Pensions

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Pensions op Expedia

Krijg je op vakantie graag tips van insiders en verblijf je liever niet op al te grootschalige plekken? Geef je de voorkeur aan de charme en het comfort van een lokaal onderkomen, in plaats van een grote hotelketen? Dan is een traditioneel guesthouse de ultieme accommodatie voor jou. Zeg maar dag tegen onpersoonlijke incheckprocedures en hallo tegen een hartelijk welkom bij de receptie. Maak je op voor kamers die rijk zijn aan unieke details en een doordachte inrichting. Laat je vakantie verzorgen door locals met passie voor hun huis. Alles om je vakantie net dat beetje specialer en authentieker te maken.

Guesthouses onderscheiden zich op twee manieren van het gros van het hotelaanbod. Allereerst zijn ze kleiner, wat doorgaans inhoudt dat je met slechts een paar andere reizigers op dezelfde locatie verblijft. Daarnaast is er de uitstraling. Veelal wordt deze bepaald door moderne details met een lokale touch: een mengeling van vintage materialen en meubels met flatscreen-tv’s en authentieke Engelse tearooms met moderne kamers.

Het Verenigd Koninkrijk is zo'n beetje de bakermat van de guesthouses. Deze karakteristieke accommodaties vind je hier dan ook overal, van het bruisende centrum van Londen tot de slaperige buitenwijken van Cardiff, de vissersdorpjes van Cornwall en de kleinste gehuchten in de Schotse Highlands. Tussen de diverse guesthouses zitten onderling natuurlijk ook de nodige verschillen. Een aantal heeft chique zitruimtes en een eigen koffiebar, terwijl andere guesthouses het moeten hebben van een gezellige kroeg en eenvoudige kamers die aan een pub doen denken, met houten balken en een cottage-achtig interieur.

De guesthouses in York laten bij uitstek zien hoe deze accommodaties het karakter van de omgeving kunnen weerspiegelen. Qua aanbod vind je hier alles van elegante boetiekhotels met vijf sterren tot bescheiden Engelse optrekjes met een beperkt aantal kamers, zoals Queen Anne's Guest House. Bij veel van deze guesthouses zie je zowel het gastvrije karakter van Noord-Engeland terug, als elementen van de middeleeuwse en moderne geschiedenis van York.

In dat opzicht vormen de guesthouses in Edinburgh en de guesthouses in Londen evenmin een uitzondering op de regel. De guesthouses in Edinburgh zijn gelegen tussen de gotische en neoklassieke gebouwen van de New Town en Old Town in de Schotse hoofdstad, beiden deel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De perfecte plek voor een overnachting in de buurt van het Edinburgh Castle. De Londense guesthouses, zoals het exclusieve Wesley op een steenworpafstand van de UCL, weerspiegelen het hippe karakter van de Engelse hoofdstad met strakke, minimalistische kamers, ruime badkamers en een schitterende locatie.