Goedkope vluchten naar Bordeaux

Voordeligste vluchten naar Bordeaux

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 39 voor enkele vluchten en € 28 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Volotea
easyJet
Volotea
easyJet
Brussels Airlines
Iberia
KLM
Brussels Airlines
Iberia
KLM

Over Bordeaux

Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk is onlosmakelijk verbonden met de gelijknamige wijn. Er zijn dan ook talloze activiteiten rondom wijn mogelijk, zoals proeverijen, bezoeken aan wijngaarden, wijntours en wijncruises. Wijnliefhebbers zullen ook zeker genieten in La Cité du Vin, een museum aan de oevers van de Garonne dat geheel is gewijd aan wijn. De vorm van het excentrieke gebouw is gebaseerd op een karaf. Bordeaux is ook rijk aan historisch erfgoed, zoals het Place de la Bourse met zijn schitterende achttiende-eeuwse gebouwen. Je vindt er ook de Miroir d'Eau, talloze fonteintjes die op een ondergrond van zwart graniet samen een spiegelend oppervlak vormen. Dit is niet alleen een wonderschoon gezicht, maar ook heerlijk verkoelend op zomerse dagen. Bewonder in het oude centrum middeleeuwse gebouwen als de Cathédrale St-André, de klokkentoren Flèche Saint-Michel en de Tour Pey Berland.

Vliegen naar Bordeaux

De Luchthaven Bordeaux-Mérignac (BOD) ligt op circa 10 kilometer van het centrum van Bordeaux. Zowel vanaf Luchthaven Brussel (BRU) als vanaf Luchthaven Brussel-Zuid Charleroi (CRL) vertrekken er meerdere directe vluchten per week naar Bordeaux. Je kunt op de Luchthaven van Brussel kiezen tussen goedkope touroperators en gevestigde maatschappijen. Vanaf de Luchthaven Brussel-Zuid Charleroi wordt alleen door budgetmaatschappijen gevlogen. De vluchtduur is in beide gevallen circa anderhalf uur. Vanaf de Luchthaven van Lille (LIL) vertrekken er dagelijks directe vluchten naar Bordeaux, ook met budgetmaatschappijen. De vluchtduur bedraagt dan ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Voorzieningen op de luchthaven van Bordeaux

Op de Luchthaven van Bordeaux vind je zowel in de publiek toegankelijke zone als in de passagierszone verschillende shops, cafés en restaurants. De meeste zijn gedurende de dag of anders rondom vlieguren geopend. Er zijn ook meerdere duty-freewinkels op de luchthaven, maar let wel dat je hier alleen belastingvrij kunt shoppen als je naar een bestemming buiten de Europese Unie reist. Verder is er in Terminal A een lounge voornamelijk gericht op zakelijke reizigers met catering, werkplekken en een relaxhoek. De lounge is alleen voor passagiers in Terminal A toegankelijk en dient vooraf te worden gereserveerd. Er is ook een groot aantal autoverhuurders op de luchthaven te vinden. In de nabijheid van de luchthaven bevindt zich een aantal hotels met twee, drie of vier sterren.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Bordeaux

Vanaf de luchthaven is het centrum van Bordeaux in minder dan een half uur te bereiken, maar dit is afhankelijk van de verkeersdrukte in de stad. De luchthaven ligt tevens vlak bij de ringweg van Bordeaux met aansluitingen op verschillende snelwegen. Mocht je geen auto willen huren, dan kun je van ’s ochtends tot ’s avonds gebruikmaken van een directe shuttledienst. Deze rijdt in 30 minuten naar het treinstation van Bordeaux. Er rijdt ook nog een andere bus via het centrum van Mérignac naar het centrum van Bordeaux. Deze bus stopt onderweg bij meerdere haltes. Je kunt in Mérignac eventueel overstappen op de tram.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Bordeaux, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Bordeaux op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Bordeaux

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 39 voor enkele vluchten en € 28 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Brussels Airlines
Brussels Airlines