Commando Memorial

Commando Memorial bevat een monument, een standbeeld of beeldhouwwerk en historisch erfgoed
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Tegen een bergachtige achtergrond staat een standbeeld dat eerbetoon biedt aan de gesneuvelde Britse Commando's van de Tweede Wereldoorlog.

Het Commando Memorial is een van de meest herkenbare monumenten van het land. Het staat bekend als ontroerend oorlogsmonument en om zijn uitstekende uitzicht op Ben Nevis en Aonach Mòr. Bewonder dit grote, bronzen standbeeld, bestaande uit drie soldaten boven op een stenen verhoging.

Bestudeer de details van het monument, zoals de petjes, geweren en kleding van de soldaten. Zij geven Britse Commando's weer die in Spean Bridge werden getraind voor speciale militaire invallen. Het monument is 5 meter hoog. Kijk hoe de soldaten richting het zuiden naar de bergen van Ben Nevis kijken. Neem foto's van het aangrijpende monument met de besneeuwde reus als pittoreske achtergrond.

Beklim vervolgens de trap naar het beeld. En lees aan de voet ervan het opschrift 'United we conquer' (verenigd zullen we overwinnen). Een ander gedenkteken eert de officieren en commando's die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Slenter door de vredige Garden of Remembrance, waar gezinnen vaak as uitstrooien en eerbetoon aan commando's bieden.

Wandel door de schilderachtige regio met je gezin. Denk je in hoe zwaar de trainingen hier waren in de winters met veel sneeuwval.

Begeef je naar Achnacarry voor het Commando Museum, waar je meer info aantreft over deze speciale militaire tak.

De koningin-moeder onthulde het Commando Memorial in 1952. Leer over hoe deze plek speciaal werd verkozen om zijn ligging, halverwege het treinstation en het Commando Training Centre. Tegenwoordig worden er nog steeds jaarlijks herdenkingsdiensten gehouden voor Remembrance Day en D-Day.

Het Commando Memorial ligt op 16 kilometer ten noordoosten van Loch Eil, het meer dat aan Fort William ligt. Het staat in het dorpje Spean Bridge, in de Schotse Hooglanden. Je kunt het standbeeld het hele jaar door gratis bezoeken.

Populaire plekken om te bezoeken


Beste hotelaanbiedingen in Commando Memorial

The Garrison
The Garrison
4 out of 5
High Street, Fort William, Scotland
The Garrison
Coire Glas Guest House
Coire Glas Guest House
3 out of 5
Roy Bridge Road, Spean Bridge, Scotland
Coire Glas Guest House
Inverlochy Castle
Inverlochy Castle
5 out of 5
Torlundy, Fort William, Scotland
Inverlochy Castle
Ben Nevis Hotel & Leisure Club
Ben Nevis Hotel & Leisure Club
3 out of 5
North Road, Fort William, Scotland
Ben Nevis Hotel & Leisure Club
The Whispering Pine Lodge
The Whispering Pine Lodge
4 out of 5
Loch Lochy, Spean Bridge, Scotland
The Whispering Pine Lodge
Nevis Bank Inn
Nevis Bank Inn
4 out of 5
Belford Road, Fort William, Scotland
Nevis Bank Inn
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.