Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Mini-Europa


In dit pretpark onder het Atomium kan je honderden replica's van Europa's beroemdste bezienswaardigheden bewonderen.

Wandel tussen de Eiffeltoren, de scheve toren van Pisa en de Berlijnse Muur in deze permanente collectie van Europese bezienswaardigheden in miniatuurvorm. Sinds 1989 heeft het miniatuurpark Mini-Europa al miljoenen euro's en duizenden uren geïnvesteerd in het nauwgezet namaken van de meest iconische bezienswaardigheden in de Europese Unie.

Meer dan 80 steden en in totaal 350 modellen kan je er bezichtigen. Het park gaat ook de interactieve toer op, met een uitbarstende Vesuvius en verschillende transportmiddelen die het terrein doorkruisen. Mini-Europa is een fantastisch dagje uit voor het hele gezin en trekt zowel volwassenen als kinderen aan.

Bewonder de details in elk model tijdens je tocht door het park. Elk model uit hars, polyester of steen wordt eerst gemaakt uit een gietvorm en daarna geverfd voordat in het park zelf de versieringen en de verlichting worden aangebracht. Het park heeft zijn naam niet gestolen. Elke replica is ongeveer 1/25e van het origineel, maar blijft toch nog groot genoeg om de gedetailleerde gravures en buitenkant te bewonderen. Luister naar de klokken van de Big Ben of de mandolines van Venetië. Ga zitten naast de sprankelende beekjes die voorbij de monumenten stromen terwijl je heel Europa overschouwt.

Een bezoekje aan Mini-Europa is een fantastische manier om kennis te maken met de architecturale bewegingen van Europa. Hoewel het niet te vergelijken is met de realiteit, is het toch boeiend om zomaar te kunnen overschakelen van de Romeinse architectuur in Italië naar de gotische meesterwerken van Hongarije en de Tsjechische Republiek. De modellen zijn duidelijk aangeduid en voor elke bezienswaardigheid word je ondergedompeld in historische weetjes.

Neem een paar leuke foto's van jezelf naast de vier meter hoge Eiffeltoren of laat het monument van Christoffel Columbus in Barcelona in het niet verzinken. Als je honger hebt, kan je een hapje eten in de Europese Taverne van het park.

Mini-Europa ligt onder het Atomium en is te bereiken met de auto of de metro. Er is geen parking, maar in de straten errond kan je tegen betaling je auto achterlaten. Mini-Europa is elke dag open en je betaalt maar een kleine toegangsprijs.


Mini-Europe Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Mini-Europe

Alle 1.457 accommodaties in de buurt van Mini-Europe weergeven
Onyx Expo Brussels € 102
Onyx Expo Brussels

Onyx Expo Brussels

Avenue Houba de Strooper, 34, Brussel, Région BRUXELLES
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Brussel ligt op 5 minuten wandelen van Koning Boudewijnstadion en Mini-Europe. Ook Atomium en Brussels Expo liggen op een kwartiertje wandelen. Stade Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Koning Boudewijn is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Expo
  Hotel Expo

  Hotel Expo

  Avenue Houba De Strooper 600, Brussel
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Brussel ligt op 10 minuten wandelen van Koning Boudewijnstadion en Mini-Europe. Ook Atomium en Brussels Expo liggen op een kwartiertje wandelen. Stade Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Koning Boudewijn is het 3 minuten wandelen.

   Le Centenaire Brussels Expo € 66
   Le Centenaire Brussels Expo

   Le Centenaire Brussels Expo

   Avenue Jean Sobieski 84, Brussel
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 10 minuten wandelen van Heizelpark, Atomium en Mini-Europe. Brussels Expo ligt op 1,2 km. Centenaire Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Houba-Brugmann is het 7 minuten wandelen.

    ibis Brussels Expo-Atomium € 64
    ibis Brussels Expo-Atomium

    ibis Brussels Expo-Atomium

    Romeinse Steenweg 572, Brussel
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 2 km afstand van Koning Boudewijnstadion, Brussels Expo en Mini-Europe. Atomium ligt op 1,4 km. Esplanade Tram Stop ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Heysel is het 11 minuten wandelen.

     Hotel Auberge van Strombeek
     Hotel Auberge van Strombeek

     Hotel Auberge van Strombeek

     Temselaan 6, Strombeek-Bever, Grimbergen
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Grimbergen ligt op 15 minuten wandelen van Brussels Expo, Mini-Europe en Atomium. Ook Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België en Heizelpark liggen op 2 km afstand. Esplanade Tram Stop ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Heysel is het 13 minuten wandelen.

      Value Stay Brussels Expo Hotel € 54
      Value Stay Brussels Expo Hotel

      Value Stay Brussels Expo Hotel

      Luitberg 1, Strombeek-Bever, Grimbergen, Brussel
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 2 km afstand van Heizelpark, Brussels Expo en Atomium. Mini-Europe ligt op 2 km. Esplanade Tram Stop ligt op 9 minuten wandelen en naar De Wand Tram Stop is het 16 minuten wandelen.

       Europea Brussels Expo Garden House
       Europea Brussels Expo Garden House

       Europea Brussels Expo Garden House

       204 Rue Jan Bogemans, Wemmel
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit vakantiehuis in Wemmel ligt op 2 km afstand van Koning Boudewijnstadion en Brussels Expo. Ook Mini-Europe en Atomium liggen op 3 km afstand. Station Koning Boudewijn ligt op 14 minuten wandelen en naar Arbre Ballon - Dikke Beuk is het 18 minuten wandelen.

        Eurocap Hotel € 65
        Eurocap Hotel

        Eurocap Hotel

        Chaussee de Dieleghem 114-118, Brussel
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Brussel, op 3 km afstand van Koning Boudewijnstadion, Mini-Europe en Atomium. Brussels Expo ligt op 2,9 km. Ancienne Barrière - Oude Afspanning ligt op maar 3 minuten wandelen en naar UZ Brussel Tram Stop is het 8 minuten wandelen.