Topactiviteiten in Córdoba

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Córdoba toont een park

Wat valt er te doen in Córdoba?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Córdoba te bieden heeft! Als je van plan bent om Córdoba te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Córdoba reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Córdoba

Córdoba biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Córdoba en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Córdoba te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Córdoba heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Córdoba zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Córdoba

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Córdoba plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Córdoba kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Córdoba wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Córdoba geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!

Topactiviteiten die je kan doen in Córdoba


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Mezquita-catedral de Córdoba

De Mezquita van Córdoba is een van de meest indrukwekkende religieuze monumenten van Spanje, een schitterende mix van christelijke en islamitische architectuur midden in de Oude Binnenstad. In deze katholieke kathedraal kun je genieten van zalen versierd met honderden kleurrijke bogen, ruime pleinen met sinaasappelbomen en gotische kapellen.
Meer informatie
Bewonder deze prachtige moskee, tegenwoordig een kathedraal, met een scala aan religieuze architectuurstijlen die dit gebouw tot een werkelijk verbluffende bezienswaardigheid maken.

2. Alcazar van Cordoba

Bewonder het Alcázar van Córdoba, ook wel het Alcázar de los Reyes Cristianos genoemd, een kasteel met elementen afkomstig uit verschillende tijdperken uit het verleden van Andalusië. Ontdek Romeinse, Arabische en Visigotische overblijfselen op het terrein van een schitterend 13e-eeuws fort omgeven door spectaculaire tuinen.
Meer informatie
Ontdek diverse architectuurstijlen in een kasteel dat is gebouwd gedurende verschillende perioden van de Spaanse geschiedenis. Geniet van het contrast met de moderne tuinen en fonteinen.

3. Romeinse brug

De Puente Romano overspant de rivier de Guadalquivir midden in het historisch centrum van Córdoba. Wandel naar het midden van de brug voor een prachtig uitzicht op de Oude Binnenstad en bewonder de duurzame architectuur van dit eeuwenoude bouwwerk. De brug verbindt de populairste bezienswaardigheden van de stad, wat de Puento Romano een logische stopplek maakt tijdens je verkenningstocht langs de monumenten van Córdoba.
Meer informatie
Loop naar de overkant over een eeuwenoude brug die in de Romeinse tijd is gebouwd, maar tegenwoordig nog altijd overeind staat. Blijf midden op de brug even staan om te genieten van een van de mooiste uitzichten van Córdoba.

4. Calleja de las Flores

De Calleja de las Flores toont de charme en schoonheid van een traditionele Andalusische steeg. Door de witgekalkte huizen en vele potplanten die de hangende tuinen van Babylon waardig zijn, is dit steegje een goede plek om te genieten van de sfeer in Córdoba.
Meer informatie
Wandel door dit smalle steegje in de historische Joodse wijk van Córdoba voor de talloze felgekleurde bloemen en een onvergetelijk uitzicht op de Mezquita.

5. Medina Azahara

Medina Azahara was ooit een stad die tijdens het hoogtepunt van de macht van Andalusië rondom een paleis is gebouwd. Wanneer je vandaag de dag een bezoek brengt, vind je hier spectaculaire ruïnes als getuigenis van de dromen van een ambitieuze kalief. Verken deze uitgestrekte archeologische vindplaats te voet en neem een kijkje in het bijbehorende museum voor meer informatie over dit extravagante complex.
Meer informatie
Slenter rond tussen de fascinerende ruïnes van een paleis en een volledige stad en ontdek alles over de gouden eeuw van Andalusië in het naastgelegen museum.

6. Romeinse Tempel

De overblijfselen van de Romeinse Tempel van Córdoba zijn buitengewoon in hun grandeur, ontwerp en zeldzaamheid. Hoewel de ruïnes vrij recent zijn ontdekt, wordt gedacht dat dit bouwwerk uit de eerste eeuw dateert. De ruïnes werden ontdekt tijdens de bouw van het stadhuis in de jaren vijftig. Tijdens je verblijf in Córdoba mag een bezoek aan de Romeinse tempel niet op het programma ontbreken.
Meer informatie
Nog even groots en waardig als in vervlogen tijden, is deze Romeinse tempel in Córdoba de perfecte plek om een reis terug in het verleden te maken.

7. Casa Árabe

Casa Arabe (Arabisch huis) is een veertiende-eeuws huis in Mudejarstijl en ligt in het erfgoedgebied van Córdoba. Tegenwoordig wordt het huis gebruikt als een ontmoetingsplaats om de Arabische cultuur te delen en te verspreiden en dient deze plek als het ware als een brug tussen twee werelden.
Meer informatie
Loop rond tussen de met kunst versierde muren van een prachtig oud Arabisch huis en verdiep je in een van de rijkste culturele invloeden die Spanje heeft gekend.

Populaire plekken om te bezoeken in Córdoba

Buurten van Córdoba

Steden in de buurt van Córdoba