Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Loreta-heiligdom

Dit prachtige religieuze complex is de thuishaven van kloosterbroeders. Het is een historisch bedevaartsoord waar je duizenden diamanten kan vinden is een mooie bestemming.

Het Loreta-heiligdom is nog steeds actief als klooster en heeft een fascinerende geschiedenis. Neem bij je bezoek aan de burchtwijk Hradčany en de Praagse burcht zeker ook de tijd om het te bezichtigen. Het Loreta-klooster werd gebouwd in 1626 en bevat een replica van de Santa Casa-kerk, het huis van de Maagd Maria. En de schatkamer van het Loreta-heiligdom herbergt onder meer een monstrans die versierd is met 6222 diamanten.  


Er zijn slechts vier delen van het klooster toegankelijk voor het publiek. Bezoek zeker het Santa Casa of Heilig Huisje. Koop een informatiebrochure aan de ingang en ontdek waarom deze plek zo belangrijk is voor christelijke bedevaarders. De kleine Santa Casa-kerk bevindt zich op de centrale binnenplaats en huisvest enkele bijzondere museumstukken. Op zaterdag en zondag vinden hier religieuze diensten plaats.

De booggalerij aan de binnenplaats is versierd met muurschilderingen en heeft ook een paar kapellen. Bezoek ook de grotere, rijkelijk versierde Christus Geboortekerk. Op de begane grond in deze kerk vind je de schatkamer, een van de hoogtepunten van het Loreta-heiligdom. Bewonder de waardevolle, religieuze voorwerpen en kom meer te weten over de verschillende diefstallen die het heiligdom heeft doorstaan.

Probeer het klooster op het uur te bezoeken zodat je de 30 klokken van de toren kunt horen luiden. De klokken staan met elkaar in verbinding en wanneer het uur wordt geslagen, weerklinken ze in een bepaalde volgorde en spelen ze een aantal verschillende melodieën. In het klooster kun je ook naar een van de muzikale voorstellingen gaan kijken.

Het Loreta-heiligdom bevindt zich in de wijk Malá Strana ten westen van de Praagse burcht. Het is makkelijk te bereiken met de tram of de metro en ligt op korte wandelafstand van de Karelsbrug. Als je foto's wilt nemen, moet je extra betalen bovenop de toegangsprijs. Het heiligdom is dagelijks open.


Gids voor Loreto Praag


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.651 accommodaties in de buurt van Loreto Praag weergeven
Grandium Prague € 59
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.229 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit moderne designhotel opende zijn deuren in 2006 in het centrum van Praag, op korte afstand van het Wenceslasplein en op 100 meter van de Staatsopera.

  Grand Majestic Plaza € 51
  Grand Majestic Plaza

  Grand Majestic Plaza

  Truhlarska 16, Prague
    
   4,4
   / 5, op basis van 4.480 beoordelingen
   4.5 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Muchamuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Florenc is het 9 minuten lopen.

   Lindner Hotel Prague Castle € 49
   Lindner Hotel Prague Castle

   Lindner Hotel Prague Castle

   Strahovska 128, Prague
     
    4,4
    / 5, op basis van 624 beoordelingen
    4.5 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in een staatspark, vlak bij Icons Gallery en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 21 minuten lopen en naar Station Dejvice is het 24 minuten lopen.

    Grandior Hotel Prague € 63
    Grandior Hotel Prague

    Grandior Hotel Prague

    Na Porici 42, Prague
      
     4,5
     / 5, op basis van 5.299 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Florenc ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 7 minuten lopen.

     Hotel Kings Court € 112
     Hotel Kings Court

     Hotel Kings Court

     U Obecniho Domu 3, Prague
       
      4,7
      / 5, op basis van 2.374 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Hal van het gemeentehuis, Plein van de Republiek en Hybernia-theater. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Můstek is het 10 minuten lopen.

      Hotel Roma Prague € 48
      Hotel Roma Prague

      Hotel Roma Prague

      Újezd 425/24, Prague
        
       4,3
       / 5, op basis van 2.080 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Petřín-heuvel, Lennonmuur en Nationaal theater van Praag. Ook Kasteel van Praag en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Malostranská ligt op 15 minuten lopen en naar Metrostation Národní třída is het 16 minuten lopen.

       Hotel Questenberk € 67
       Hotel Questenberk

       Hotel Questenberk

       Uvoz 15/155, Prague
         
        4,8
        / 5, op basis van 516 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Icons Gallery en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 18 minuten lopen en naar Metrostation Staroměstská is het 23 minuten lopen.

        Hotel Savoy € 109
        Hotel Savoy

        Hotel Savoy

        Keplerova 6, Prague
          
         4,4
         / 5, op basis van 346 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Icons Gallery en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Malostranská ligt op 21 minuten lopen en naar Metrostation Dejvická is het 22 minuten lopen.