Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Middelheimpark

Slenter door het park en bewonder de meer dan 100 jaar overbruggende beeldhouwkunst in deze openluchtgalerij.

Wandel in het Middelheimpark op de paden die geflankeerd worden door rododendrons en bewonder de beeldhouwkunst die meer dan 100 jaar overbrugt. Vergelijk de beeldhouwwerken van vroegere meesters zoals Rodin en Henry Moore met die van een nieuwere lading eigentijdse kunstenaars. Deze 27 hectare grote ruimte omvat meer dan 200 standbeelden en beeldhouwwerken.

In 1950 werd er in het park voor het eerst een tentoonstelling van beeldhouwwerken gehouden. Het was zo'n succes dat de gemeenteraad besloot om er een permanente tentoonstelling van te maken en met de jaren werden er tal van stukken toegevoegd.

Ga meteen door naar het deel Middelheim-Hoog van het park. Dit is de grootste open ruimte en het deel waar de meeste werken staan. Hier kan je beroemde historische werken bewonderen zoals het Monument Balzac van Rodin en Koning en Koningin van Henry Moore. Uitzonderlijke hedendaagse stukken omvatten onder andere de enorme bol Yayoi van de Amerikaanse kunstenaar Cory McCorkle en de opvallend kromme vorm van de boot in het kunstwerk Misconceivable van Erwin Wurm. Veel van de hedendaagse kunst is terug te vinden in het kleinere deel Middelheim Laag van het park.

Neem aan de ingang een audiogids mee om meer te weten te komen over de beeldhouwwerken.

Als het weer niet meezit, dan kan je nog steeds genieten van verschillende beeldhouwwerken in het Braempaviljoen, in het deel Middelheim-Hoog. In de buurt ligt het Middelheimkasteel, een 15e-eeuwse hoeve die werd omgetoverd tot een kasteel in de stijl van Lodewijk XVI. Hier kan je je batterijen opladen, want het gebouw herbergt het restaurant van het park en een bezoekerscentrum.

Tijdens de zomer swingt het park op de tonen van Jazz Middelheim. Hier worden ook elk jaar twee tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Surf naar de website van het park voor meer informatie.

Het Middelheimpark ligt net ten zuiden van het stadscentrum van Antwerpen. Je kan er met de tram geraken of met de auto, maar dan moet je wel betalen om te parkeren. De beeldhouwwerkentuin is het hele jaar door open, met langere openingstijden tijdens de zomer. De toegang is gratis.


Beste hotelaanbiedingen in Middelheimpark

Alle 430 accommodaties in de buurt van Middelheimpark weergeven
Crowne Plaza Antwerp € 60
Crowne Plaza Antwerp

Crowne Plaza Antwerp

Gerard Le Grellelaan 10, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Antwerpen ligt op 0,1 km van Randstad en op 5 km afstand van Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum aan de Stroom liggen op 5 km afstand. Station Antwerpen-Zuid ligt op 21 minuten wandelen en naar Antwerp-Berchem Station is het 29 minuten wandelen.

  Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 112
  Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

  Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

  Koningin Astridplein 7, Antwerpen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en Zoo van Antwerpen. Ook De Keyserlei en Opera Vlaanderen liggen op 10 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 4 minuten wandelen.

   Mercure Antwerp City South € 69
   Mercure Antwerp City South

   Mercure Antwerp City South

   Desguinlei 94, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Markgrave, op 1,5 km van deSingel Internationale Kunstcampus en op 5 km afstand van Rubenshuis en Modemuseum (MoMu). Ook Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 5 km afstand. Station Antwerpen-Zuid ligt op 17 minuten wandelen en naar Antwerp-Berchem Station is het 27 minuten wandelen.

    NH Collection Antwerp Centre
    NH Collection Antwerp Centre

    NH Collection Antwerp Centre

    Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Antwerpen ligt op 15 minuten wandelen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.

     B&B Expohouse € 90
     B&B Expohouse

     B&B Expohouse

     Ryckmansstraat 3B, Antwerpen
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Deze bed & breakfast in Antwerpen ligt op 0,1 km van Randstad en op 5 km afstand van Zoo van Antwerpen en Grote Markt. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt op 4,1 km. Station Antwerpen-Zuid ligt op 15 minuten wandelen.

      Bed & Breakfast Guesthouse Leman € 130
      Bed & Breakfast Guesthouse Leman

      Bed & Breakfast Guesthouse Leman

      Generaal Lemanstraat 16, Antwerpen
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Deze bed & breakfast ligt in Berchem, op 2 km afstand van De Koninck Brewery en deSingel Internationale Kunstcampus. Ook Rubenshuis en Middelheimmuseum liggen op 3 km afstand. Station Antwerpen-Zuid ligt op 21 minuten wandelen en naar Antwerp-Berchem Station is het 22 minuten wandelen.

       Yust Antwerpen € 80
       Yust Antwerpen

       Yust Antwerpen

       6 Coveliersstraat, Antwerpen, Vlaanderen
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Berchem, op 3 km afstand van Randstad, Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum aan de Stroom liggen op 5 km afstand. Antwerp-Berchem Station ligt op 16 minuten wandelen en naar Station Antwerpen-Zuid is het 27 minuten wandelen.

        JVR108 Luxury Guesthouse
        JVR108 Luxury Guesthouse

        JVR108 Luxury Guesthouse

        Jan Van Rijswijcklaan 108, Antwerpen
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Deze luxe bed & breakfast ligt in Markgrave, op 0,1 km van Randstad en op 5 km afstand van Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum aan de Stroom liggen op 5 km afstand. Station Antwerpen-Zuid ligt op 17 minuten wandelen en naar Antwerp-Berchem Station is het 26 minuten wandelen.