Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Astronomisch uurwerk van Praag (Staroměstský Orloj)

Elk uur stromen vele toeristen samen bij het Oudestadsraadhuis om de show te zien die wordt opgevoerd door dit fantastische meesterwerk uit de vroege 15e eeuw.

Aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis is een van de oudste werkzame astronomische uurwerken ter wereld bevestigd: Pražský Orloj, het astronomische uurwerk van Praag. Het uurwerk werd gebouwd in 1410, maar het is al vaak gestopt en het mechanisme werd al verschillende keren hersteld. Gelukkig werd het nooit vernietigd en werden er zelfs figuren aan toegevoegd, zodat je het nog steeds elk uur kunt zien slaan. Mis het niet wanneer de figuren tevoorschijn komen en hun toneel opvoeren.

Zorg dat je op tijd op het Oudestadsplein bent om het uurwerk van dichtbij te bekijken. Elk uur gaan de twee kleine deuren open en trekt een parade van figuren voorbij. Ook de figuur van de Dood komt voorbij en luidt de klok, terwijl hij een zandloper vasthoudt. De drie andere beelden stellen ijdelheid, hebzucht en gierigheid. De 12 houten figuren zijn de apostelen. En aan het eind kraait de gouden haan en slaat de klok de tijd.

Zoek een café met een goed zicht op het uurwerk en geniet van een drankje terwijl je de show bekijkt. De astronomische wijzerplaat is het oudste onderdeel van het uurwerk. Daaronder zie je een cirkelvormige kalender. Behalve de tijd geven de schijven van het astronomische uurwerk een heleboel andere details weer. Zo kun je de stand van de zon en de maan aflezen en toont de wijzerplaat met medaillons de maanden. Je ziet zelfs alle sterrenbeelden van de dierenriem op de zodiakschijf.

Op de top van de toren van het Oudestadsraadhuis tref je een van de prachtigste uitzichten over Praag aan. Kijk over de Oude Stad en de rivier de Moldau en ontdek de beroemde Praagse burcht op de heuvel Hradčany.

Het astronomische uurwerk kun je gratis bezichtigen, maar de toegang tot de toren is betalend. Bezoek het uurwerk en het Oudestadsraadhuis vroeg in de ochtend, want later op de dag stromen hier vele toeristen samen om de populaire show te bekijken.

Het astronomische uurwerk van Praag bevindt zich op het Oudestadsplein en is vlot bereikbaar met de tram en de metro.


Astronomisch Uurwerk van Praag Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Astronomisch Uurwerk van Praag

Alle 2.646 accommodaties in de buurt van Astronomisch Uurwerk van Praag weergeven
Grandium Hotel Prague € 44
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Salvator € 36
  Hotel Salvator

  Hotel Salvator

  Truhláská 10, Praag
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

   Hotel Černý Slon € 27
   Hotel Černý Slon

   Hotel Černý Slon

   Týnská 1, Praha 1, Praag
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

    Hotel U Prince € 47
    Hotel U Prince

    Hotel U Prince

    Staromestske namesti 460/29, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

     The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

     Hybernska 12, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

      Hilton Prague € 77
      Hilton Prague

      Hilton Prague

      Pobrezni 1, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Grandior Hotel Prague € 45
       Grandior Hotel Prague

       Grandior Hotel Prague

       Na Porici 42, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Bílá labuť Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Florenc Station is het 5 minuten wandelen.

        Art Deco Imperial Hotel € 58
        Art Deco Imperial Hotel

        Art Deco Imperial Hotel

        Na Porici 15, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Koninklijke Route en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Winkelcentrum Palladium liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.