Topactiviteiten in Salzburg

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Kapuzinerberg toont een kasteel, historische architectuur en historisch erfgoed

Culturele topactiviteiten in het barokke Salzburg

In het noorden van Oostenrijk ligt de oude stad Salzburg. De stad staat vooral bekend als de geboorteplaats van de componist Mozart. Op de vele plaatsen in de stad die met deze wereldberoemde componist verbonden zijn, wordt zijn herinnering levend gehouden. Ook de fabelachtige binnenstad trekt heel wat bezoekers naar Salzburg. Het historische stadscentrum, de Altstadt, met haar indrukwekkende, barokke gebouwen staat in het geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bezienswaardigheden in Salzburg

In het stadscentrum van Salzburg vind je heel wat boeiende monumenten en bezienswaardigheden. Het klooster Erzabtei Sankt Peter met haar bibliotheek geldt als oudste monument van de stad. In het oude centrum is de prachtige barokke Dom van Salzburg bovendien zeker een bezoekje waard. Verder kun je in Salzburg het geboortehuis van Mozart bezichtigen. Loop ook eens naar het gezellige Mozartplein in de binnenstad en bewonder vanaf een van de vele terrasjes het bronzen beeld van Mozart. In het historische stadscentrum vind je ook heel wat boeiende musea. Met de Salzburg Card kun je heel wat bezienswaardigheden en musea in Salzburg gratis bezoeken. Je kunt er ook mee op een riviercruise en mag met de pas bovendien gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de stad. Aan de receptie van je hotel in Salzburg geven ze je graag meer informatie over de evenementen, bezienswaardigheden en activiteiten in Salzburg.

Dingen om te doen in Salzburg

Salzburg is niet alleen de stad van Mozart, maar ook van de Sound of Music. Fans van deze musical kunnen in en rond Salzburg nog enkele filmlocaties bezoeken, zoals de tuin Mirabell Garten. Deze mooie, groene oase van rust is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je kunt er ook een bezoek brengen aan het mooie barokke Schloss Mirabell. Actievelingen kunnen er bovendien de klim wagen naar het prachtige uitzichtpunt bij het kasteel Festung Hohensalzburg, al kun je ook het treintje nemen dat je in geen tijd naar de top brengt. Niet alleen het uitzicht is er prachtig, ook het fort zelf is een bezoek meer dan waard. Voor liefhebbers van klassieke muziek is ook het beste van Mozart-concert in het Hohensalzburg-fort een absolute aanrader. In de zomer kun je in de stad het befaamde theater Salzburger Festspiele bezoeken, met heel wat indrukwekkende optredens.

Excursies in Salzburg

In en rond de stad Salzburg kun je ook heel wat boeiende uitstapjes maken. Voor cultuurliefhebbers zijn er bijvoorbeeld heel wat mooie kastelen in de omgeving van Salzburg te ontdekken, zoals het prachtige paleis Schloss Hellbrunn. Natuurliefhebbers vinden zeker hun gading tijdens een uitstapje naar de prachtige meren van het gebied Salzkammergut. En wie niet genoeg heeft aan de indrukwekkende kunst en cultuur van Salzburg kan een citytrip naar Salzburg ook combineren met een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De meeste vluchten naar Salzburg komen hier ook toe. In de winter kun je vanuit Salzbrug ook eenvoudig de omringende skigebieden bereiken. Zo combineer je gemakkelijk een dagje cultuur in de stad met urenlange winterpret op de skilatten.

Topactiviteiten die je kan doen in Salzburg


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken in Salzburg

Steden in de buurt van Salzburg