Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Van jetsetters tot hippies, iedereen heeft het naar zijn zin op het Spaanse eiland Ibiza. Deze bestemming heeft dan ook voor elk wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een traditionele markt, geniet van het heerlijkste eten of ontdek de schone natuur van het eiland. Het aanbod aan nachtclubs is wereldwijd bekend en trekt al sinds eind jaren 80 een grote schare bezoekers naar Ibiza. Overdag is het heerlijk bijkomen op het strand of lekker rondstruinen door de smalle, schilderachtige straatjes van Ibiza-stad. Wil je even ontsnappen aan het feestgedruis of het eiland gewoon eens van een andere kant zien? Dan gaat er met een huurauto in Ibiza een wereld voor je open.

Op zoek naar de ideale huurauto in Ibiza

Ibiza kent een ruim aanbod aan autoverhuurders. Kom je met het vliegtuig, dan kun je eenvoudig een auto huren bij de luchthaven van Ibiza. Hier zijn bekende maatschappijen gevestigd als Sixt, Avis en Alamo. Ook in Ibiza-stad kun je terecht voor een voordelige huurauto, net als bij de westelijk gelegen stad Sant Antoni de Portmany. Je kunt vooraf aangeven op welke datum en locatie je de wagen wilt ophalen en weer inleveren. Ook kun je vast aangeven of je een voorkeur hebt voor een bepaald autotype. Zo kun je een stevig model kiezen voor een tocht door het binnenland of bijvoorbeeld een sportieve cabrio voor een zonnig tochtje langs de kust.

De getoonde zoekresultaten kun je vervolgens verder afbakenen door aan te geven wat je beoogde totaalprijs is. Daarnaast kun je selecteren welke opties voor jou onmisbaar zijn. Zo is airconditioning waarschijnlijk geen overbodige luxe tijdens de warme zomermaanden of heb je misschien wel een voorkeur voor een automaat.

De verkeersregels op Ibiza zijn vrijwel gelijk aan die in België. Houd er wel rekening mee dat er strenge parkeercontroles gehouden worden. Bij Ibiza-stad zijn meerdere parkings te vinden en veel van de hotels beschikken over een eigen parkeergarage.

Ontdek de minder bekende plekjes op Ibiza

Het binnenland van Ibiza is dunbevolkt en rijk aan natuurschoon, wat elke roadtrip over het eiland tot een bijzondere ervaring maakt. Plan bijvoorbeeld een uitje naar het stadje Santa Eulària des Riu, even ten oosten van Ibiza-stad, om het eiland eens van een meer traditionele kant te ervaren. Of stuur je wagen in noordelijke richting naar het plaatsje Port de Sant Miquel. Deze bestemming is alleen al de moeite waard vanwege de schitterende baai waarin het is gelegen, met bijbehorend strand. Vlakbij kun je ook nog eens een uitstapje maken naar de Cova de Can Marçà, een van de oudste grotten van het eiland, die nota bene voor het grote publiek is ontdekt door de Belg Jean-Pierre van der Abeelle. Wat je plannen ook zijn, met een huurauto kom je zonder moeite waar je maar wilt op Ibiza.

Ontdek Ibiza

Ontdek Ibiza met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.