Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Boek een Vlucht + Hotel samen en bespaar tot 18%.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Lourdes

Lourdes is natuurlijk wereldberoemd als bedevaartsplaats, maar daarnaast is het ook een stad met een zeer rijk erfgoed die het op alle gebieden verdient om verkend te worden.

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes heeft sinds 1958, toen de Maagd Maria hier naar verluidt voor het eerst verscheen, van over de hele wereld miljoenen pelgrims getrokken. Sindsdien kan het heiligdom rekenen op een constante stroom bezoekers, die vaak ziek zijn en op miraculeuze wijze genezing hopen te vinden. Er staan hier drie basilieken: de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis, waarvan de gebrandschilderde ramen het verhaal van de verschijningen vertellen, de Rozenkransbasiliek, waarvan de mozaïeken de mysteries van de rozenkransen verheerlijken, en tot slot de enorme Basiliek van Sint-Pius X, die volledig ondergronds is gebouwd.

Deze plek ligt op een terrein met een oppervlakte van maar liefst 52 hectare en er zijn 22 heilige plekken, waaronder de bekende Grot van Massabielle. Dit is de plek waar Bernadette Soubirous, een lokaal meisje van 14 jaar, naar verluidt de verschijningen van de Maagd heeft waargenomen. Het water uit de bron in de grot zou een helende en weldadige werking hebben op de 6 miljoen pelgrims die Lourdes jaarlijks bezoeken. Met zoveel bezoekers is deze plek het op twee na meest bezochte heiligdom in de wereld, na Vaticaanstad en Onze-Lieve-Vrouwe van Guadalupe, in Mexico.

Historisch gezien is de Tour du Garnavie een eerbetoon aan alle pelgrims die sinds de middeleeuwen de Pyreneeën zijn overgestoken. Het 13e-eeuwse Château Fort doet tegenwoordig dienst als museum en is een goed bewaard gebleven toonbeeld van de geschiedenis van de kruistochten. Een omweg brengt je naar de Halles Baltard, in het centrum van Lourdes. Dit is een goed moment om enkele van de delicatessen te kopen die deze regio te bieden heeft, zoals eekhoorntjesbrood, foie gras, croustades en Berlingots de Cauterets. Deze gerechten zijn een genot voor de smaakpapillen van mensen van alle religies!

Als je Lourdes niet lopend bezoekt als onderdeel van een pelgrimstocht, kun je de stad via twee luchthavens bereiken: de luchthaven Tarbes-Lourdes-Pyrénées op zo'n 10 kilometer afstand en de luchthaven van Pau, op 45 kilometer afstand. Het treinstation van Lourdes is speciaal aangepast voor mensen met gezondheidsproblemen en daardoor goed toegankelijk. Als je met de auto naar Lourdes reist, kun je het beste via de snelweg A64 reizen.


Beste hotelaanbiedingen in Lourdes

Alle 106 hotels in Lourdes weergeven
34 €
Odalys Appart'Hotel Lorda

Odalys Appart'Hotel Lorda

18 Esplanade du Paradis, Lourdes
3,9
/ 5, op basis van 39 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in the heart of Lourdes, this residence is within a 15-minute walk of Le Petit Lourdes, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Lourdes Wax Museum and Lourdes Museum are also within 15 minutes.

35 €
Majestic

Majestic

9 avenue Maransin, Lourdes
4,1
/ 5, op basis van 73 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in the heart of Lourdes, this hotel is within a 15-minute walk of Tourist Office of Lourdes and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Rosary Basilica is 0.7 mi (1.2 km) away.

36 €
Appart'hôtel Saint Jean

Appart'hôtel Saint Jean

1 Avenue Du Paradis, Lourdes
4,0
/ 5, op basis van 130 beoordelingen
0.0 van 5.0

Situated in the historical district, this hotel is within a 10-minute walk of Lourdes Wax Museum, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Lourdes Museum and Basilica of St. Pius X are also within 10 minutes.

65 €
Hôtel Saint Louis De France

Hôtel Saint Louis De France

5 Avenue Du Paradis, Lourdes
3.0 van 5.0

Located in the heart of Lourdes, this hotel is within a 10-minute walk of Lourdes Wax Museum, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Lourdes Museum and Le Petit Lourdes are also within 10 minutes.

67 €
Hotel Agena

Hotel Agena

3 rue Marie Sainte Frai, Lourdes
4,0
/ 5, op basis van 1 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in the heart of Lourdes, this hotel is within a 10-minute walk of Lourdes Wax Museum, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Basilica of St. Pius X and Lourdes Museum are also within 10 minutes.

36 €
Hotel Continental

Hotel Continental

20 Avenue Bernadette Soubirous, Lourdes
3,8
/ 5, op basis van 54 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in the heart of Lourdes, this hotel is within a 10-minute walk of Lourdes Wax Museum, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Basilica of St. Pius X and Stations of the Cross are also within 10 minutes.

70 €
Best Western Plus Hotel Le Rive Droite & SPA

Best Western Plus Hotel Le Rive Droite & SPA

22 Avenue Peyramale, Lourdes
4,5
/ 5, op basis van 11 beoordelingen
4.0 van 5.0

Situated in Lourdes, this hotel is within a 10-minute walk of Lourdes Wax Museum, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Le Petit Lourdes and Basilica of St. Pius X are also within 10 minutes.

73 €
Hôtel Mirasol

Hôtel Mirasol

12 Rue Reine Astrid, Lourdes
3.0 van 5.0

Situated in Lourdes, this hotel is within a 10-minute walk of Lourdes Wax Museum, Rosary Basilica, and Notre-Dame de l'Immaculee-Conception. Basilica of St. Pius X and Stations of the Cross are also within 10 minutes.

Topdeals op vluchten naar Lourdes

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.