Gibraltar

Reisgids
Rock of Gibraltar bevat algemene kustgezichten, landschappen en bergen

Verken het zuidelijkste puntje van het Europese continent, met de Rots van Gibraltar als belangrijkste attractie, een adembenemend uitzicht en een mix van de Spaanse en Britse culturen.

Gibraltar, ook wel gewoon de Rots genoemd, is een Brits Overzees gebied tussen Noord-Afrika en Spanje, gelegen aan de monding van de Middellandse Zee. Trotseer de beroemde Rots van Gibraltar en beloon jezelf met het prachtige uitzicht op de noordkust van Afrika. Geniet van een interessante mix van Spaanse en Engelse culturen, zie fascinerende grotten, natuurreservaten en ontmoet de ondeugende kolonie van berberapen.

Begin je bezoek aan Gibraltar met een Spaans geïnspireerd Engels ontbijt. Ga naar het behulpzame lokale toerismebureau bij Cathedral Square en verken de binnenstad te voet. Breng een bezoekje aan Market Place en kom meer te weten over de oude Moorse geschiedenis en het militair erfgoed van Gibraltar. Trek naar Europa Point, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Vanaf hier kun je in de verte de noordkust van Afrika ontwaren. Vaar mee op een ontspannende cruise rond de baaien en zie de dolfijnen uit het water springen.

Beklim de Rots van Gibraltar, een monumentale kalkstenen rots. Trek op energiek avontuur en wandel via de steile Mediterranean Steps aan de oostelijke zijde van de Rots omhoog naar de top. Begin bij Jew's Gate en geniet tijdens de beklimming van het opmerkelijke uitzicht op de kust en de Spaanse stranden. Als je niet graag wandelt, dan neemt een handige kabelbaan je mee vanaf de toegang tot de Gibraltar Botanic Gardens en de top van de Rots. Pauzeer halverwege bij de Apes' Den, waar de berberapen zich ophouden.

Vanaf de 426 meter hoge top van de rots heb je een adembenemend uitzicht op de Alboránzee en de Baai van Gibraltar. Kijk uit over Spanje's prachtige Costa del Sol en de jachthavens en baaien van Gibraltar. Wandel over een rotsachtig wandelpad naar St. Michael's Cave om de verbluffende natuurpracht en zachtjes verlichte stalactieten te zien. Verken de complexe Great Siege Tunnels, die stammen uit de 18e eeuw.

Gibraltar strekt zich uit over 6,8 vierkante kilometer en is dus eenvoudig te voet te verkennen. Er rijden taxi's en bussen in Gabraltar en cruiseschepen meren regelmatig aan bij de Gibraltar Harbour. Gibraltar is ook bereikbaar via Gibraltar Airport of de Luchthaven van Malaga. Geniet van Gibraltars mediterrane klimaat, dat lange, droge zomers kent.

Videoreisgids voor Gibraltar

Populaire steden in Gibraltar

Moorish Castle bevat vredige uitzichten en historische architectuur
Gibraltar
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Poolbars

Redenen voor een bezoekje

  • Rots van Gibraltar
  • St Michael's Cave
  • Moors Kasteel

Activiteiten zoeken