Topactiviteiten in Den Haag

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Beestenmarkt toont een rivier of beek en een klein stadje of dorpje en ook een grote groep mensen

De leukste activiteiten in het veelzijdige Den Haag

Er zijn genoeg dingen om te doen in Den Haag. Den Haag is natuurlijk een belangrijke overheidsstad waar ambassades, rechtscolleges en overheidsgebouwen gevestigd zijn. Maar de stad is bovendien gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving met vele parken, bossen en mooie stranden. Ook zijn er indrukwekkende, historische gebouwen te vinden en is er in de levendige binnenstad altijd wel iets te doen. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in de interessante musea. Spreekt de stad Den Haag je aan? Bekijk dan even de vluchten naar Den Haag om te zien hoe je eenvoudig in deze stad komt.

Wat valt er te doen in Den Haag?

Er zijn vele leuke activiteiten in Den Haag. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje naar het strand van Scheveningen. Geniet van een hapje en drankje bij een van de gezellige strandtentjes of wandel over de boulevard. Vanuit het reuzenrad op de Pier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Vergeet in Scheveningen vooral niet de overheerlijke kibbeling te proeven. Natuurliefhebbers kunnen een mooie wandeling maken door de duinen of het Haagse Bos. Een must see is de bijzondere Japanse Tuin, die maar een paar weken in het jaar open is. Ook is Den Haag uitermate geschikt om gezellig een dag te winkelen. De winkels in de binnenstad van Den Haag zijn erg divers en er zijn knusse antiekwinkels en kunstgalerijen te vinden. De binnenstad is natuurlijk ook een uitstekende locatie voor je hotel in Den Haag.

Interessante bezienswaardigheden in Den Haag

In Den Haag raak je niet snel uitgekeken. Je kunt door de toegangspoort van het Binnenhof wandelen, langs de Ridderzaal, de neogotische fontein en het Torentje. Ook kun je een kijkje nemen in de Tweede Kamer of in de Handelingenkamer. Dat is een oude bibliotheek ontworpen in neo-Hollandse-renaissancestijl. Een bezoek aan het Vredespaleis is ook zeker de moeite waard. In dit indrukwekkende gebouw is het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties gevestigd. In het bezoekerscentrum kun je alles over het Vredespaleis te weten komen. Als je zin hebt in een leuke excursie buiten Den Haag, kun je bijvoorbeeld een grachtenrondvaart met 100 hoogtepunten, met audiogids in Amsterdam maken.

Kunst en cultuur in Den Haag

Er zijn genoeg interessante musea in Den Haag. Het museum Escher in het Paleis bevindt zich in het voormalig paleis aan de Lange Voorhout. In dit museum staan vele optische illusies met geometrische vormen van de grafische kunstenaar Escher tentoongesteld. Ook leuk is het miniatuurpark Madurodam, waar vele culturele hoogtepunten van Nederland te vinden zijn. Ontdek windmolens, grachtenpanden, tulpenvelden en kaasmarkten. Een ander interessant museum is het Museum Beelden aan Zee in de Scheveningse Duinen. Verder kun je door gebruik te maken van het openbaar vervoer gemakkelijk een bezoek brengen aan een museum buiten Den Haag. Zo kun je bijvoorbeeld een toegangsticket voor Heineken Experience in Amsterdam kopen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Den Haag

Steden in de buurt van Den Haag