Sicilië

Italië
Ortygia inclusief uit eten, buiten eten en algemene kustgezichten

Ontdek dit geweldige Italiaanse eiland met een rijke mediterrane cultuur en enkele van de meest adembenemende uitzichten van Europa.

Door de eeuwen heen is Sicilië door vrijwel elke grote mediterrane beschaving bezet. Het eiland heeft altijd een belangrijk kruispunt tussen Afrika en Europa gevormd en is dat ook nu nog. Sicilië is het grootste eiland van Italië en het landschap bestaat uit een mengeling van kristalheldere zeeën, grootse vulkanen, weelderige vegetatie en oude ruïnes. Duiken, zwemmen, wandelen en klimmen is allemaal mogelijk op Sicilië en de eilanden die hier voor de kust liggen. Proef van de unieke en heerlijke gerechten uit de regio als je over het eiland reist.

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en heeft een interessante mix van bouwstijlen en culturen te bieden. De stad heeft onder bewind gestaan van de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Normandiërs en allen hebben zij hun sporen nagelaten in de stad. De straten van Palermo zijn gevuld met een aantrekkelijke mix van romaanse, Byzantijnse en Arabisch-Normandische architectuur. Wandel door de beruchte, chaotische straten en geniet van de bruisende sfeer op de markten en pleinen.

Een van de meest innemende plaatsen op Sicilië is Taormina. De ligging in de bergen biedt een schitterend uitzicht op de Ionische Zee en de top van de Etna. Wandel door de levendige hoofdstraat met chique winkels of neem een kijkje bij Teatro Greco, een schitterend Grieks theater uit de 3e eeuw voor Christus. Verspreid over de stad zijn schilderachtige middeleeuwse kerken te vinden en er lopen mooie wandelroutes door het omliggende heuvellandschap.

Bezoek ook de door UNESCO beschermde Eolische Eilanden die voor de noordoostkust van Sicilië liggen. Liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen hun hart ophalen bij deze eilandengroep. Ga bijvoorbeeld wandelen bij actieve vulkanen, zwemmen in diepblauw water of snorkelen bij onder water gelegen fumarolen. Blaas even uit op de zwarte zandstranden van het eilandje Vulcano, meng je tussen de rijke toeristen op Panarea of ontsnap aan alle drukte op het afgelegen Alicudi.

Er zijn drie grote luchthavens op Sicilië, in Palermo, Catania en Trapani. De verschillende steden en de resorts aan de kust zijn goed met het openbaar vervoer te bereiken. Als je meer afgelegen gebieden wilt verkennen heb je over het algemeen een auto of motor nodig.

Populaire steden in Sicilië

Palazzo Pretorio inclusief een rivier of beek, een stad en een brug
Palermo
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Culturele activiteiten

Redenen voor een bezoekje

 • Markt van Ballarò
 • Kathedraal van Palermo
 • Teatro Massimo
Piazza Duomo toont religieuze aspecten, een kerk of kathedraal en historische architectuur
Catania
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Cafés
Kijk in de krater van een vulkaan, doe mee aan buitenactiviteiten die het hele jaar lang beschikbaar zijn en bewonder eeuwenoude architectuur in een van de grootste steden van Sicilië.

Redenen voor een bezoekje

 • Kerk van Catania
 • Vismarkt van Catania
 • Ursino-kasteel
Messina inclusief algemene kustgezichten
Taormina
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Historisch en Entertainment
Lig languit op de stranden, woon concerten bij in een Romeins amfitheater en geniet van een uitzicht op de grootste vulkaan van Europa in deze populaire bestemming langs de oostkust van Sicilië.

Redenen voor een bezoekje

 • Taormina-kabelbaan
 • Corso Umberto
 • Grieks Theater
Ortygia bevat een huis
Syracusa
Staat bekend om Historisch, Zee en Archeologie

Redenen voor een bezoekje

 • Tempel van Apollo
 • Oor van Dionysios
Lipari toont historisch erfgoed, een stad en een kerk of kathedraal
Lipari
Staat bekend om Eilanden, Zwemmen en (Veer)boten
Lipari is het grootste van de Eolische Eilanden en biedt een mix van cultuur, wandelroutes en beschutte stranden.

Redenen voor een bezoekje

 • Piazza di Marina Corta