Friedrichshafen

Reisgids
Foto verstrekt door German National Tourist Board
Friedrichshafen is een universiteitsstad ten noorden van de Bodensee die wordt omgeven door fraaie natuur en een perfecte uitvalsbasis is voor een tocht naar Zwitserland of Oostenrijk.

Friedrichshafen, een stad aan de oevers van de Bodensee in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, moest na de luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog opnieuw worden opgebouwd. Tegenwoordig is het een moderne, populaire vakantiebestemming, een plek waar je de lange boulevard langs het meer kunt verkennen, kunt genieten van schitterende uitzichten op de met sneeuw bedekte Alpen en dagtochten kunt maken naar de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland. De Schlosskirche, misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van de stad, torent hoog boven Friedrichshafen uit. Deze protestantse kerk met twee koepeltorens is opgetrokken uit Rorschach-zandsteen en is 55meter hoog. De kerk werd aan het eind van de zeventiende eeuw gebouwd door Christian Thumb.

Een ander hoogtepunt van de stad is een relatieve nieuwkomer: het Dornier Museum. Hier krijg je een volledig en fascinerend inzicht in honderd jaar luchtvaartgeschiedenis. Achter de spectaculaire gevel van het gebouw wachten 400 tentoongestelde stukken, waarvan zeven uit de ruimte, twaalf originele vliegtuigen en meer. Het is een perfect uitje voor het hele gezin.

Ook populair is het Schulmuseum, waar je kunt zien hoe school zich gedurende de afgelopen tweehonderd jaar heeft ontwikkeld en je een beeld krijgt van het verleden. Bekijk onder andere oud lesmateriaal, doosjes voor griffels, schooltassen en vele andere spullen van vroeger.

Een aanrader is het Zeppelin Museum in het havenstation, waar je de grootste collectie over de geschiedenis van luchtschepen ter wereld vindt. Verder zie je er diverse kunstwerken, waarvan de oudste uit de Middeleeuwen stammen. Stap aan boord van een 33meter grote reconstructie van een deel van een Hindenburg-luchtschip waarmee in de jaren dertig van de twintigste eeuw mensen door het land reisden, tot daar na een vernietigende ramp een einde aan kwam.

Friedrichshafen heeft een groot aanbod van bezienswaardigheden, variërend van meren en bergen tot onderwijs en luchtvaart.

Holiday Inn Express Friedrichshafen, an IHG Hotel
Holiday Inn Express Friedrichshafen, an IHG Hotel
3 out of 5
Allmannsweilerstrasse 79, Friedrichshafen, BW
De prijs is € 85 per nacht van 1 jul. tot 2 jul.
€ 85
per nacht
1 jul. - 2 jul.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Friedrichshafen bij dit hotel voor zakenreizigers. Geniet van gratis ontbijt, gratis wifi en parkeerplaatsen t