Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Picasso-museum van Malaga

In het 16e-eeuwse Palacio de Buenavista vind je het museum waarin het leven en werken van de bekendste kunstenaar van Malaga worden tentoongesteld.

In het hart van het historische centrum van Malaga vormt het Museo Picasso Malaga een monumentaal eerbetoon aan het uitzonderlijke talent van Pablo Picasso. Ontdek de bijna 300 kunstwerken van de wereldberoemde schilder en beeldhouwer. Bekijk zijn schetsen uit de late 19e eeuw van landschappen, kubistische impressies en moderne 20e-eeuwse portretten. Bemerk ook het geweldige decor van het weelderige 16e-eeuwse Palacio de Buenavista, waarin het museum is gevestigd. 

Pablo Picasso werd hier in 1881 geboren en groeide op in de stad. Ook al zou hij zijn geboortestad later nog maar amper bezoeken, bleef hij zijn hele leven verbonden met de stad. Zoals in dit museum blijkt, sprak Picasso in 1953 de wens uit dat zijn werken in zijn geboortestad zou worden tentoongesteld. Picasso overleed 20 jaar later, nog voor het museum kon worden opgericht. In 2003 werd zijn wens eindelijk vervuld. 

De museumcollectie beslaat de tachtig jaar van Picasso's diverse carrière als kunstenaar. De kunstwerken zijn voornamelijk geschonken en deels uitgeleend door de erfgenamen van de kunstenaar. 

Wandel door de grote museumzalen met schetsen uit Picasso's kindertijd, schetsen, beeldhouwwerken, aardewerk en etsen, baanbrekende modernistische schilderijen en voltooide werken uit de jaren '70. Picasso heeft voor altijd de manier waarop mensen naar kunst kijken veranderd en wordt nu algemeen beschouwd als een meester-schilder. Picasso heeft zich altijd van zijn tijdgenoten onderscheiden, van zijn vroege academische studies tot zijn revolutionaire innovaties in het kubisme en primitivisme. 

Een beter inzicht in Picasso's invloeden op de moderne kunst vind je in de kunstgeschiedenisboeken van de uitgebreide bibliotheek en boekwinkel van het museum.

Ga na afloop van je bezoek naar het café van het Picasso-museum en geniet er van een typische Andalusische traktatie of een glaasje Spaanse wijn in de tuin. Kom 's avonds terug voor een seminarie, poëzieavond of muziekvoorstelling. 

Het Picasso-museum van Malaga is dagelijks geopend, met uitzondering van maandag, nieuwjaarsdag en eerste kerstdag. Het museum is tot in de vroege avond geopend. Er geldt een kleine entreeprijs, behalve op zondag namiddag. Het museum bevindt zich vlak bij het busstation van Paseo Parque.


Museo Picasso Málaga Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Museo Picasso Málaga

Beste hotelaanbiedingen in Museo Picasso Málaga

Alle 7.929 accommodaties in de buurt van Museo Picasso Málaga weergeven
Hotel ILUNION Malaga € 56
Hotel ILUNION Malaga

Hotel ILUNION Malaga

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centro, op 2 km afstand van Haven, Catedral de Málaga en Museo Picasso Málaga. Ook Alcazaba en Playa de La Malagueta liggen op 3 km afstand. El Perchel Station ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 6 minuten wandelen.

  Gran hotel Miramar GL € 180
  Gran hotel Miramar GL

  Gran hotel Miramar GL

    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Centro ligt aan het strand, op 5 minuten wandelen van Playa de La Malagueta en Plaza de Toros. Ook Museo Picasso Málaga en Alcazaba liggen op een kwartiertje wandelen. La Malagueta Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 15 minuten wandelen.

   Picasso Suites Málaga Apartamentos € 48
   Picasso Suites Málaga Apartamentos

   Picasso Suites Málaga Apartamentos

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Museo Picasso Málaga, Teatro Romano de Malaga en Catedral de Málaga. Ook Plaza de la Merced en Calle Larios (winkelstraat) liggen op 5 minuten wandelen. El Perchel Station ligt op 24 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 22 minuten wandelen.

    Apartamentos Mediterránea Centro
    Apartamentos Mediterránea Centro

    Apartamentos Mediterránea Centro

      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Plaza de la Constitucion en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 5 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 6 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 12 minuten wandelen.

     Palacio Solecio
     Palacio Solecio

     Palacio Solecio

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centro, op 5 minuten wandelen van Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga. Ook Alcazaba en Centre Pompidou Málaga liggen op 15 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 8 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 9 minuten wandelen.

      Málaga Premium Hotel
      Málaga Premium Hotel

      Málaga Premium Hotel

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Museo Unicaja de Artes y Costumbres Populares en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 10 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Guadalmedina Station is het 10 minuten wandelen.

       Soho Boutique Malaga € 45
       Soho Boutique Malaga

       Soho Boutique Malaga

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, op 5 minuten wandelen van MIMMA en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 10 minuten wandelen. La Marina Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Guadalmedina Station is het 9 minuten wandelen.

        Grand Apartment with terrace & Parking by La Recepcion
        Grand Apartment with terrace & Parking by La Recepcion

        Grand Apartment with terrace & Parking by La Recepcion

          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Centro, op 10 minuten wandelen van Museum voor Glas en Kristal, Museo Picasso Málaga en Plaza de la Merced. Ook Calle Larios (winkelstraat) en Teatro Romano de Malaga liggen op 10 minuten wandelen. La Malagueta Station ligt op 13 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 14 minuten wandelen.