Geniet een middagje van de beperkte maar indrukwekkende reeks biologische wijnen van de Cooper Mountain Vineyards, gelegen op de plek van een uitgedoofde vulkaan. Dit familiebedrijf ligt op ongeveer een half uurtje rijden van het centrum van Portland en is een biologisch en biodynamisch bedrijf. Ze verbouwen op een stuk grond van 50 hectare groot, waarop 5 druivensoorten groeien: pinot gris, pinot blanc, tocai friulano, chardonnay en pinot noir.
De wijnmakerij staat bekend om zijn pinot noir en chardonnay. Door een recenter initiatief heeft het bedrijf zijn grenzen verlegd door ook een in vaten gerijpte balsamicoazijn te produceren. Als je ernaar vraagt in de proefkamer, zal het enthousiaste personeel je deze zo laten proeven. Ook wordt hier een sulfietvrije wijn aangeboden, een oplossing voor degenen die normaal gezien allergisch zijn voor wijn. Er wordt een bescheiden toeslag gevraagd voor het proeven, maar deze wordt bij een aankoop gerestitueerd.
's Zomers wordt er op vrijdagavonden bij de wijngaard live muziek door lokale artiesten gespeeld. In november opent de wijngaard zijn deuren als onderdeel van het Willamette Valley Thanksgiving Open House Weekend, waarbij ruim 100 wijngaarden in de Willamette Valley speciale proeverijen organiseren. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers niet alleen de laatste creaties van de wijngaard proeven, maar bij Cooper Mountain ook genieten van live muziek, wijn en hapjes die er goed bij passen.
Als je vooral geïnteresseerd bent in de biologische aard van de wijnmakerij, vraag het personeel dan om je door het proces te leiden, waarbij je leert over de voordelen van deze manier van wijnen maken. Leer over de geschiedenis van de wijngaard, zoals over hoe de eigenaar, dr. Bob Gross, interesse kreeg in het opzetten van een biologisch bedrijf door zijn passie voor homeopathische medicatie.
De Cooper Mountain Vineyard is dagelijks vanaf het middaguur tot 17.00 uur geopend en vormt voor zowel groepen als stellen een aangename afwisseling op de stad.