Vluchten naar Gibraltar

Populaire steden in Gibraltar

Het schiereiland Gibraltar is een Brits overzees gebied. Gibraltar ligt aan de Middellandse Zee en grenst aan de Spaanse provincie Andalusië. Het land heeft een totale oppervlakte van minder dan 10 vierkante kilometer. Ondanks de kleine oppervlakte is er genoeg te doen op Gibraltar. Beklim bijvoorbeeld de bekende Rots van Gibraltar voor een adembenemend uitzicht over Spanje en Marokko.

Vind een vlucht naar Gibraltar

De enige luchthaven in Gibraltar is Gibraltar International Airport (GIB). Vanaf Brussels Airport (BRU) vlieg je met een enkele overstap naar Gibraltar. De minimale reistijd bedraagt rond de 6 uur. Vaak stap je over op London Heathrow Airport (LHR) of Birmingham Airport (BHX), beide in het Verenigd Koninkrijk. Wekelijks vertrekken er meerdere vluchten. Door zelf bestemmingen te selecteren vind je de meest geschikte vlucht.

Boek een vlucht naar Gibraltar om met de kabelbaan de Rots van Gibraltar te bestijgen. Geniet van een zeer bijzonder uitzicht: je kunt twee continenten zien, drie landen (Spanje, Marokko en Gibraltar) en de plek waar de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan elkaar raken. Op de rots wonen veel nieuwsgierige Berberapen. Dit zijn de enige wilde apen die voorkomen in Europa.

Boek een van de vele hotels in Gibraltar en ontdek de unieke combinatie van Spaanse en Engelse invloeden. In het straatbeeld wisselen Spaanse witte huisjes zich af met typisch Engelse rode telefooncellen. Gibraltar is eveneens een heerlijke plek voor winkelliefhebbers. In Main Street vind je vele winkels waar je belastingvrije aankopen kunt doen. Ook onderneem je gemakkelijk een dagtripje naar Spanje, bijvoorbeeld naar de stad Malaga.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Gibraltar

In Gibraltar geniet je van een fijne strandvakantie of actieve reis. Bezoek het strand bij Catalan Bay, waar je op een warme dag verkoeling vindt in de Middellandse Zee. Breng met de kinderen zeker een bezoek aan het dierenpark Alameda Wildlife Conservation Park. Hier zie je vele apensoorten en tropische vogels.

Spanje en Frankrijk hebben meerdere malen geprobeerd Gibraltar te veroveren, wat leidde tot groot verzet van de Britten. Je leert meer over deze geschiedenis tijdens een wandeling door de Great Siege Tunnels.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Gibraltar annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Gibraltar.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Gibraltar te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Gibraltar, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Gibraltar!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Gibraltar tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Gibraltar bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Gibraltar, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.