Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Catedral de la Encarnación de Málaga

Deze 'eenarmige dame' met haar sierlijke ornamenten in barok- en renaissancestijl geeft de stad al meer dan 200 jaar charme.

Deze sierlijke, statige kathedraal staat bij de plaatselijke bevolking bekend als La Manquita, oftewel de eenarmige dame. De kathedraal zou namelijk twee torens krijgen, maar heeft er maar één. De eerste toren werd maar liefst 84 meter hoog, maar de bouw werd stopgezet toen het geld naar de Amerikaanse troepen werd gestuurd tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1780. Maar ook zonder tweede toren maakt de kathedraal indruk.

Loop om het reusachtige stenen gebouw heen en geniet aan de noordzijde van de stille tuinen van het Museo al Aire Libre. Wandel tussen ijzeren beelden en marmeren bustes, waaronder die van Málaga's beschermheilige, Santa María de la Victoria. Bij de ingang bevindt zich een bronzen plaquette. Met de plaquette wilde de National Society of the Sons of the American Revolution de bevolking van Málaga en de kerk bedanken voor hun bijdrage aan de Onafhankelijkheidsoorlog.

Ga langs de prachtige pilaren en bogen naar binnen om het weelderige zeventiende-eeuwse interieur van de kathedraal te kunnen bewonderen. Laat de hitte en drukte van de stad even achter je. De decoraties in typische renaissance- en barokstijl bestaan onder meer uit veertig ceder- en mahoniehouten heiligenbeelden in het koorgestoelte. Bewonder de glas-in-loodramen en schilderijen en sculpturen van Spaanse kunstenaars. De ruimtelijke, rustige kathedraal huisvest daarnaast gotische en neoklassieke altaarstukken en de tombes van de Capilla de San Francisco.

Bezoek ook het Museo Catedralicio. Het bevindt zich in de voormalige kapittelkamer en bevat nog meer religieuze voorwerpen, zoals schilderijen, beelden en manuscripten. 

De kathedraal staat op vijf minuten lopen van het centraal gelegen busstation Paseo del Parque in de Oude Stad van Málaga. Betaal bij de hoofdingang een klein bedrag om de kathedraal en het Museo Catedralico te kunnen bezichtigen. De kathedraal is tijdens kantooruren geopend en is gesloten op feestdagen en tijdens de zondagsmis.


Catedral de Málaga Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Catedral de Málaga

Alle 7.935 accommodaties in de buurt van Catedral de Málaga weergeven
Hotel ILUNION Malaga € 57
Hotel ILUNION Malaga

Hotel ILUNION Malaga

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centro, op 2 km afstand van Haven, Catedral de Málaga en Museo Picasso Málaga. Ook Alcazaba en Playa de La Malagueta liggen op 3 km afstand. El Perchel Station ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 6 minuten wandelen.

  Gran hotel Miramar GL € 180
  Gran hotel Miramar GL

  Gran hotel Miramar GL

    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Centro ligt aan het strand, op 5 minuten wandelen van Playa de La Malagueta en Plaza de Toros. Ook Museo Picasso Málaga en Alcazaba liggen op een kwartiertje wandelen. La Malagueta Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar La Marina Station is het 15 minuten wandelen.

   Picasso Suites Málaga Apartamentos € 49
   Picasso Suites Málaga Apartamentos

   Picasso Suites Málaga Apartamentos

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Museo Picasso Málaga, Teatro Romano de Malaga en Catedral de Málaga. Ook Plaza de la Merced en Calle Larios (winkelstraat) liggen op 5 minuten wandelen. El Perchel Station ligt op 24 minuten wandelen en naar Station Málaga-María Zambrano is het 22 minuten wandelen.

    Apartamentos Mediterránea Centro
    Apartamentos Mediterránea Centro

    Apartamentos Mediterránea Centro

      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Centro, vlak bij Plaza de la Constitucion en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 5 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 6 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 12 minuten wandelen.

     Soho Boutique Malaga € 45
     Soho Boutique Malaga

     Soho Boutique Malaga

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, op 5 minuten wandelen van MIMMA en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 10 minuten wandelen. La Marina Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Guadalmedina Station is het 9 minuten wandelen.

      Málaga Premium Hotel
      Málaga Premium Hotel

      Málaga Premium Hotel

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Museo Unicaja de Artes y Costumbres Populares en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Catedral de Málaga liggen op 10 minuten wandelen. La Marina Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Guadalmedina Station is het 10 minuten wandelen.

       AC Hotel Málaga Palacio by Marriott € 92
       AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

       AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centro, vlak bij MIMMA, Haven en Catedral de Málaga. Ook Museo Picasso Málaga en Calle Larios (winkelstraat) liggen op 5 minuten wandelen. La Marina Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 11 minuten wandelen.

        Molina Lario Hotel € 99
        Molina Lario Hotel

        Molina Lario Hotel

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, vlak bij Palacio Episcopal, Catedral de Málaga en Calle Larios (winkelstraat). Ook Museo Picasso Málaga en Teatro Romano de Malaga liggen op 5 minuten wandelen. La Marina Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar La Malagueta Station is het 11 minuten wandelen.