Liechtenstein

Reisgids
Liechtenstein toont akkerland, een klein stadje of dorpje en vredige uitzichten

Laat je niet misleiden door deze kleine natie! Dit minuscule landje kan pronken met boeiende cultuur en een wonderbaarlijk landschap.

Bewonder de werken van enkele van Europa's bekendste kunstenaars, bezoek de oude kastelen tussen de enorme bergen en ga skiën in de sublieme Alpen wanneer je Liechtenstein aandoet.

Liechtenstein ontstond in 1806 als een soevereine staat en meet maximaal 25 km in de lengte en 12 km in de breedte. De hoofdstad Vaduz heeft 5000 permanente inwoners maar heeft zeker genoeg te bieden voor bezoekers.

Begin je bezoek bij het Liechtensteinisches Landesmuseum voor een ontdekkingstocht door de geschiedenis en leefwereld van de lokale bevolking. Zie schilderwerken van lokale kunstenaars als Depero en Pistoletto in het mooie Kunstmeuseum Liechtenstein, een rechthoekig gebouw met zwarte gevels, voordat je de heuvel naar het Schloss Vaduz beklimt. Het huis van de regerende prins biedt een adembenemend uitzicht met de kolossale besneeuwde Alpentoppen op de achtergrond.

Ga nadien naar het Burg Gutenberg, op ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Vaduz. Dit majestueuze 13e-eeuwse gebouw wordt gekroond door hoge spitsen en torentjes. Blijf in de buurt om te wandelen over de omliggende bospaden.

In het noordoosten vind je het rustige dorpje Triesenberg, op een hoogte van 1000 meter. Ga naar het Walser Museum om meer te leren over de geschiedenis van de mysterieuze Walser-stam en betreed een 400 jaar oud traditioneel huis.

Neem de tijd om naar het kleine Europese skiresort Malbun te gaan. Dit skigebied beschikt over meer dan 20 kilometer aan rustige pistes, met genoeg opties voor beginnende en gevorderde skiërs. Zomers brengen lange warme dagen, ideaal om te wandelen of te mountainbiken.

Ten oosten van Liechtenstein ligt Oostenrijk, met Zwitserland in het westen. Het land heeft geen luchthavens, dus vlieg naar Zürich en neem de trein naar Vaduz. Overnacht in de grote steden of huur een eigen chalet in het gebergte. Waar je ook bent, probeer zeker Ribel uit, het nationale gerecht van maïsmeel dat te vergelijken is met polenta.

Populaire steden in Liechtenstein

Vaduz inclusief cafésfeer, een stad en straten
Vaduz
Staat bekend om Kasteel, Historisch en Bergen
Deze hoofdstad is weliswaar klein, maar biedt een fantastische reeks historische en culturele schatten.

Redenen voor een bezoekje

  • Schloss Vaduz
  • Liechtenstein Kunstmuseum
  • Nationaal Museum Liechtenstein
Triesenberg toont een hotel en bergen
Triesenberg
Staat bekend om Bergen, Langlaufen en Wandelen
Dankzij de elegantie en bergcharme van deze kleine plaats kun je hier prima ontspannen en genieten van de bergcultuur van Liechtenstein.

Redenen voor een bezoekje

  • Wintersportplaats Malbun
Liechtenstein bevat straten en een klein stadje of dorpje
Schellenberg
Staat bekend om Culturele activiteiten, Historisch en Bergen
Kasteelruïnes, erfgoedpanden en wandelpaden in het prachtige alpenlandschap maken allemaal deel uit van dit vredige noordelijke deel van Liechtenstein.

Vluchten zoeken