Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Lourdes

Lourdes is natuurlijk wereldberoemd als bedevaartsplaats, maar daarnaast is het ook een stad met een zeer rijk erfgoed die het op alle gebieden verdient om verkend te worden.

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes heeft sinds 1958, toen de Maagd Maria hier naar verluidt voor het eerst verscheen, van over de hele wereld miljoenen pelgrims getrokken. Sindsdien kan het heiligdom rekenen op een constante stroom bezoekers, die vaak ziek zijn en op miraculeuze wijze genezing hopen te vinden. Er staan hier drie basilieken: de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis, waarvan de gebrandschilderde ramen het verhaal van de verschijningen vertellen, de Rozenkransbasiliek, waarvan de mozaïeken de mysteries van de rozenkransen verheerlijken, en tot slot de enorme Basiliek van Sint-Pius X, die volledig ondergronds is gebouwd.

Deze plek ligt op een terrein met een oppervlakte van maar liefst 52 hectare en er zijn 22 heilige plekken, waaronder de bekende Grot van Massabielle. Dit is de plek waar Bernadette Soubirous, een lokaal meisje van 14 jaar, naar verluidt de verschijningen van de Maagd heeft waargenomen. Het water uit de bron in de grot zou een helende en weldadige werking hebben op de 6 miljoen pelgrims die Lourdes jaarlijks bezoeken. Met zoveel bezoekers is deze plek het op twee na meest bezochte heiligdom in de wereld, na Vaticaanstad en Onze-Lieve-Vrouwe van Guadalupe, in Mexico.

Historisch gezien is de Tour du Garnavie een eerbetoon aan alle pelgrims die sinds de middeleeuwen de Pyreneeën zijn overgestoken. Het 13e-eeuwse Château Fort doet tegenwoordig dienst als museum en is een goed bewaard gebleven toonbeeld van de geschiedenis van de kruistochten. Een omweg brengt je naar de Halles Baltard, in het centrum van Lourdes. Dit is een goed moment om enkele van de delicatessen te kopen die deze regio te bieden heeft, zoals eekhoorntjesbrood, foie gras, croustades en Berlingots de Cauterets. Deze gerechten zijn een genot voor de smaakpapillen van mensen van alle religies!

Als je Lourdes niet lopend bezoekt als onderdeel van een pelgrimstocht, kun je de stad via twee luchthavens bereiken: de luchthaven Tarbes-Lourdes-Pyrénées op zo'n 10 kilometer afstand en de luchthaven van Pau, op 45 kilometer afstand. Het treinstation van Lourdes is speciaal aangepast voor mensen met gezondheidsproblemen en daardoor goed toegankelijk. Als je met de auto naar Lourdes reist, kun je het beste via de snelweg A64 reizen.


Beste hotelaanbiedingen in Lourdes

Alle 108 hotels in Lourdes weergeven
Appart'hôtel Saint Jean

Appart'hôtel Saint Jean

1 Avenue Du Paradis, Lourdes
4,1
/ 5, op basis van 329 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wassenbeeldenmuseum van Lourdes, Basilique du Rosaire en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook Musée de Lourdes en Basilique Saint-Pie X liggen binnen 10 minuten lopen.

Residence Le Soleil

Residence Le Soleil

7 rue Louis pomes, Lourdes
4,2
/ 5, op basis van 244 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt aan de rivierpromenade, binnen 15 minuten lopen van Wassenbeeldenmuseum van Lourdes, Basilique du Rosaire en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook Musée de Lourdes en Basilique Saint-Pie X liggen binnen 15 minuten lopen.

Hôtel ALBA

Hôtel ALBA

27 Avenue Du Paradis, Lourdes
4,4
/ 5, op basis van 160 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel in Lourdes ligt binnen 15 minuten lopen van Wassenbeeldenmuseum van Lourdes, Basilique du Rosaire en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook Musée de Lourdes en Basilique Saint-Pie X liggen binnen 15 minuten lopen.

Best Western Beausejour

Best Western Beausejour

16 Avenue De La Gare, Lourdes
4,2
/ 5, op basis van 253 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Lourdes, binnen 2 km afstand van Maison de Sainte Bernadette, Basilique du Rosaire en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook Le Cachot en Les Halles de Lourdes liggen binnen 15 minuten lopen.

Grand Hotel Gallia & londres

Grand Hotel Gallia & londres

26 Av Bernadette Soubirous - BP83, Lourdes
4,4
/ 5, op basis van 29 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit wellness hotel in Lourdes ligt binnen 5 minuten lopen van Wassenbeeldenmuseum van Lourdes en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Basilique du Rosaire ligt op 0,4 km.

Best Western Plus Hotel Le Rive Droite & SPA

Best Western Plus Hotel Le Rive Droite & SPA

22 Avenue Peyramale, Lourdes
4,4
/ 5, op basis van 52 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in Lourdes ligt binnen 10 minuten lopen van Wassenbeeldenmuseum van Lourdes, Basilique du Rosaire en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook Basilique Saint-Pie X en Musée de Lourdes liggen binnen 10 minuten lopen.

Résidence Zénitude L'Acacia

Résidence Zénitude L'Acacia

1 A Chemin de Lannedarré, Lourdes
3,9
/ 5, op basis van 264 beoordelingen
3.5 van 5.0

Deze residentie ligt in het centrum van Lourdes, binnen 15 minuten lopen van Stade Antoine-Béguère en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Basilique du Rosaire ligt op 1,4 km.

Majestic

Majestic

9 avenue Maransin, Lourdes
4,0
/ 5, op basis van 228 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Lourdes, binnen 15 minuten lopen van Maison de Sainte Bernadette en Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Basilique du Rosaire ligt op 1,2 km.

Topdeals op vluchten naar Lourdes

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.