Veelgestelde vragen die van toepassing zijn vanaf 1 februari 2022 

Wat is Expedia® Rewards?

Expedia Rewards een meer lonende manier van reizen als je een account aanmaakt bij Expedia. Het is een gratis programma exclusief voor gasten van Expedia waarmee leden lagere prijzen op geselecteerde hotels met ledenprijzen, punten voor besparingen op toekomstige in aanmerking komende boekingen en meer voordelen krijgen tijdens het reizen. We brengen een aantal wijzigingen aan het programma aan vanaf 1 februari 2022. Je kan hier meer lezen over een aantal van de belangrijkste veranderingen.

Hoe werkt het?

 • Je spaart punten als je in aanmerking komende reisproducten* boekt op verblijven, autoverhuur, activiteiten, pakketten en vluchten. Hoe meer punten je spaart, hoe meer je kan inwisselen voor toekomstige beloningen.
 • Expedia Rewards omvat 3 niveaus: Blue, Silver en Gold. Hoe hoger het niveau, hoe beter de mogelijke beloningen. Je kan hier meer leren over deze voordelen.

Goed om te weten

 • Naast Expedia Rewards-punten kan je ook kredietkaartpunten sparen op in aanmerking komende boekingen. 
 • Als je vluchten boekt, kan je nog steeds de frequent-flyerpunten van je luchtvaartmaatschappij sparen. 
 • Lees voor meer informatie de Voorwaarden & Bepalingen van Expedia Rewards.

* Punten kunnen worden gespaard op of ingewisseld voor verzekeringen, geselecteerde pakketten of vluchten die rechtstreeks worden geboekt via de website van een luchtvaartmaatschappij, zelfs als je oorspronkelijke zoekopdracht op expedia.be werd uitgevoerd Raadpleeg de Voorwaarden & Bepalingen van Expedia Rewards voor de volledige details.  

Expedia Rewards-niveaustatus verdienen

Expedia Rewards omvat 3 lidmaatschapsniveaus:

 • Op het moment dat je je aanmeldt voor Expedia Rewards, kom je automatisch op niveau Blue. 
 • Behaal niveau Silver door 10 reiscomponenten in een kalenderjaar te sparen.     
 • Behaal niveau Gold door 25 reiscomponenten in een kalenderjaar te sparen.   

Misschien vraag je je af: ‘wat is een reiscomponent?’

Of je nu een in aanmerking komende vlucht, een verblijf van een nacht, een activiteit of zelfs een huurauto boekt, alles kan meetellen als een reiscomponent en kan je helpen in je voortgang naar het volgende Expedia Rewards-niveau.  

Een ‘reiscomponent’ wordt voor in aanmerking komende boekingen op de volgende manier berekend: 

 • Vluchten - 1 reiscomponent per ticket (een retourreis met tussenstop, een enkele vlucht, een reissegment of een boeking van meerdere vluchten), waarbij de geboekte vluchtroute al is afgerond.
 • Hotels - 1 reiscomponent per kamer per voltooide overnachting (onafhankelijk van het aantal gasten)
 • Accommodatieverhuur (kan meerdere kamers hebben) - 1 reiscomponent per voltooide overnachting 
 • Auto - 1 reiscomponent per voltooide autoverhuurboeking
 • Activiteiten - 1 reiscomponent per voltooid geboekt activiteitticket 
 • Pakket - Op basis van de regels voor elk hierboven vermeld reistype 


Hier zijn een paar voorbeelden van de mogelijkheden:

 1. Een voltooid hotelverblijf van drie nachten voor twee personen in een hotelkamer zou je 3 reiscomponenten opleveren.
 2. Een voltooid hotelverblijf van drie nachten voor vier personen in twee hotelkamers zou je 6 reiscomponenten opleveren (je wordt beloond per kamer, per nacht).
 3. Een voltooid verblijf van drie nachten voor vier personen in een in aanmerking komende huuraccommodatie met meerdere kamers zou je 3 reiscomponenten opleveren.
 4. Een voltooid verblijf van drie nachten in een hotelkamer plus twee retourvluchten voor twee personen zou je 5 reiscomponenten opleveren.   
 5. Een voltooid verblijf van zeven nachten in een hotelkamer, twee retourvluchten, twee activiteitentickets en een gehuurde auto zou je 12 reiscomponenten opleveren. 
 6. Voltooide enkele vluchten of vluchten met meerdere reissegmenten worden allemaal beloond met elk een reiscomponent. Een vlucht met meerdere reissegmenten van Brussel naar New York en vervolgens een vlucht van New York naar San Francisco is bijvoorbeeld 2 reiscomponenten waard. 

Je niveau is geldig vanaf de dag dat je dat hebt behaald, voor het volgende volledige kalenderjaar, en vervalt op 28 februari van het volgende jaar. Het behaalde niveau in 2022 is bijvoorbeeld geldig vanaf de dag dat je het hebt behaald tot 28 februari 2024. 

Klik hier voor meer informatie over hoe reiscomponenten door leden kunnen worden gespaard

Goed om te weten

 • Gespaarde reiscomponenten op kalenderjaarbasis, vanaf 1 januari tot 31 december, bepalen je niveau voor het volgende kalenderjaar.
 • Reiscomponenten voor een boeking die twee verschillende jaren beslaat, worden toegekend in de betreffende jaren voor de overnachtingen of aan het einde van de reis voor andere typen boekingen. Je kan reiscomponenten sparen voor in aanmerking komende boekingen die je hebt gemaakt met je Expedia Rewards-account, ongeacht wie de reis maakt.  
 • Alleen reiscomponenten van € 20  of meer tellen mee richting het niveau Silver en Gold, nadat kortingen of coupons zijn toegepast. 
 • Je kan geen reiscomponenten sparen voor geannuleerde boekingen of boekingen die zijn gemaakt zonder dat je was ingelogd op je Expedia Rewards-account.    
 • Reiscomponenten kunnen niet worden overgedragen naar een ander Expedia Rewards-account of tussen andere Expedia-sites.  
 • Eventuele claims voor het ontbreken van reiscomponenten dienen binnen 180 dagen vanaf de einddatum van de reis te worden ingediend. Neem contact met ons op en zorg dat je de contactgegevens die aan je Expedia Rewards-account zijn gekoppeld en het reisplannummer waarvoor je geen reiscomponenten hebt ontvangen verstrekt. Wij beoordelen je verzoek en zorgen dat reiscomponenten op je account worden gezet voor goedgekeurde claims. Lees voor meer informatie de Voorwaarden & Bepalingen van Expedia Rewards.

 

Expedia Rewards-voordelen

Ga naar Expedia Rewards voor meer details en een complete lijst van voordelen en extraatjes.