Vluchten naar Saoedi-Arabië

Populaire steden in Saoedi-Arabië

Voordeligste vluchten naar Saoedi-Arabië

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 258 voor enkele vluchten en € 466 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Aegean
Egyptair
Oman Air
Oman Air
Turkish Airlines
Qatar Airways
Qatar Airways
Egyptair
British Airways
Egyptair
KLM
Air Europa
KLM
KLM
KLM
Etihad Airways
Qatar Airways
Royal Jordanian
Etihad Airways
Oman Air

Saoedi-Arabië was vroeger gesloten voor niet-islamitische toeristen, maar sinds een paar jaar kun je genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft. Bezoek bijzondere steden als Riyad, Jeddah en Abha, maak een rit door de woestijn naar het vruchtbare zuiden, of neem een duik in de Rode Zee.

Vind een vlucht naar Saoedi-Arabië

De belangrijkste vliegvelden van Saoedi-Arabië zijn King Khalid International Airport (RUH) nabij Riyad, en King Abdulaziz International Airport (JED) vlakbij Jeddah. Een vlucht van Brussels Airport (BRU) naar Riyad duurt zo’n 9 uur en maakt minimaal een tussenstop, bijvoorbeeld op Frankfurt Airport (FRA) in Duitsland. De vlucht van Brussel naar Jeddah maakt vaak een tussenstop in Athens International Airport (ATH) en duurt minimaal 8 uur. Er vliegen wekelijk vluchten vanuit Brussel naar Saoedi-Arabië. Kies een bestemming om een geschikte vlucht te vinden.

Kies bijvoorbeeld voor een vlucht naar Riyad. Hier kun je het Masmak Fortress bezoeken, een fort uit de 19e eeuw, gelegen in het oude stadscentrum van Riyad. Je kunt hier ook goed winkelen, bijvoorbeeld in het Kingdom Centre, waar je zowel plaatselijke als westerse winkelketens vindt.

Als je kiest voor een vlucht naar Jeddah land je vlak bij de westkust van Saoedi-Arabië. De Rode Zee is hier uitzonderlijk schoon en de stranden zijn rustig, ideaal als je wilt snorkelen of duiken tussen het prachtige koraal en de vele vissen. Aan het strand vind je ook Jeddah Corniche, een promenade met veel grote, moderne kunstwerken.

Topbezienswaardigheden en –activiteiten in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is door veel reizigers nog niet ontdekt. De rustige stranden en de schone Rode Zee maken het een goede bestemming voor een actieve duik- of snorkelvakantie. Reis bijvoorbeeld naar de kustplaatsen Jeddah, Yanbu of Jizan.

Het is ook interessant om een autovakantie te plannen naar het vruchtbare zuiden van Saoedi-Arabië. Rijd bijvoorbeeld naar Abha, populair vanwege het aangename klimaat en liberale cultuur. Nabij Abha vind je ook de hoogste berg van het land, de Jabal Sawda.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Saoedi-Arabië annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Saoedi-Arabië.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Saoedi-Arabië te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Saoedi-Arabië, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Saoedi-Arabië!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Saoedi-Arabië tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Saoedi-Arabië bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Saoedi-Arabië, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.