Arnsberg

Reisgids
Arnsberg
Sla een nieuwe weg in en maak een actieve stedentrip naar Arnsberg, de middeleeuwse stad die ooit de hoofdstad was van het hertogdom Westfalen en de toegangspoort is tot Sauerland, het 'Land van de Duizend Heuvels'.

Sla een nieuwe weg in en maak een actieve stedentrip naar Arnsberg, de middeleeuwse stad die ooit hoofdstad was van het hertogdom Westfalen en de toegangspoort is tot Sauerland, het 'Land van de Duizend Heuvels'.

Tijdens je korte vakantie in Arnsberg ontdek je de romantiek van de vakwerkhuizen in de Altstadt. Arnsberg werd rond 789 al voor het eerst in documenten genoemd. Verken ook de schilderachtige natuur van Hochsauerland en het Naturpark Arnsberger Wald, een van de grootste aaneengesloten bossen van Duitsland.

De stad is gelegen in het Ruhrgebied en bestaat uit vijftien pittoreske stadsdelen en dorpen. Je zult je tijdens je stedentrip in Arnsberg niet snel vervelen, want je vindt hier veel bezienswaardigheden, waaronder een kasteelruïne en een klokkentoren. Slenter langs de kleine winkels in de Altstadt of trakteer jezelf op iets lekkers in een leuk café of restaurant. Het marktplein in Neheim, de deelgemeente met het grootste aantal inwoners, is dankzij de Neheimer Dom en de voetgangerszones vol winkels en boetieks bijzonder aantrekkelijk. Het stadsdeel Herdringen staat bekend om Slot Herdringen en de romantische kasteeltuinen. Het stadsdeel Voßwinkel wordt gekenmerkt door het pittoreske Wasserschloss Höllinghofen en de barokkerk St. Urbanus-Kirche.

Tijdens een stedentrip naar Arnsberg is het absoluut de moeite waard om door het Wildwald Voßwinkel te wandelen. Dit gebied vormt het hart van het natuurreservaat Lüerwald. Langs de 12 kilometer lange wandelpaden ontdek je een verborgen dierenrijk. Je wandelt door een ongerept landschap met struiken, plassen, elzen en oude bomen. Je kunt in deze rustgevende omgeving talloze dieren tegenkomen, waaronder zestig vogelsoorten, zeldzame vissen en padden. Je vindt in het bos ook een klimpark met zeven routes vol obstakels een leuke uitdaging voor de sportieveling.

In het oude gebouw van het Landsberger Hof vind je het Sauerland Museum. Aan de hand van de permanente collectie van het museum kom je veel interessante informatie te weten over de geschiedenis van de regio. Er zijn onder meer voorwerpen te zien uit de tijd van het hertogdom Westfalen, fossielen uit de Balver Höhle en een holenbeerskelet. Sluit je bezoek op ontspannen wijze af in het gezellige museumcafé.

Als je van golfen houdt, kun je tijdens je vakantie een bezoek brengen aan de Golfclub Sauerland. De club werd opgericht in 1958 en bevindt zich midden in een prachtige landelijke omgeving, vlak bij het Slot Herdringen. Nadat je de tien holes van de baan hebt overbrugd, is het tijd voor een heerlijke maaltijd in het clubhuis.

Trek ook tijd uit voor een bezoek aan het bijzondere Schloss Arnsberg, dat naar verluidt werd gebouwd rond het jaar 1100. De ruïnes op de 256 meter hoge Schlossberg zijn de overblijfselen van een kasteel uit de renaissance dat in 1762 werd vernietigd tijdens de Zevenjarige Oorlog.

Expedia biedt ook verschillende mooie vakantiehuisjes in de regio Arnsberg.

Hotel Excelsior
Hotel Excelsior
3 out of 5
Lange Straße 1, Dortmund, NW
De prijs is € 55 per nacht van 1 jul. tot 2 jul.
€ 55
per nacht
1 jul. - 2 jul.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Dortmund bij dit hotel. G