe de architectuur verandert van stijl. Albany werd in 1614 gesticht door de Nederlanders en is een van de oudste steden in de Verenigde Staten die altijd een eigen bestuur heeft gehad. Wandel naar State Street om de 19e-eeuwse huizen te bewonderen of ga naar City Hall, een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur.

De parken in Albany worden zeer goed onderhouden en in de zomer kun je hier optimaal van genieten. Breng een bezoek aan Corning Preserve, struin langs de Hudson of ga naar het Washington State Park. In het amfitheater van het park worden regelmatig concerten of theatervoorstellingen gehouden die je gratis kunt bijwonen.

Wanneer het winter wordt in Albany, kun je de musea in de stad gaan verkennen. In het New York State Museum kun je verschillende exposities bezoeken, waaronder 'Birds of New York'. Je kunt hier ook de Day Peckinpaugh, een oud binnenvaartschip, bekijken. Het Albany Institute of History and Art heeft ook prachtige werken, zoals de schilderijen van de Hudson River-school.

Als je van winkelen houdt, ga je naar Lark Street, ook wel bekend als het 'Greenwich Village van Albany', met alternatieve winkels en boetieks met unieke sieraden en hedendaagse kunst. Dit gebied is onder studenten erg populair en er zijn veel goede restaurants en bars te vinden. Na een dagje winkelen kun je hier de dag besluiten met de bekende Buffalo Wings en plaatselijk gebrouwen biertjes.

Ga er in juni naartoe als een week lang het Capital Pride LGBT-festival wordt gehouden of in september, tijdens het larkFEST-festival. Dit is het grootste eendaagse festival in de staat New York.

De meeste populaire bezienswaardigheden van Albany liggen op loopafstand van elkaar. Het grootste deel van de stad, en daarbuiten, is met het openbaar vervoer te bereizen.

Met het vliegtuig is Albany te bereiken via Albany International Airport. Vanuit New York City is het met de auto 2,5 uur rijden. In Albany kun je in alle seizoenen terecht. In het noordelijke deel van de staat New York kun je in de winter skiën op Adirondack Mountain en in de zomer kun je er heerlijk wandelen, en dit allemaal op twee uur afstand.

Waar overnachten in Albany

Regeringsgebouw van New York toont een vijver en historische architectuur

Centrum Albany

5/5(1 beoordeling over de buurt)

Reizigers trekken naar Centrum Albany voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Tijdens je verblijf kun je ook topbezienswaardigheden, zoals MVP Arena en Hudson River Way verkennen.

Centrum Albany
Default Image

Dunes

In Dunes zelf valt misschien niet erg veel te beleven, maar in de omliggende omgeving vind je bezienswaardigheden zoals Crossgates Mall en Wildpark Albany Pine Bush.

Dunes
Default Image