Topactiviteiten in Napels

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
San Francesco di Paola inclusief een plein, een kerk of kathedraal en nachtleven

Leuke activiteiten in Napels en omgeving

De Italiaanse havenstad Napels ligt aan de voet van de imposante vulkaan de Vesuvius en kent dankzij zijn rijke geschiedenis veel prachtige monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de 13e-eeuwse kathedraal Duomo di Napoli, of daal af naar de bijzondere Catacomben van San Gaudioso. Je kunt bovendien diverse excursies vanuit Napels ondernemen om de mooie omgeving te verkennen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het eiland Capri of bezoek de Romeinse stad Pompeï.

Dingen om te doen in Napels

Als je op een comfortabele manier de bezienswaardigheden van Napels wilt bewonderen, kun je een kaartje kopen voor de hop-on, hop-off-tour van City Sightseeing Napoli. Je kunt uit twee routes kiezen en bij elke gewenste halte uitstappen om de monumenten wat beter te bekijken. Deze bus rijdt onder meer langs het plein Piazza Vittoria, de kerk Chiesa Del Gesu Nuovo en het idyllische Parco Virgiliano. Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van Napels? Breng dan zeker een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, waar je prachtige beelden uit de Griekse en Romeinse oudheid kunt bewonderen. Als je van tevoren kaartjes voor het Nationaal Archeologisch Museum van Napels koopt, kun je de wachtrij bovendien overslaan. Een ander voorbeeld van een leuke activiteit in Napels is een bezoek aan het Koninklijk Paleis, dat in de 17e eeuw werd gebouwd. Je kunt het gebouw met zijn bijzondere kamers verkennen aan de hand van een handige audiotour. Wil je graag in de buurt van diverse monumenten en activiteiten overnachten? Kijk dan eens op de pagina met hotels in Napels.

Excursies vanuit Napels

Ook buiten Napels kun je tal van activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de Romeinse stad Pompeï, die door een uitbarsting van de Vesuvius goed bewaard is gebleven. Je wandelt hier door eeuwenoude straten en kunt theaters, oude woonhuizen en badhuizen bewonderen. Bovendien is het mogelijk je excursie compleet te maken door de Vesuvius te beklimmen. Eenmaal boven kun je namelijk een blik in de imposante krater werpen, of genieten van het uitzicht op Napels en de zee. Natuurlijk kun je ook het minder bekende, maar even interessante plaatsje Herculaneum bezoeken, dat ook door de Vesuvius werd bedolven. De archeologische opgravingen hebben onder meer prachtige fresco’s blootgelegd. De Amalfikust is een andere mooie regio in de buurt van Napels die je niet mag missen. Ontdek de paradijselijke stranden, de blauwe zee en vergeet vooral ook niet een bezoek te brengen aan de sfeervolle plaats Sorrento. Op de pagina met vluchten naar Napels kun je de beste verbindingen vinden voor een stedentrip naar deze stad.

Topactiviteiten die je kan doen in Napels


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken in Napels

Buurten van Napels

Steden in de buurt van Napels