Centrum van Valencia

Valencia
Centrum van Valencia bevat historische architectuur, een kerk of kathedraal en een stad
Verken de middeleeuwse straatjes van Valencia, bewonder de historische architectuur, bezoek de lokale versmarkten en musea en ga zitten op de levendige pleinen en geniet van de omgeving.

De oude binnenstad van Valencia is het historische centrum van de stad, met een doolhof van kronkelende straatjes uitkomen op levendige pleinen. Trek wat tijd uit om te wandelen door de charmante buurt met zijn karakteristieke gebouwen, waarvan sommige uit de Romeinse tijd dateren. Verkennen voedselmarkten, bezoek musea en neem plaats in een café en geniet van de omgeving.

Een goede startplek is het Plaza de la Reina, waar je een bezoek kunt brengen aan de kathedraal van Valencia, een mix van barokke, gotische en romaanse bouwstijlen. Stap binnen in de kathedraal en ontdek een kelk die door velen beschouwd wordt als de Heilige Graal. Beklim de trappen van de klokkentoren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Op het nabijgelegen Plaza de la Virgen vind je nog meer historische gebouwen, waaronder de Basilica de la Virgen de los Desamparados, een van Spanjes eerste barokke gebouwen. Keer 's avonds naar dit plein terug voor een drankje in een van de cafés of om te kijken naar de optredens van de straatartiesten. Vanaf hier kun je een wandeling maken naar de steegjes van El Carmen, gevuld met pubs, restaurants en tapasbars.

Als je honger hebt, baan je dan een weg naar de Mercat Central. De lokale handelaars verkopen hier vanalles, van verse groenten en fruit tot vleeswaren en vis. Zorg ervoor dat je de Valenciaanse paella bij een van de vele eetkraampjes buiten de markt uitprobeert. Op enkele minuten lopen van de markt vind je La Lonja, een groots gotisch gebouw dat ooit het centrum voor Valenciaaanse zijdehandel was.

Shoppers kunnen genieten van de koopwaren in de warenhuizen en onafhankelijke boetiekwinkels in de straten Colón en Pintor Sorolla. Geschiedenisliefhebbers zullen het keramiekmuseum in het Palacio del Marques de Dos Aguas, dat uit de 15e eeuw dateert, zeker kunnen waarderen. Ontdek hedendaagse kunst en fotografietentoonstellingen in het Institut Valencià d'Art Modern.

Vergeet bij de verkenning van de oude stad de Torres de Serrano en Torres de Quart niet. Deze stadspoorten markeren de ingang van de oude binnenstad en maakten ooit deel uit van de oude middeleeuwse stadsmuur.

De oude binnenstad is gemakkelijk te voet te voet te verkennen. Alle grote bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.


Populaire plekken om te bezoeken