Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Loreta-heiligdom

Dit prachtige religieuze complex is de thuishaven van kloosterbroeders. Het is een historisch bedevaartsoord waar je duizenden diamanten kan vinden is een mooie bestemming.

Het Loreta-heiligdom is nog steeds actief als klooster en heeft een fascinerende geschiedenis. Neem bij je bezoek aan de burchtwijk Hradčany en de Praagse burcht zeker ook de tijd om het te bezichtigen. Het Loreta-klooster werd gebouwd in 1626 en bevat een replica van de Santa Casa-kerk, het huis van de Maagd Maria. En de schatkamer van het Loreta-heiligdom herbergt onder meer een monstrans die versierd is met 6222 diamanten.  


Er zijn slechts vier delen van het klooster toegankelijk voor het publiek. Bezoek zeker het Santa Casa of Heilig Huisje. Koop een informatiebrochure aan de ingang en ontdek waarom deze plek zo belangrijk is voor christelijke bedevaarders. De kleine Santa Casa-kerk bevindt zich op de centrale binnenplaats en huisvest enkele bijzondere museumstukken. Op zaterdag en zondag vinden hier religieuze diensten plaats.

De booggalerij aan de binnenplaats is versierd met muurschilderingen en heeft ook een paar kapellen. Bezoek ook de grotere, rijkelijk versierde Christus Geboortekerk. Op de begane grond in deze kerk vind je de schatkamer, een van de hoogtepunten van het Loreta-heiligdom. Bewonder de waardevolle, religieuze voorwerpen en kom meer te weten over de verschillende diefstallen die het heiligdom heeft doorstaan.

Probeer het klooster op het uur te bezoeken zodat je de 30 klokken van de toren kunt horen luiden. De klokken staan met elkaar in verbinding en wanneer het uur wordt geslagen, weerklinken ze in een bepaalde volgorde en spelen ze een aantal verschillende melodieën. In het klooster kun je ook naar een van de muzikale voorstellingen gaan kijken.

Het Loreta-heiligdom bevindt zich in de wijk Malá Strana ten westen van de Praagse burcht. Het is makkelijk te bereiken met de tram of de metro en ligt op korte wandelafstand van de Karelsbrug. Als je foto's wilt nemen, moet je extra betalen bovenop de toegangsprijs. Het heiligdom is dagelijks open.


Loreto Praag Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Loreto Praag

Alle 1.689 accommodaties in de buurt van Loreto Praag weergeven
Lindner Hotel Prague Castle € 52
Lindner Hotel Prague Castle

Lindner Hotel Prague Castle

Strahovska 128, Praag
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 15 minuten wandelen van Klooster van Strahov, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal. Ook Lennonmuur en Karelsbrug liggen op 2 km afstand. Malostranska Station ligt op 23 minuten wandelen en naar Dejvicka Station is het 24 minuten wandelen.

  Grandior Hotel Prague € 95
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Namesti Republiky Station is het 9 minuten wandelen.

   Michelangelo Grand Hotel Prague € 120
   Michelangelo Grand Hotel Prague

   Michelangelo Grand Hotel Prague

   Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Wenceslausplein en Astronomisch Uurwerk van Praag. Ook Oude Stadsplein en Dansend Huis liggen op 15 minuten wandelen. Narodni Road Station en Mustek Station liggen op 5 minuten wandelen.

    Hotel Roma Prague € 82
    Hotel Roma Prague

    Hotel Roma Prague

    Újezd 425/24, Praha 1-Malá Strana, Praag
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Petřín-heuvel, Lennonmuur en Nationaal theater van Praag. Ook Karelsbrug en Oude stadsbrugtoren liggen op een kwartiertje wandelen. Narodni Road Station ligt op 15 minuten wandelen en naar Malostranska Station is het 15 minuten wandelen.

     Grandium Prague € 93
     Grandium Prague

     Grandium Prague

     Politickych veznu 913/12, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Centraal Station Praag is het 6 minuten wandelen.

      Hotel Questenberk € 107
      Hotel Questenberk

      Hotel Questenberk

      Uvoz 15/155, Praag, Praag
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen op 10 minuten wandelen. Malostranska Station ligt op 20 minuten wandelen en naar Dejvicka Station is het 22 minuten wandelen.

       Hotel Savoy € 158
       Hotel Savoy

       Hotel Savoy

       Keplerova 218/6, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route en Klooster van Strahov. Ook Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal liggen op een kwartiertje wandelen. Dejvicka Station ligt op 21 minuten wandelen en naar Malostranska Station is het 22 minuten wandelen.

        Vintage Design Hotel Sax € 74
        Vintage Design Hotel Sax

        Vintage Design Hotel Sax

        Jánský vrsek 328/3, Malá Strana, Praag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Route, Kasteel van Praag en Lennonmuur. Ook Sint-Vituskathedraal en Karelsbrug liggen op een kwartiertje wandelen. Malostranska Station ligt op 12 minuten wandelen en naar Staromestska Station is het 18 minuten wandelen.