Bordeaux

Reisgids
Bordeaux

Videoreisgids voor Bordeaux

Gebruik het prachtige fietsroutenetwerk van de stad om lokale wijnen te ontdekken, de Garonne te bezichtigen of te ontspannen in een van de tuinen en parken.

Deze Franse stad is wereldberoemd door zijn klassewijnen, maar je kunt hier veel meer ontdekken dan alleen maar druiven en wijnkelders. De sfeer in Bordeaux is heel ontspannen en feestelijk en je vindt hier een progressieve gemeenschap van muzikanten en kunstenaars. De stad huisvest ook een grote studentenpopulatie van een van de grootste universiteiten van Frankrijk en heeft een bruisend nachtleven dat zich vooral concentreert in en rond de wijk Victoire. Trek naar Les Quais en geniet van deze idyllische stad tegen het decor van de rivier de Garonne.

Bordeaux is een vlakke stad en telt maar liefst 580 kilometers fietspaden. De fiets is dus het ideale vervoersmiddel zowel voor inwoners als voor bezoekers. Huur een fiets in een van de vele winkels in het stadscentrum of ga naar de fietsdeelpunten op verschillende locaties in de stad. Dankzij de milde winters kun je je in Bordeaux het hele jaar door met de fiets verplaatsen, maar neem voor de zekerheid een regenjas mee, ook in de zomer.

De vele historische attracties en culturele instellingen vormen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ga naar de rue Sainte-Catherine in het voetgangerscentrum van de stad als je zin hebt om te shoppen en mensen te kijken of beklim de 230 treden van de gotische Basilique Saint-Michel voor een indrukwekkend uitzicht over de stad. De CAPC Musée d'Art Contemporain van Bordeaux is een absolute must voor kunstliefhebbers en de botanische tuin is een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers.

Heb je de stad al verkend en heb je zin om de lokale producten te ontdekken, dan trek je naar een van de vele wijngaarden rond Bordeaux. Deze streek is wereldberoemd om zijn wijnproductie en in het stadscentrum kun je verschillende rondleidingen langs bekende wijnhuizen boeken.

Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk op 50 kilometer van de Atlantische kust. De stad is vlot bereikbaar per trein of bus vanuit verschillende Europese steden en heeft ook een internationale luchthaven.

Waar overnachten in Bordeaux

Default Image

Centrum van Bordeaux

Overweeg een bezoek aan Place Gambetta en maak wat tijd vrij voor de levendige bars van Centrum van Bordeaux. Als je de stad verder wilt ontdekken, neem dan de metro bij Tramstation Gambetta of Tramstation Grand Théâtre.

Centrum van Bordeaux
Bordeaux

Hôtel de Ville - Quinconces

Bezoek tijdens je verblijf in Hôtel de Ville - Quinconces topbezienswaardigheden, zoals Opéra National de Bordeaux of Place de la Comédie. Neem de metro bij Tramstation Grand Théâtre of Tramstation Gambetta om de stad verder te verkennen.

Hôtel de Ville - Quinconces
Default Image

District Gare du Saint-Jean

District Gare du Saint-Jean staat bekend om zijn rivieruitzichten en koffiehuizen. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Église du Sacré-Cœur en Rock School Barbey die je niet mag missen. Neem de metro bij Tramstation Belcier of Tramstation Carle Vernet om de stad verder te verkennen.

District Gare du Saint-Jean
Default Image

Chartrons

Maak wat tijd vrij om de keuze aan eetgelegenheden in Chartrons te verkennen. Trek ook naar bezienswaardigheden, zoals Centre Commercial Quai des Marques, en neem de metro bij Tramstation Cours du Médoc of Tramstation Les Hangars om het gebied verder te verkennen.

Chartrons