Het spectaculaire berglandschap van Triesenberg kun je vanuit bijna elke plek in dit dorp bewonderen. Neem plaats in een café en geniet van het berguitzicht of ontdek de oude kerken en traditionele huizen in het dorp.
Met een gebied van zo'n 30 vierkante kilometer vormt Triesenberg de grootste gemeente van Liechtenstein. Zijn 2000 vaste inwoners wonen in huizen op grashellingen, op zo'n 1000 meter hoogte.
Je bent hier zo klaar met een wandeling door het centrum, waardoor je tijd overhoudt om de traditionele bergwoningen en fantastische berguitzichten te bewonderen. Wil je meer weten over de oorsprong van de plaats? Bezoek dan het populaire Walsermuseum, in 1961 gebouwd door de parochiepriester Engelbert Bucher. Bewonder de verschillende tentoonstellingen die het verhaal van de plaats vertellen, samen met al zijn gebruiken en tradities. Bekijk de korte multimediapresentatie voor inzicht in de wijze waarop deze bijzondere nederzetting zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Bewonder een reeks prachtige houten beelden, gemaakt door de lokale kunstenaar Rudolf Schädler.
En maak een korte wandeling richting het zuiden naar het oude, met houtsnijwerk versierde Walserhaus, nabij het kerkhof. Binnen bieden de tentoonstellingen inzicht in hoe men hier in de 19e eeuw leefde.
In de berglucht kun je de zware geur van houtvuur ruiken, dat uit de lage schoorstenen komt. Geniet van een kopje koffie of warme chocolademelk in een café in de buurt en kijk omhoog naar de kerktoren, die statig boven de rest van het dorpscentrum uitsteekt. Neem als de zon laag begint te staan plaats in een restaurant en bestel een dikke, romige fondue terwijl het schemerlicht in de kronkelende Rhônevallei weerkaatst wordt.
Triesenberg ligt in het zuidoosten van Liechtenstein, op zo'n 10 minuten rijden van Vaduz. Voor onderdak kun je in enkele kleine hotels en pensions terecht. Bezoek het om de Triesenberger Wochen, die tussen oktober en november georganiseerd worden. Dit festival met allerlei traditionele hapjes vormt de ideale kans om de traditionele gerechten van het Walser-volk te proeven.