Topactiviteiten in Cappadocië

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen

Wat valt er te doen in Cappadocië?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Cappadocië te bieden heeft! Als je van plan bent om Cappadocië te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Cappadocië reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Cappadocië

Cappadocië biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Cappadocië en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Cappadocië te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Cappadocië heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Cappadocië zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Cappadocië

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Cappadocië plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Cappadocië kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Cappadocië wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Cappadocië geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Uchisar-kasteel

Kasteel Uçhisar is een grote rotsformatie die hoog boven het terrein uitsteekt als een enorme mierenhoop, vol kleine, donkere gaten. Kasteel Uçhisar lokt toeristen vanwege de interessante geschiedenis en het adembenemende panorama over het omliggende landschap met in de verte de berg de Erciyes. Kijk goed of je de zwarte gaten ziet die ingangen zijn naar verblijven, tunnels en duivenhokken die eeuwen geleden in de rotsen zijn uitgehouwen.
Meer informatie
Geniet op de top van de rots van het uitzicht en ga op in de wirwar van woningen, kerken en doorgangen die onder het oppervlak liggen van deze honingraat van een berg.

2. Openluchtmuseum van Goreme

In het bijzondere Openluchtmuseum van Göreme vind je een aantal kerken die in de middeleeuwen door Christelijke monniken uit de rotsen zijn uitgehouwen. Wandel over dit historische terrein en bekijk de intrigerende fresco's van 1000 jaar oud terwijl je meer te weten komt over het Byzantijnse volk dat de fresco's maakte. Het museum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de belangrijkste trekpleister van Cappadocië vanwege de adembenemende uitzichten, het gevarieerde terrein en de uitgehouwen kerken.
Meer informatie
Bewonder de kleurrijke fresco's op de muren van de uit rotsen gehouwen kerken en kom meer te weten over het Byzantijnse verleden van Turkije.

3. Sunset Point

Sunset Point staat bij de plaatselijke bevolking en bezoekers bekend als het mooiste uitkijkpunt van Göreme. Bekijk hoe de kleurrijke heteluchtballonnen worden verlicht tegen de achtergrond van aardpiramiden en een afwisselend landschap. Zoals de naam al aangeeft, is het uitzicht bij zonsondergang, als de lucht rood en geel kleurt, op zijn mooist.
Meer informatie
Zie hoe de heteluchtballonnen, aardpiramiden en intrigerende rotsformaties van kleur veranderen wanneer de zon achter de horizon zakt.

4. Liefdesvallei

Jaarlijks bezoeken zo'n één miljoen mensen de natuurlijke ode aan de mannelijke vruchtbaarheid in de Liefdesvallei. De Feeënschoorstenen in deze vallei verschillen met hun brede basis, smalle spitsen en kegelvormige afkapping van andere aardpiramiden in de regio. De eigenaardige, maar fraaie rotsformaties zijn gevormd na miljoenen jaren van winderosie, watererosie en vulkaanuitbarstingen. Een ballonvaart over het buitengewone landschap is een onvergetelijke ervaring.
Meer informatie
Laat je meevoeren in een luchtballon over torenhoge fallische rotsformaties in deze dubbelzinnige vallei.

5. Red Valley

De Rode Vallei is een van de mooiste wandelroutes vanwege de kleurrijke rotsformaties en oude uitgehouwen kerken. Wandel zo'n 2 uur door het Marsachtige terrein om de schoonheid en fascinerende geschiedenis ervan ten volle te waarderen. De voormalige woningen, kerken en duivenhokken zijn een aandenken aan de monniken die hier meer dan 1000 jaar geleden woonden met hun postduiven en huisdieren.
Meer informatie
Karmozijnrode rotsen, uitgehouwen kerken en historische duivenhokken vormen de inspirerende panorama's en fotomogelijkheden langs deze indrukwekkende wandelroute.