Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Molecule Man

Maak foto's van de indrukwekkende drie figuren met gaten in hun lichaam die de moleculen voorstellen waaruit de mens is opgebouwd.

De Molecule Man is een enorm beeld van drie figuren in de Spree. Het beeld van aluminium dateert uit 1997 en is een esthetisch icoon net buiten het centrum van Berlijn. Laat je gedachten glijden over de betekenis van de honderden gaten in figuren die over het water lijken te lopen.

Het werk is van de hand van de Amerikaanse kunstenaar Jonathan Borofsky, die in de jaren zeventig soortgelijke werken maakte in Los Angeles. De gaten in de figuren weerspiegelen de lichtheid van de water- en luchtmoleculen waaruit de mens is opgebouwd. Merk op hoe de figuren elkaar lijken te omhelzen. Het samenkomen van de drie figuren staat symbool voor de samenkomst van Oost- en West-Berlijn.

Het midden van de Oberbaumbrücke biedt een van de beste uitzichten op het beeld. Hoewel deze brug op ongeveer anderhalve kilometer van het beeld staat, zijn de grote figuren nog goed zichtbaar. Bewonder het kunstwerk van verschillende kanten als je een wandeling maakt langs de rivier.

Laat je imponeren door het indrukwekkende formaat van het dertig meter hoge beeld dat passerende boten in het niet doet vallen. Blijf tot de zon ondergaat en zie hoe de lucht oranje kleurt achter het silhouet van de sculptuur.

Ontspan bij een van de cafés langs het water voor een uitzicht op dit vrolijke beeld. Een soortgelijk kunstwerk is te zien in Council Bluffs, Iowa. In steden over de hele wereld zijn grote werken van Borofsky te zien, waaronder de zeventien meter hoge Walking Man in München; een slanke witte figuur die zich lijkt voort te bewegen.

Het gebied rondom de rivieroevers nabij de sculptuur is gratis toegankelijk. Het beeld is te allen tijde te zien. Als het donker wordt, wordt de voet van het beeld wit verlicht.

De Molecule Man staat in de Spree, iets ten zuidoosten van het centrum van Berlijn. Ga met de S-bahn of de bus naar Treptower Park en loop vijf minuten in noordwestelijke richting om bij het beeld te komen. Vlak bij zijn ook andere bezienswaardigheden te zien, zoals de Arena Berlin.


Molecule Man Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Molecule Man

Alle 1.440 accommodaties in de buurt van Molecule Man weergeven
nhow Berlin
nhow Berlin

nhow Berlin

Stralauer Allee 3, Berlijn, BE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Treptower Park en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 9 minuten wandelen.

  ??cozy Apartment 2-kamers aan de Spree in de Buurt van Warschauer Strasse, Berlijn
  ??cozy Apartment 2-kamers aan de Spree in de Buurt van Warschauer Strasse, Berlijn

  ??cozy Apartment 2-kamers aan de Spree in de Buurt van Warschauer Strasse, Berlijn

  Bödikerstr. 34, Berlijn
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit romantische appartement ligt in Friedrichshain, binnen 2 km afstand van Oberbaumbrücke, East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Alexanderplatz en Velodrom liggen binnen 5 km afstand. Station Treptower Park ligt op 8 minuten lopen en naar Bahnhof Berlin Ostkreuz is het 13 minuten lopen.

   MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
   MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

   MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

   Am Postbahnhof 4, Berlijn
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 3 km afstand. Berlin East S-Bahn en Station Berlin Ost liggen op 5 minuten wandelen.

    Hotel PLUS Berlin € 55
    Hotel PLUS Berlin

    Hotel PLUS Berlin

    Warschauer Platz 6-8, Berlijn, BE
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 5 minuten wandelen van Oberbaumbrücke en East Side Gallery. Ook Mercedes-Benz Arena en Alexanderplatz liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn en Bahnhof Warschauer Straße liggen op 5 minuten wandelen.

     Hostel StayComfort Kreuzberg € 33
     Hostel StayComfort Kreuzberg

     Hostel StayComfort Kreuzberg

     Schlesische Str. 22, Berlijn
       
      1.0 van 5.0 Sterren

      Dit hostel ligt in Kreuzberg, op 10 minuten wandelen van Oberbaumbrücke en East Side Gallery. Ook Mercedes-Benz Arena en Friedrichstrasse liggen op 5 km afstand. Schlesisches Tor U-Bahn ligt op 6 minuten wandelen en naar Warschauer Strasse U-Bahn is het 12 minuten wandelen.

      a&o Berlin Friedrichshain € 42
      a&o Berlin Friedrichshain

      a&o Berlin Friedrichshain

      Boxhagener Str. 73, Berlijn, BE
        
       2.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 5 km afstand van Mercedes-Benz Arena, East Side Gallery en Alexanderplatz. Ook Berliner Fernsehturm en Velodrom liggen op 5 km afstand. Bahnhof Berlin Ostkreuz ligt op maar 5 minuten wandelen en naar S-Bahnhalte Berlin-Rummelsburg is het 11 minuten wandelen.

       Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery € 87
       Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

       Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

       Muehlenstrasse 13-19, Berlijn
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Friedrichshain, vlak bij Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 8 minuten wandelen.

        Hotel Klassik Berlin € 64
        Hotel Klassik Berlin

        Hotel Klassik Berlin

        Revaler Straße 6, Berlijn, BE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 15 minuten wandelen van Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Bahnhof Warschauer Straße en Warschauer Strasse U-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.