Topactiviteiten in Gibraltar

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Moorish Castle bevat vredige uitzichten en historische architectuur

Wat valt er te doen in Gibraltar?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Gibraltar te bieden heeft! Als je van plan bent om Gibraltar te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Gibraltar reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Gibraltar

Gibraltar biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Gibraltar en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Gibraltar te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Gibraltar heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Gibraltar zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Gibraltar

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Gibraltar plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Gibraltar kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Gibraltar wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Gibraltar geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Rots van Gibraltar

De Rots van Gibraltar is een van de meest herkenbare attracties van Europa en de thuisbasis van een beroemde groep makaken. The Rock, zoals de rots ook wel wordt genoemd, biedt op 426 meter boven Gibraltar een verbluffend uitzicht over twee continenten en twee zeeën.
Meer informatie
De iconische Rots van Gibraltar biedt een breed uitzicht, een weelde aan historische attracties en een beroemde makakenkolonie.

2. St Michael's Cave

St. Michael's Cave is een uitgebreid netwerk van kalksteengrotten. De ingang ligt 300 meter boven zeeniveau op de Rots van Gibraltar. Volg een rondleiding door de indrukwekkende grotten en bekijk de hoe de stalactieten van bovenaf naar de stalagmieten op de grond reiken. Verdiep je in een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen.
Meer informatie
Waag je in de diepe uithoeken van St Michael's Cave in de Rots van Gibraltar en ontdek geologische formaties en legendes.

3. Moors Kasteel

Het Moorse Kasteel is een opvallend bouwwerk in Gibraltar en laat op indringende wijze zien hoeveel belegeringen dit kleine landje heeft moeten doorstaan. De Tower of Homage is het opvallende overblijfsel van wat ooit een enorm kasteel was. Het complex strekte zich uit tot Casemates Square en was zichtbaar vanaf de zee om vijanden af te schrikken. Verken de afbrokkelende resten van het kasteel en verdiep je in de lange geschiedenis van de vesting en de rol die het speelde bij de verdediging van de Rots.
Meer informatie
Beklim de robuuste toren van het Moorish Castle en stel je de belegeringen voor die het eeuwenlang heeft weten te af te slaan.

4. Vuurtoren van Europa Point

Het Europa Point Lighthouse prijkt trots op het uiterste puntje van Gibraltar. De grote lichtbundel leidt de weg voor zeelieden die door Straat van Gibraltar varen; de vaak turbulente zee-engte waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samenkomen. Begeef je naar het uiterste puntje van Europa Point en geniet van het ongelooflijke uitzicht bij de iconische rood met wit gestreepte vuurtoren.
Meer informatie
Bekijk in het uiterste zuiden van Gibraltar de Europa Point Lighthouse die zeelieden al 200 jaar veilig door het water leidt.

5. Kazematten-plein

Casemates Square is het belangrijkste sociale trefpunt van Gibraltar. Ga als de zomerzon brandt lekker in de schaduw zitten bij een van de restaurants of cafés die aan het plein grenzen. Het plein is een geweldige plek om mensen te kijken, om 's avonds een paar drankjes te drinken of om ontspannen te dineren.
Meer informatie
Geniet van de bedrijvigheid en terrassen op Casemates Square, het grootste plein van Gibraltar met een boeiende geschiedenis.

6. Ibrahim-Al-Ibrahim-moskee

De Ibrahim-Al-Ibrahim Mosque is een van de grootste en meest zuidelijk gelegen moskeeën van Europa. Het bouwkundige wonder staat op Europa Point en is een eerbetoon aan de lange islamitische geschiedenis van Gibraltar. Breng een bezoek aan de moskee om de geweldige versieringen te bewonderen op deze adembenemende locatie die uitzicht biedt op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.
Meer informatie
Bewonder de grandeur, schoonheid, sereniteit en weelde van de Ibrahim-Al-Ibrahim Mosque bij Europa Point in Gibraltar.

Populaire plekken om te bezoeken in Gibraltar

Steden in de buurt van Gibraltar