Lyon

Reisgids
Lyon
De derde grootste stad van Frankrijk staat bekend voor zijn films, festivals, gastronomie en eeuwenoude architectuur.

Kunstfestivals en filmmusea, een middeleeuws centrum en Romeinse ruïnes: de bezienswaardigheden in Lyon zijn heel gevarieerd en altijd boeiend. Lyon ligt in het oosten van Centraal-Frankrijk en is een adembenemende stad, van de wijken van La Croix-Rousse en Fourvière hoog op de hellingen van de stad, tot beneden aan de oevers van de Saône en de Rhône. Het openbaar vervoer in Lyon is zeer uitgebreid, dus alles is hier vlot bereikbaar. Treinen, bussen en de metro bedienen de belangrijkste attracties. En er is ook een fietshuursysteem, genaamd Vélo'v.Verken de wijk Vieux Lyon het best te voet. Dit is een van de grootste wijken in Europa vol met renaissancearchitectuur. Wandel door de kasseistraten zoals Rue Saint-Jean en bewonder een prachtig voorbeeld van de bekende 'traboules' van Lyon, de overdekte doorgangen die dwars door huizen lopen. Op het einde van de Rue Saint-Jean vind je de majestueuze Kathedraal van Lyon die werd gebouwd tussen 1180 en 1480. Neem de kabelbaan tot de top van de heuvel in de wijk Fourvière. Geniet van het schitterende uitzicht op de stad en de Rhône-vallei vanaf de basiliek Notre-Dame de Fourvière. Zoek naar het oude Romeinse amfitheater. Dit is een van de locaties van Les Nuits de Fourvière, een zomerfestival voor muziek, dans en theater.Ga naar de wijk La Croix-Rousse om de oude wijk van zijde te weven te bekijken. Aan de voet van de heuvel ligt Place des Terreaux, een centraal plein met het stadhuis, St. Peter's Palace en de Bartholdi-fontein. Steek de rivier over naar Parc de la Tete d'Or te gaan waar een prachtige groene ruimte is met een kleine zoo. Bewonder de Bartholdi-fontein op het Place des Terreaux. Ga naar een balletvoorstelling kijken in de Opéra de Lyon. Hier vlakbij vind je ook het Parc de la Tête d’Or, een prachtig groen park dat ook een kleine dierentuin huisvest.Sla een bezoek aan het Institut Lumière niet over. Op deze site stond ooit een fabriek van de filmpioniers Auguste en Louis Lumière. Een museum van de cinematografie toont de verwezenlijkingen van deze twee broers. Kijk naar klassieke films en neem deel aan voorstellingen tijdens het Festival Lumière in oktober.En proef zeker ook van de culinaire hoogstandjes van Lyon. Probeer typische gerechten zoals kalfsniertjes in een van de bekende 'bouchons', de traditionele restaurants in Lyon. Les Halles de Lyon Paul Bocuse is een overdekte voedselmarkt die naar de beroemde Franse chef werd genoemd. Hier kun je genieten van kaas, wijn, paté en allerlei taarten en gebak van lokale producenten.

Waar overnachten in Lyon

Default Image

Stadscentrum

Place Bellecour en Place Carnot zijn topbezienswaardigheden in Stadscentrum, naast de populaire winkels. Neem de metro bij Arrêt de Tram Saint-André of Tramhalte Rue de l'Université om nog meer bezienswaardigheden in het gebied te verkennen.

Stadscentrum
Lyon inclusief een stad, een rivier of beek en een standbeeld of beeldhouwwerk

Vieux Lyon

4,5/5(3 beoordelingen over de buurt)

Bezoekers trekken vaak naar Vieux Lyon voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden, maar blijven hangen voor bezienswaardigheden zoals Cathédrale Saint-Jean-Baptiste en Cinema and Miniature Museum. Met de metro vanaf Station Vieux Lyon kun je je eenvoudig door het gebied verplaatsen.

Vieux Lyon
Presquile inclusief fietsen en ook een grote groep mensen

La Presqu'île

4,5/5(22 beoordelingen over de buurt)

Geniet van de populaire winkels in La Presqu'île. Place Carnot is zeker een bezoek waard en je kunt de metro nemen bij Station Ampère-Victor Hugo of Station Bellecour om meer van Lyon te zien.

La Presqu'île
Default Image

3e arrondissement

4/5(15 beoordelingen over de buurt)