Topactiviteiten in Atlanta

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Atlanta

Geweldige activiteiten voor het hele gezin in Atlanta

Atlanta is de levendige hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia, gelegen in het zuidoosten van het land. Je kunt kiezen uit talrijke leuke activiteiten in Atlanta. Zo kun je met het hele gezin een bezoek brengen aan het fascinerende Georgia Aquarium, waar je onder andere walvishaaien kunt bekijken. Daarnaast kun je eenvoudig verschillende interessante bezienswaardigheden bezoeken. Ook als je graag een dagje gaat winkelen tijdens je vakantie zit je goed in Atlanta.

Dingen om te doen in Atlanta

Een leuke activiteit in Atlanta waar je met het hele gezin van geniet is een bezoek aan het LEGOLAND® Discovery Centre Atlanta. Het is net alsof je in de grootste LEGO-doos ter wereld stapt. In de LEGO®-indoorspeeltuin vind je twee LEGO-attracties, een 4D-bioscoop, 10 LEGO-speelzones en nog veel meer. Train je ninja-vaardigheden in The Ultimate LEGO® NINJAGO®-ervaring waar je onder andere een spannend laserdoolhof vindt. Een andere gave excursie in Atlanta is een bezoek aan de dierentuin. Je kunt van tevoren alvast toegang tot Zoo Atlanta aanschaffen zodat je niet in de rij hoeft te staan. In de schitterende dierentuin kun je meer dan 1.500 dieren bewonderen, waaronder de enige reuzenpandatweeling van Amerika en de grootste groepen gorilla's en orang-oetans van het land. De kleintjes kunnen in de Australische kinderboerderij geiten en varkentjes aaien.

Bezienswaardigheden in Atlanta

Vanuit je hotel in Atlanta kun je over het algemeen gemakkelijk in je eigen tempo de stad ontdekken. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een sightseeingtour per bus door de stad. Je rijdt naar bezienswaardigheden zoals het CNN Center en kunt onderweg uitstappen bij bijzondere plekken zoals het Martin Luther King Jr. Historic Site. Dit is het officiële herdenkingsinstituut dat gewijd is aan het erfgoed en de bevordering van het werk van Martin Luther King. Neem ook zeker een kijkje bij het historische Fox Theatre. Als je een ontspannen wandeling wilt maken is de Atlanta Botanical Garden een uitstekende plek. De botanische tuin beschikt onder andere over een sfeervolle Japanse tuin, een kruidentuin en een rosarium.

Musea in Atlanta

In Atlanta kun je een groot aantal interessante musea bezoeken. Neem zeker een kijkje bij World of Coca-Cola, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het populaire drankje. Terwijl je rondwandelt, kun je alle soorten drankjes die Coca Cola maakt proeven uit automaten. In het museum voor moderne kunst High Museum of Art geniet je in de avonden van jazzmuziek terwijl je de kunstwerken in je opneemt. Het Children's Museum of Atlanta is een leuk, interactief museum waar het hele gezin zich vermaakt. Zo kunnen de kleintjes een nepkoe melken in het boerderijgebied en bestellingen opnemen en bereiden in het Waffle House. Als je nieuwsgierig bent geworden naar Atlanta, kun je ook alvast je vlucht naar Atlanta boeken.

Topactiviteiten die je kan doen in Atlanta


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Georgia Aquarium

Het Georgia Aquarium is groter en bevat meer water dan elk ander aquarium ter wereld. Er zijn in deze bezienswaardigheid tientallen aquaria met in totaal zo'n 37.854 kubieke meter water en meer dan 120.000 zeedieren. Je ziet er dolfijnen, zeldzame walvissen, gevaarlijke haaien, tropische vissen en nog veel meer.
Meer informatie
Ontdek duizenden verschillende zeedieren in het grootste aquarium ter wereld.

2. World of Coca Cola

Het museum World of Coca-Cola belicht de geschiedenis en de cultuur van een van de succesvolste en beroemdste merken ter wereld. Je kunt hier vrijwel elke variant van Coca-Cola uit de hele wereld proeven, antieke reclamecampagnes bekijken en leren over de ontwikkeling van deze frisdrank. Het museum staat naast het Georgia Aquarium in downtown Atlanta.
Meer informatie
Ontdek de fascinerende geschiedenis van een van de bekendste drankjes ter wereld, in de stad waar het is bedacht.

3. Stone Mountain Park

Stone Mountain Park is een recreatiegebied rondom het grootste stuk blootliggend graniet ter wereld. Het park beslaat 1295 hectare en bevat wandelpaden, historische bezienswaardigheden, speeltuinen en recreatieve faciliteiten. Er zijn op het terrein ook twee restaurants, winkels, twee hotels en een camping.
Meer informatie
Vlak buiten de stad bevindt zich het grootste stuk blootliggend graniet ter wereld, met daaromheen wandelpaden in de natuur en leuke themaparkattracties.

4. Dierentuin van Atlanta

In Zoo Atlanta leven meer dan 1500 dieren, van Afrikaanse olifanten tot zeldzame Guatemalaanse korsthagedissen. Deze populaire toeristische attractie bestaat al sinds het einde van de negentiende eeuw. Het begon allemaal met een kleine groep circusdieren, waaronder een beer, een jaguar, een hyena, poema's, leeuwen en slangen. Toen de show failliet ging, werden de dieren opgekocht door een zakenman uit Georgia, die hen doneerde aan de City of Atlanta.
Meer informatie
Reis van een Aziatisch bos naar de Afrikaanse savanne in dit dierenpark met panda's, exotische vogels en de grootste troep gorilla's in de VS.

5. Foxtheater

Het Fox Theatre ligt in het stadscentrum en is een mooi voorbeeld van de weelderige architectuur van de jaren 20 van de vorige eeuw die je veel ziet in Atlanta. De zaal biedt 4600 zitplekken en er worden per jaar zo'n 300 voorstellingen gegeven, van grote Broadway-shows tot films en stand-upcomedy. Neem overdag een rondleiding of regel tickets voor een voorstelling om je 's avonds te vergapen aan de decadentie van het gebouw.
Meer informatie
Ga naar een Broadway-musical of een modern rockconcert in dit prachtige monument in Atlanta.

Populaire plekken om te bezoeken in Atlanta

Steden in de buurt van Atlanta