Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Middelheimpark

Slenter door het park en bewonder de meer dan 100 jaar overbruggende beeldhouwkunst in deze openluchtgalerij.

Wandel in het Middelheimpark op de paden die geflankeerd worden door rododendrons en bewonder de beeldhouwkunst die meer dan 100 jaar overbrugt. Vergelijk de beeldhouwwerken van vroegere meesters zoals Rodin en Henry Moore met die van een nieuwere lading eigentijdse kunstenaars. Deze 27 hectare grote ruimte omvat meer dan 200 standbeelden en beeldhouwwerken.

In 1950 werd er in het park voor het eerst een tentoonstelling van beeldhouwwerken gehouden. Het was zo'n succes dat de gemeenteraad besloot om er een permanente tentoonstelling van te maken en met de jaren werden er tal van stukken toegevoegd.

Ga meteen door naar het deel Middelheim-Hoog van het park. Dit is de grootste open ruimte en het deel waar de meeste werken staan. Hier kan je beroemde historische werken bewonderen zoals het Monument Balzac van Rodin en Koning en Koningin van Henry Moore. Uitzonderlijke hedendaagse stukken omvatten onder andere de enorme bol Yayoi van de Amerikaanse kunstenaar Cory McCorkle en de opvallend kromme vorm van de boot in het kunstwerk Misconceivable van Erwin Wurm. Veel van de hedendaagse kunst is terug te vinden in het kleinere deel Middelheim Laag van het park.

Neem aan de ingang een audiogids mee om meer te weten te komen over de beeldhouwwerken.

Als het weer niet meezit, dan kan je nog steeds genieten van verschillende beeldhouwwerken in het Braempaviljoen, in het deel Middelheim-Hoog. In de buurt ligt het Middelheimkasteel, een 15e-eeuwse hoeve die werd omgetoverd tot een kasteel in de stijl van Lodewijk XVI. Hier kan je je batterijen opladen, want het gebouw herbergt het restaurant van het park en een bezoekerscentrum.

Tijdens de zomer swingt het park op de tonen van Jazz Middelheim. Hier worden ook elk jaar twee tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Surf naar de website van het park voor meer informatie.

Het Middelheimpark ligt net ten zuiden van het stadscentrum van Antwerpen. Je kan er met de tram geraken of met de auto, maar dan moet je wel betalen om te parkeren. De beeldhouwwerkentuin is het hele jaar door open, met langere openingstijden tijdens de zomer. De toegang is gratis.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Middelheimpark

Alle 354 accommodaties in de buurt van Middelheimpark weergeven
Crowne Plaza Antwerp € 113
Crowne Plaza Antwerp

Crowne Plaza Antwerp

Gerard Le Grellelaan 10, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Antwerpen ligt op Randstad en op 5 km afstand van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Zoo van Antwerpen. Grote Markt ligt op 3,8 km. Station Antwerpen-Zuid ligt op 21 minuten wandelen en naar Antwerp-Berchem Station is het 29 minuten wandelen.

  A-STAY Antwerpen € 69
  A-STAY Antwerpen

  A-STAY Antwerpen

  86 Pelikaanstraat, Antwerpen, Vlaanderen
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Antwerpen East Station is het 21 minuten wandelen.

   Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp
   Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

   Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

   Koningin Astridplein 7, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en De Keyserlei. Ook Zoo van Antwerpen en Opera Vlaanderen liggen op 10 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Antwerpen East Station is het 25 minuten wandelen.

    Hilton Antwerp Old Town € 118
    Hilton Antwerp Old Town

    Hilton Antwerp Old Town

    Groenplaats 32, Antwerpen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen op 10 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op 19 minuten wandelen.

     Mercure Antwerp City South € 69
     Mercure Antwerp City South

     Mercure Antwerp City South

     Desguinlei 94, Antwerpen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Markgrave, op 0,4 km van deSingel Internationale Kunstcampus en op 5 km afstand van Modemuseum (MoMu) en Rubenshuis. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Zoo van Antwerpen liggen op 5 km afstand. Station Antwerpen-Zuid ligt op 16 minuten wandelen en naar Antwerp-Berchem Station is het 27 minuten wandelen.

      Yust Antwerpen € 85
      Yust Antwerpen

      Yust Antwerpen

      6 Coveliersstraat, Antwerpen, Vlaanderen
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Berchem, op Randstad en op 5 km afstand van Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Haven van Antwerpen liggen op 5 km afstand. Antwerp-Berchem Station ligt op 16 minuten wandelen en naar Station Antwerpen-Zuid is het 27 minuten wandelen.

       NH Collection Antwerp Centre € 104
       NH Collection Antwerp Centre

       NH Collection Antwerp Centre

       Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in Antwerpen ligt op 15 minuten wandelen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Antwerpen East Station is het 21 minuten wandelen.

        Hampton by Hilton Antwerp Central Station € 100
        Hampton by Hilton Antwerp Central Station

        Hampton by Hilton Antwerp Central Station

        Pelikaanstraat 10-16, Antwerpen, BE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei, Century Center en Koningin Astridplein. Ook Zoo van Antwerpen en Koningin Elisabethzaal liggen op 5 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Antwerpen East Station is het 24 minuten wandelen.