Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Koninklijk Paleis van Brussel

Vang een zeldzame glimp van een paleisinterieur op of bewonder de gevel vanuit het Park van Brussel. Misschien krijg je de Koning of Koningin der Belgen wel te zien.

De Koning en de Koningin der Belgen leven in een paleis ten noorden van het centrum van Brussel, maar in het Koninklijke Paleis werken ze. Sinds de 19e eeuw hebben de Belgische vorsten er een gewoonte van gemaakt om het volk te begroeten aan de deuren van dit Koninklijke Paleis, dat vandaag nog steeds in gebruik is. Meestal kunnen bezoekers van het paleis het maar van ver bewonderen. In de zomer stelt het paleis zijn deuren open voor het publiek. Ontdek de vele ruime kamers terwijl je de sierlijke architectuur bewondert, een initiatief van 'De Belgische Stier', koning Leopold II. Als je de koninklijke geschiedenis van België wil begrijpen, dan is een bezoek aan het Koninklijke Paleis onontbeerlijk. Je krijgt er een buitengewoon inzicht in het dagelijkse leven van de Koning en de Koningin.

Om het Koninklijke Paleis te bereiken, moet je door het Park van Brussel. De uitgestrekte tuinen worden omringd door een paar van de belangrijkste gebouwen in de stad. Neem foto's van het zicht vanuit de tuinen. Terwijl je het Koninklijke Paleis nadert, springt de indrukwekkende gevel steeds meer in het oog. Koning Leopold II, die van mening was dat het paleis te klein was voor een koning van zijn kaliber, pakte de buitenkant aan op het einde van de 19e eeuw. De beeldhouwwerken stellen de industrie en de landbouw voor, met een kleine tuin op de voorgrond. Vanuit het park kan je de mooiste en de beste foto's maken.

Elke zomer kan het publiek het schitterende interieur van het paleis bezoeken. Wandel door de prachtige hallen, de werkruimtes en de vergaderzalen terwijl je alles verneemt over de geschiedenis van de Belgische koninklijke familie. Voor kunstliefhebbers is dit een zeldzame kans om hedendaags werk van de vier meest gewaardeerde Belgische kunstenaars te bewonderen. 'Heaven of Delight' van Jan Fabre bestaat uit de vleugelschilden van meer dan een miljoen Thaise juweelkevers. Een reeks zwart-witportretten van Dirk Braeckman beelden Koning Albert II en Koningin Paola af. 

Het Koninklijke Paleis van Brussel ligt net ten oosten van de binnenstad en is te bereiken met de auto of de metro. Er zijn ook veel parkeerplaatsen op straat voor een klein prijsje. Het paleis is het hele jaar door elke dag te bezoeken, terwijl je in de zomer elke dag, behalve op maandag, naar binnen kan. Het is gratis.


Gids voor Koninklijk paleis van Brussel


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 572 hotels in de buurt van Koninklijk paleis van Brussel weergeven
60 €
Bedford Hotel & Congress Centre

Bedford Hotel & Congress Centre

Rue Du Midi 135, Brussels
3,7
/ 5, op basis van 1.119 beoordelingen
3.0 van 5.0

Just 450 meters from the Grand Place and 200 meters from Manneken Pis, this central Brussels hotel is also easily accessible from all major business areas of the city.

65 €
Motel One Brussels

Motel One Brussels

Rue Royale 120, Brussels
4,3
/ 5, op basis van 184 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Notre-Dame-aux-Neiges, this hotel is within a 5-minute walk of Colonne du Congres and Cathedral of St. Michael. Belgian Comic Strip Center and Museum of Musical Instruments are also within 10 minutes.

104 €
Hotel Metropole

Hotel Metropole

31 Place de Brouckere, Brussels
4,1
/ 5, op basis van 1.208 beoordelingen
5.0 van 5.0

This grand and gracious building is a block from Brussels' Rue Neuve shops and 500 meters from Grand Place, the Chocolate Museum, and the Parc de Bruxelles.

105 €
Warwick Brussels

Warwick Brussels

Rue Duquesnoy 5-7, Brussels
4,1
/ 5, op basis van 899 beoordelingen
5.0 van 5.0

Warwick Brussels is a 2-minute walk from Brussels City Hall. Guests can stroll 2 minutes to Central Station, which offers metro lines to all of Brussels and trains to other areas in Belgium.

112 €
The Hotel

The Hotel

38 Boulevard de Waterloo, Brussels
4,5
/ 5, op basis van 323 beoordelingen
4.0 van 5.0

Boasting the highest viewing point in the city, this 27-story hotel towers over Egmont Park in central Brussels on the fashionable Boulevard de Waterloo, only 300 meters away from Avenue Louise.

99 €
Novotel Brussels off Grand'Place

Novotel Brussels off Grand'Place

120 Rue Du Marche Aux Herbes, Brussels
4,3
/ 5, op basis van 512 beoordelingen
4.0 van 5.0

This family-friendly Brussels hotel is located in the historical district, just steps from Galeries Royales Saint-Hubert and La Grand Place. Manneken Pis Statue and Cathedral of St. Michael are also within 10 minutes.

2GO4 Quality Hostel Brussels City Center

2GO4 Quality Hostel Brussels City Center

Emile Jacqmainlaan 99, Brussels
2.0 van 5.0

Located in Broekwijk, this hostel is within a 15-minute walk of City 2 Shopping Mall, Belgian Comic Strip Center, and La Grand Place. Cathedral of St. Michael and Manneken Pis Statue are also within 1 mi (2 km).

67 €
ibis Brussels off Grand Place

ibis Brussels off Grand Place

Rue du Marché aux Herbes 100, Brussels
3,9
/ 5, op basis van 215 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Lower Town, this hotel is steps from Galeries Royales Saint-Hubert and La Grand Place. Cathedral of St. Michael and Manneken Pis Statue are also within 10 minutes.