Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

East Side Gallery

Dit monument aan de oever van de Spree bestaat uit meer dan honderd muurschilderingen die herinneren aan de val van de Berlijnse Muur en de eenwording van Berlijn.

De East Side Gallery gedenkt de val van de Berlijnse Muur 1989 en de daaropvolgende hereniging van Oost- en West-Berlijn. Dit monument ter ere van Berlijns vrijheid is ongeveer 1,3 kilometer lang en bestaat uit honderden kleurrijke muurschilderingen die in 1990 zijn aangebracht op de restanten van de muur. Het is nu een van de langste openluchtgalerieën ter wereld, waar je de emotie van de historische schilderingen kunt zien.

Begin je wandeling langs de East Side Gallery bij de Oberbaumbrücke. Deze karakteristieke brug loopt over de Spree en verbindt het stadsdeel Kreuzberg met Friedrichshain. De East Side Gallery loopt aan de kant van Friedrichshain langs de Spree, de ooit de grens vormde. De Gallery maakt van de oude Berlijnse Muur een symbool van hoop en vrijheid. De muurschilderingen lopen van de Oberbaumbrücke en tot aan de Ostbahnhof, een van de grotere treinstations.

Wandel erlangs en neem de volledige hoogte van 3,6 meter in je op. Bewonder de schilderingen, 105 in totaal, van de hand van kunstenaars uit de hele wereld. De eerste muurschilderingen stammen uit 1990, kort na de eenwording. Vrijheid is het belangrijkste thema en de schilderingen beelden hoop en euforie voor de toekomst uit. Sommige zijn satirisch, andere zijn meer bedoeld om te herdenken, maar alle afbeeldingen zijn bedoeld om je aan het denken te zetten.

In 2009 zijn 100 van de schilderingen opgeknapt door de oorspronkelijke kunstenaars.

De East Side Gallery vind je aan de oevers van de Spree, aan de Friedrichshain-zijde. De Gallery is te allen tijde gratis toegankelijk. De twee uiteinden van de muur zijn te bereiken met de U-Bahn en de S-Bahn, maar je kunt er ook met de bus, per fiets of te voet heen. 

Vanaf de oever heb je prachtig zicht op de rivier en op de historische Oberbaumbrücke. In de omgeving van de East Side Gallery zitten enkele van de grootste nachtclubs van Berlijn en in het weekend bruist het zowel overdag als 's avonds.


East Side Gallery Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in East Side Gallery

Alle 1.360 accommodaties in de buurt van East Side Gallery weergeven
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery € 36
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

Am Postbahnhof 4, Berlijn
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 3 km afstand. Berlin East S-Bahn en Station Berlin Ost liggen op 5 minuten wandelen.

  Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery € 88
  Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

  Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

  Mildred-Harnack-Strasse 15, Berlijn, Berlin
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 5 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 10 minuten wandelen en naar Berlin East S-Bahn is het 9 minuten wandelen.

   Hotel PLUS Berlin € 42
   Hotel PLUS Berlin

   Hotel PLUS Berlin

   Warschauer Platz 6-8, Berlijn, BE
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 5 minuten wandelen van Oberbaumbrücke en East Side Gallery. Ook Mercedes-Benz Arena en Alexanderplatz liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn en Bahnhof Warschauer Straße liggen op 5 minuten wandelen.

    nhow Berlin € 81
    nhow Berlin

    nhow Berlin

    Stralauer Allee 3, Berlijn, BE
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Treptower Park en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 9 minuten wandelen.

     Holiday Inn Berlin - City East Side € 71
     Holiday Inn Berlin - City East Side

     Holiday Inn Berlin - City East Side

     Wanda-Kallenbach Str., Berlijn, BE
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 1,7 km van Badeschiff. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 5 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 6 minuten wandelen.

      Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz € 71
      Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

      Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

      Otto-Braun-Strasse 69, Berlijn
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Torstraße en Alexanderplatz. Ook Berliner Fernsehturm en Hackescher Markt liggen op 2 km afstand. Alexanderplatz U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Schillingstrasse U-Bahn is het 7 minuten wandelen.

       Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery € 83
       Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

       Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

       Muehlenstrasse 13-19, Berlijn
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Friedrichshain, vlak bij Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 8 minuten wandelen.

        Michelberger Hotel Berlin € 110
        Michelberger Hotel Berlin

        Michelberger Hotel Berlin

        Warschauer Straße 39/40, Berlijn, BE
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 10 minuten wandelen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen op 5 km afstand. Warschauer Strasse U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 3 minuten wandelen.