Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Lille

Zie alle 2 activiteiten in Lille

Leuke activiteiten in het sfeervolle Lille

De gezellige stad Lille ligt in het noorden van Frankrijk en herbergt diverse monumenten en musea. Wandel bijvoorbeeld even over het mooie plein Place du Général-de-Gaulle waar je veel terrasjes aantreft bewonder het paleis Palais Rihour of breng een bezoek aan de 17e-eeuwse Citadelle de Lille. Bovendien kun je een van de leuke musea bezoeken zoals het Palais des Beaux-Arts. Hier tref je schilderijen van El Greco

Brueghel Monte en Rembrandt aan. Je kunt diverse activiteiten in Lille ondernemen ook in de omgeving van de stad.

Dingen om te doen in Lille

Een leuke manier om de bezienswaardigheden van Lille te ontdekken is met de sightseeing-tour door het centrum van de stad. Tijdens de tocht van 1 uur zie je niet alleen de mooiste monumenten maar krijg je ook veel informatie over de geschiedenis en andere feiten. Na deze rit kun je eenvoudig bepalen welke bezienswaardigheden je het liefste gaat bezoeken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Lille City Pass aanschaffen. Met deze pas kun je naar meer dan 25 attracties en musea gaan en kun je onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer. Je kunt onder meer het geboortehuis van Charles de Gaulle bezoeken een voormalig militair en president van Frankrijk of naar het Musée d'Histoire Naturelle de Lille gaan. Bovendien zit er bij deze pas een stadsrondleiding inbegrepen waardoor je Lille nog beter leert kennen en krijg je korting bij diverse restaurants en winkels. Wil je graag genieten van een leuke vakantie in deze diverse stad? Door een kijkje te nemen bij de vluchten naar Lille en hotels in Lille kun je je ideale vakantie makkelijk samenstellen.

Excursies buiten Lille

Vanuit Lille kun je ook diverse prachtige steden bezoeken. Zo kun je naar de historische Belgische stad Kortrijk gaan die op zo’n 30 kilometer van Lille ligt. Hoogtepunten zijn hier onder meer het gotische stadhuis het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal en het prachtige middeleeuwse Sint-Elisabethbegijnhof. Iets ten oosten van de stad ligt bovendien het mooie natuurgebied Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut. Hier kun je heerlijk wandelen en de mooie flora en fauna ontdekken. Daarnaast kun je een dag naar de Franse stad Arras gaan. Deze historische plaats staat vooral bekend om het enorme plein Grand’Place dat omringd wordt door historische gebouwen en uit de 11e eeuw stamt. Ook mag je het Belfort van Arras en de Sint-Vaastabdij niet overslaan. Als je het niet erg vindt om wat langer te reizen is het zelfs mogelijk om de hoogtepunten van Parijs te verkennen dat op 225 kilometer afstand ligt. Beklim hier de Eiffeltoren bewonder de Mona Lisa in het Louvre of geniet van een heerlijke Franse lunch op een zonnig terras.

Kaart

Waar overnachten in Lille

Villeneuve-d'Ascq

De twee gigantische winkelcentra in de stad bieden alles wat de verwende shopper zich maar kan wensen. In een van de stadions van Villeneuve-d'Ascq kun je ook een voetbalwedstrijd bijwonen.

UniversiteitPretparkAmerican football