Lloret de Mar

Reisgids
Lloret de Mar
Geniet in deze bruisende stad van historische monumenten, relaxen op het strand en een spectaculair uitgaansleven.

Lloret de Mar is een van de meestbezochte plekken van de regio Costa Brava in Catalonië. Het uitgaansleven heeft een grote aantrekkingskracht op twintigers en dertigers uit heel Europa. Bovendien komen veel toeristen naar de stad om de historische relieken, kerken en kastelen te bezichtigen.

De officiële talen in dit gebied zijn Spaans en Catalaans, maar dankzij de bloeiende toeristenindustrie spreken de meeste ook mensen Engels. Vooral in de warme zomer is de stad erg levendig.

Strek je uit in de zon of ga de zee in bij een van de stranden van de stad. Loop langs de resorts bij het Playa de Lloret. Dwaal over de oranje en rode paden tussen de palmbomen en kijk rond bij de marktkraampjes en cafés op het plein naast het strand. Als je omhoog kijkt, zie je het elfde-eeuwse Castell de Sant Joan. Het staat op een heuvel die dit strand scheidt van het Playa de Fenals.

Breng een middag door op het Playa de Santa Cristina, dat tussen bossen en langs de rotsen ligt. Geniet vanaf de kapel in de buurt van het strand van een weids uitzicht op de kust. Het Playa de Treumal heeft een ruigere kustlijn met rotsen, kliffen en inhammen.

Ga op verkenning uit in het oude centrum van de stad. Bezichtig de Iglesia de Sant Romà, een van de meest iconische gebouwen van Lloret de Mar. Bewonder de koepels, spitsen en gestreepte gevel van de gotische architectuur van deze zestiende-eeuwse kerk.

Vanaf een rots boven de Middellandse Zee heb je vanuit de Jardines de Santa Clotilde een fantastisch uitzicht. Wandel langs de goed onderhouden heggen en bekijk de standbeelden en fonteinen. Dit landschapspark is een prachtig voorbeeld van Italiaans renaissanceontwerp.

Neem de kinderen mee naar de opwindende speeltuinen van het Gnomo Park. Speel er minigolf met je kinderen en laat ze lekker klauteren op de houten klimrekken en van de glijbanen omlaag glijden. Geniet van de rust midden in het bos.

Lloret de Mar ligt ongeveer een uur rijden van Barcelona vandaan. In Lloret de Mar zelf kun je het stadscentrum prima te voet verkennen. Om de omgeving en de andere bezienswaardigheden in dit schilderachtige deel van Spanje te kunnen zien, kun je een auto, motorfiets of fiets huren of de bus nemen.

Waar overnachten in Lloret de Mar

Default Image

Centrum van Lloret

4/5(34 beoordelingen over de buurt)

Centrum van Lloret staat bekend om zijn spa's en bezienswaardigheden zoals Parochiekerk van Sant Roma en Strand van Lloret de Mar die je een bezoekje kunt brengen.

Centrum van Lloret
Default Image

Canyelles

Plan tijdens je verblijf in Canyelles een bezoek aan Cala Canyelles (strand) en Playa Santa Maria de Llorell, enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de buurt.

Canyelles
Default Image

Fenals

Als je een stop maakt in Fenals, mag je Playa Fenals en Jardines de Santa Clotilde zeker niet overslaan.

Fenals
Default Image

Roca Grossa

Roca Grossa heeft niet echt veel topbezienswaardigheden, maar in de buurt liggen wel twee plekken die je kunt bezoeken: Gran Casino Costa Brava en Strand van Sa Caleta.

Roca Grossa
Default Image

Serra Brava

In Serra Brava zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Cala Canyelles (strand) en Strand van Sa Caleta.

Serra Brava