Huur een auto in Balearen

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

De Balearen is de naam van de eilandengroep waarvan Ibiza, Majorca, Minorca en Formentera deel uitmaken. Voor elk type vakantie is dit een prima bestemming. Het museum Es Baluard is een aanrader voor kunstliefhebbers, terwijl Menorca met zijn kindvriendelijke stranden ideaal is voor een relaxte vakantie met het hele gezin. Huur bij Expedia een auto en bepaal zelf wat je wilt zien en doen op de Balearen.

Een auto huren op de Balearen

Kies om je huurauto te regelen eerst de locatie. In principe is de luchthaven de meest voor de hand liggende optie. Kijk op onze pagina's voor autoverhuur op Ibiza, autoverhuur in Palma de Mallorca of een andere bestemming naar keuze en vul de huurdatums in. Er verschijnt dan een overzicht van de auto's die in die periode beschikbaar zijn. Omdat er soms wel honderden modellen zijn waaruit je een keuze kunt maken, is het erg handig om de zoekresultaten te verfijnen met behulp van enkele filters. Wil je het ultieme zomergevoel hebben op Ibiza? Kies dan een cabriolet en geniet ervan hoe je bewonderend wordt nagekeken. Natuurlijk is dat niet voor ieder budget weggelegd, maar gelukkig zijn mini's en economy modellen goed te betalen, en het uitzicht vanaf de kustweg MA-10 op Gran Canaria is beeldschoon, in wat voor auto je ook rijdt. Naast het autotype kun je ook een of meer specifieke verhuurders selecteren. Op de Balearen zijn zowel kleine verhuurbedrijven als internationale namen actief. De auto's zijn standaard uitgerust met airconditioning, maar controleer voor de zekerheid of deze staat vermeld bij het model dat je op het oog hebt, want in de zomer is airconditioning echt een must. In het hoogseizoen is er veel vraag naar huurauto's, dus loop geen risico en reserveer op tijd.

Rijden op de Balearen

Verdiep je in de Spaanse verkeersregels en -borden voordat je van huis vertrekt. Het is een voordeel als je ook een paar woordjes Spaans kent, zodat je bijvoorbeeld weet dat 'camino cerrado' betekent dat de weg is afgesloten. Als je naar Palma de Mallorca gaat, houd er dan rekening mee dat het niet eenvoudig zal zijn om een parkeerplek te vinden. Een alternatief is om het laatste gedeelte naar het stadscentrum met de trein of bus af te leggen, bijvoorbeeld vanaf het naastgelegen Marratxí.