Belangrijk: voor deze bestemming gelden mogelijk Covid-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

Goedkope vluchten naar Lille

Vlak over de Belgische grens in Noord-Frankrijk ligt de stad Lille. Wie in haar straten rondloopt, zal misschien niet gelijk het gevoel hebben in Frankrijk te zijn. Sterker nog: de stad doet eigenlijk heel Vlaams aan. Lille en omgeving zijn dan ook tot ver in de zeventiende eeuw onderdeel geweest van de Lage Landen.

Vind een vlucht naar Lille

Vanaf Brussels Airport (BRU) kun je meerdere keren per dag naar Lille Airport (LIL) vliegen. Tijdens je minstens 8 uur durende reis stap je vaak over op Amsterdam Airport Schiphol (AMS) en een Franse luchthaven als Lyon–Saint-Exupéry Airport (LYS) of Toulouse–Blagnac Airport (TLS). Je kunt ook naar de Nederlandse vliegvelden Eindhoven Airport (EIN) of Maastricht-Aachen Airport (MST) net over de grens, waarvandaan een aantal dagelijkse vluchten met tussenstops naar Lille vertrekt. Je kunt je ideale vlucht gemakkelijk selecteren door een vertrek- en aankomstvliegveld in te voeren.

Lille is de grootste stad van Frans-Vlaanderen, wat resulteert in een ruime keuze aan hotels in Lille. Je kunt slapen in een oud pand aan het centrale plein de Grote Markt, maar het natuurlijk ook wat simpeler houden. Wie echt een uniek verblijf wil, kan ook een aantal nachten in een stijlvolle bed and breakfast doorbrengen.

Lille en omgeving staan bekend om hun rijke historie. Huur een auto in Lille en rijd door de voormalige slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog, rond het Belgische Ieper. Of zoek juist de natuur op in het nabije natuurpark Scarpe-Escaut.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Lille

Met haar mooie historische centrum en voldoende shop- en uitgaansgelegenheden is Lille een perfecte bestemming voor je volgende citytrip. Bezoek bijvoorbeeld de oude Citadel en La Vieille Bourse, en sluit de dag af met een hartig taartje op de Grote Markt.

Lille en omgeving hebben ook voor een gezinsvakantie genoeg te bieden. Je kunt met de kinderen een dagje naar de dierentuin of naar attractiepark Parc les Poussins. In openluchtmuseum Villeneuve d'Ascq kun je de geschiedenis van de streek ervaren.