Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Loreta-heiligdom

Dit prachtige religieuze complex is de thuishaven van kloosterbroeders. Het is een historisch bedevaartsoord waar je duizenden diamanten kan vinden is een mooie bestemming.

Het Loreta-heiligdom is nog steeds actief als klooster en heeft een fascinerende geschiedenis. Neem bij je bezoek aan de burchtwijk Hradčany en de Praagse burcht zeker ook de tijd om het te bezichtigen. Het Loreta-klooster werd gebouwd in 1626 en bevat een replica van de Santa Casa-kerk, het huis van de Maagd Maria. En de schatkamer van het Loreta-heiligdom herbergt onder meer een monstrans die versierd is met 6222 diamanten.  


Er zijn slechts vier delen van het klooster toegankelijk voor het publiek. Bezoek zeker het Santa Casa of Heilig Huisje. Koop een informatiebrochure aan de ingang en ontdek waarom deze plek zo belangrijk is voor christelijke bedevaarders. De kleine Santa Casa-kerk bevindt zich op de centrale binnenplaats en huisvest enkele bijzondere museumstukken. Op zaterdag en zondag vinden hier religieuze diensten plaats.

De booggalerij aan de binnenplaats is versierd met muurschilderingen en heeft ook een paar kapellen. Bezoek ook de grotere, rijkelijk versierde Christus Geboortekerk. Op de begane grond in deze kerk vind je de schatkamer, een van de hoogtepunten van het Loreta-heiligdom. Bewonder de waardevolle, religieuze voorwerpen en kom meer te weten over de verschillende diefstallen die het heiligdom heeft doorstaan.

Probeer het klooster op het uur te bezoeken zodat je de 30 klokken van de toren kunt horen luiden. De klokken staan met elkaar in verbinding en wanneer het uur wordt geslagen, weerklinken ze in een bepaalde volgorde en spelen ze een aantal verschillende melodieën. In het klooster kun je ook naar een van de muzikale voorstellingen gaan kijken.

Het Loreta-heiligdom bevindt zich in de wijk Malá Strana ten westen van de Praagse burcht. Het is makkelijk te bereiken met de tram of de metro en ligt op korte wandelafstand van de Karelsbrug. Als je foto's wilt nemen, moet je extra betalen bovenop de toegangsprijs. Het heiligdom is dagelijks open.


Gids voor Loreto Praag


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.607 accommodaties in de buurt van Loreto Praag weergeven
Grandior Hotel Prague € 154
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praag
   
  4,5
  / 5, op basis van 5.816 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Florenc ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 7 minuten lopen.

  Grandium Prague € 135
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Praag
    
   4,4
   / 5, op basis van 2.725 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit moderne designhotel opende zijn deuren in 2006 in het centrum van Praag, op korte afstand van het Wenceslasplein en op 100 meter van de Staatsopera.

   Archibald At the Charles Bridge € 151
   Archibald At the Charles Bridge

   Archibald At the Charles Bridge

   Na Kampe 15, Praag
     
    4,7
    / 5, op basis van 1.111 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit romantische hotel ligt in Praag 1, vlak bij Kampa en Lennonmuur. Ook Karelsbrug en Oude stadsbrugtoren liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 12 minuten lopen.

    Hotel Golden Star € 73
    Hotel Golden Star

    Hotel Golden Star

    Nerudova 48, Historical centre, Praag
      
     4,7
     / 5, op basis van 202 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Route en Kasteel van Praag. Ook Karelsbrug en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 13 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 18 minuten lopen.

     Hotel Pod Vezi € 118
     Hotel Pod Vezi

     Hotel Pod Vezi

     Mostecká 58/2, Praag
       
      4,9
      / 5, op basis van 471 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Praag 1, binnen 15 minuten lopen van Karelsbrug, Oude Stadsplein en Kasteel van Praag. Ook Sint-Vituskathedraal en Oude Joodse Begraafplaats liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Malostranská ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 11 minuten lopen.

      Unitas Hotel € 164
      Unitas Hotel

      Unitas Hotel

      Bartolomejska 9, Praag
        
       4,9
       / 5, op basis van 2.116 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Bethlehemkapel, Astronomische klok en Oude Stadsplein. Ook Nationaal theater van Praag en Oude stadsbrugtoren liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Národní třída ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Můstek is het 6 minuten lopen.

       Lindner Hotel Prague Castle € 77
       Lindner Hotel Prague Castle

       Lindner Hotel Prague Castle

       Strahovska 128, Praag
         
        4,4
        / 5, op basis van 686 beoordelingen
        4.5 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in een staatspark, binnen 15 minuten lopen van Klooster van Strahov, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal. Ook Karelsbrug en Lennonmuur liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Malostranská ligt op 21 minuten lopen en naar Metrostation Dejvická is het 25 minuten lopen.

        Vintage Design Hotel Sax € 95
        Vintage Design Hotel Sax

        Vintage Design Hotel Sax

        Jánský vrsek 328/3, Malá Strana, Praag
          
         4,5
         / 5, op basis van 247 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen van Koninklijke Route, Kasteel van Praag en Lennonmuur. Ook Karelsbrug en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 12 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 17 minuten lopen.